Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allekey

pozytywne strony bycia singlem

Polecane posty

Gość allekey

jak w temacie, panowie i panie bez drugiej połówki pocieszmy sie nawzajem

Najlepsza strona bycia bez drogiej polowki jest fakt ze mozna sobie walnac schlodzona polowke bez potrzeby tlumaczenia sie przed nikim :D

Gość Basia 16 Kielce
dzieki temu ze jestem sama mogę bezakarnie pierdzieć bekać dłubac w nosie a kozy wycierać o spód parapetu, nie myć się, jest super

Gość justenhusten
robisz co chcesz i kiedy chcesz albo nic nie robisz bo nie musisz to chyba najlepsze w singlowaniu :D

Gość allekey
justenhusten i sid, o to wlasnie mi chodzi:)

nie masz tej drugiej osoby do ktorej przytulisz sie wieczorem, gdy jestes smutna/y, kiedy budzisz sie rano nie masz na kogo spojrzeć mówiąc kocham Cie, oglądając te głupie filmy, pijąc piwo i jedząc czipsy cieszysz sie z tego nudnego zycia

Gość nie ma prawdziwych
plusów w stosunku do udanego związku

Gość TAKI JEDEN Z WIELU
Wolny jak konik polny- chodzi o całokształt, inna sprawa że prawdopodobnie (bywa różnie) - wszystko do czasu.

Gość Dario Fo z Mokotowa
ja kocham swoje życie singla. Mam własną firmę, ktra na szcescie nie jest absorbująca, własciciwe stać mnie na wszystko. Spędzam czas rozkosznie: zawszze jestem wyspany, rano robię sobie pyszne sniadanie, piję kawę i słucham chilloutu, kawe piję oczywiscie na moim tarasie (mieszkam w bloku, gdzie są apartamenty, balkon jest zacieniony drzewami) Potem jade do firmy, sprawdzam czy wszystko ok. Pozniej na siłownię, bieżnię, siatkówka, po południu basen. Pozniej ide na obiad do mojej ulubionej restauracji w centrum. Potem seks, utrzymuję 3 dziewczyny, sa tylko dla mnie i na telefon: jedna licealistka, dwie studentki.Wieczorem piwko ze znajomymi, dyskoteka z fajną muzyką, poznym wieoczrem lubie usiąśc i pić zimnego tokaja zagryzajac orzeszkami bujajać się w fotelu i słuchają franka sinatry.Przed zaśnięciem czytam ksiazkę. KOCHAM swoje życie.A życie znam z roznych stron, bo żonaty też byłem.I w kilku związkach też. Mowię: nie, dziękuję. Jestem urodzonym singlem

Gość robisz to co chcesz kiedy
chcesz, słuchasz takiej muzyki jaka ci pasuje,oglądasz takie filmy na jakie masz chęć, nikt cie w nocy nie budzi, i nie wbija łokcia w bok, nie musisz chodzić na upierdliwe kompromisy typu - spotkania z ludźmi ktorych nie lubisz (jego kumple, rodzina)... sporo jest zalet

"nie ma prawdziwych plusów w stosunku do udanego związku" - tylko jaki procent związków jest naprawdę udany? nie można mieć wszystkiego - z reguły, albo rybki albo akwarium

Gość dlatego bycie singlem
przynajmniej dla faceta to raj na ziemi , dla kobiety juz mniej :D

niby dlaczego mniej? jedyny problem to dzieci - jak się ich w pore nie ma to przepadło, ale na to w związku być nie trzeba

Hej! Bycie singlem jest fajne w te dni w które nie masz wesela albo jakiejś imprezy rodzinnej w której każdy kogoś ma a Ty siedzisz sama/sam za stołem i myślisz żeby jak najszybciej się to skończyło By wróci do domu gdzie nie musisz nikogo słuchać żadnych problemów z dziećmi itp. Jak tak postrzegam bycie singlem Pozdrawiam:)

Gość malgorzataa90
komfort psychiczny , wiecej czasu dla znajomych , mozliwosc robienia tego czego sie chce , poznawania wielu facetow , szalone imprezy , niezobowiazujace romanse . bycie singlem jest fajne. ja jestem sama z wyboru chociaz kandydatow na facetow jest multum . jednak ja pieprze to , wole byc sama , robic to na co mam ochote , zyc i cieszyc sie mlodoscia poki moge , jeszcze przyjdzie czas na monotonie i pranie meskich gaci ;] single ladys

Gość oszukujcie się dalej
potem pobudka z ręką w nocniku, nie ma kto podać szklanki wody i nie możesz na nikogo liczyć

Gość johannawalgodesko
obiektywnie to i bycie singlem i bycie w związku ma wady i zalety :)wszystko zależy od tego co dla kogo ważniejsze i z czym mu lepiej :)

Gość allekey
nikt nie robi głupich scen zazdrosci i ja nie musze byc o nikogo zazdrosna. szarpac sobie nerwy jak sie nie odzywa pol dnia.. juz podziekowałam za to:)

Gość miesiaczkaaaaaa
nikomu nie tlumacze sie, ze pije piwo z kolezanka i ile ich jest nikt mi niczego nie zabrania wychodze z domu bez meldowania sie dokad ide, kiedy wroce flirtuje gdzie chce i z kim chce

Gość miesiaczkaaaaaa
ps. jestem kobieta :P

Gość tak jakby bycie w zwiazku
bylo takie cudowne :O czlowieku ogarnij sie i nie podawaj przykladow ze szklanka czy innym bzdetem :D

Gość SINGLE mogą więcej
- można sie samotnie wypierdzieć pod kołderke - nie trzeba codziennie golić nóg i pipki - nie trzeba jeść tabsów antykoncepcyjnych - nie trzeba codziennie wyglądać idealnie, tylko jak ma się wolny dzień, to można łazić w piżamie, z rozczochranymi włosami i niepomalowanymi paznokciami - można wychodzić gdzie się chce i z kim się chce mając świadomość, że nikogo się tym nie krzywdzi - można się wyszaleć na imprezach - można sobie pozwolić na niewinne flirty - można się skupić na sobie, swoich potrzebach i pasjach w 100% - nie trzeba codziennie sprzątać na błysk - nie trzeba się martwić tym, jak ktoś oceni nasze zachowanie, albo co powie na temat kolejnych nowych butów, albo ciucha, czy zmienionej fryzury - nie wyczekuje sie desperacko wyznań miłosnych, zaręczyn, czy ślubu - nie trzeba znosić wad partnera, które i tak pewnie w związku byśmy akceptowali, no ale.. - można się zachowywać niekulturalnie: dłubać w nosie, bekać, prukać itp. kiedy nikogo nie ma w pobliżu i można się ubierać w brzydkie dresy, jak nikt nas nie widzi w domu i nie ma obawy, że facet zaskoczy wizytą :) kiedy miałam faceta, codziennie wyglądałam idealnie! :) rano wstawałam wcześnie, brałam prysznic, goliłam nogi, pipke, pachy, myłam włosy, potem robiłam fryzurę, delikatny makijaż, pefrumowałam się, ubieralam zawsze dopasowane ciuchy, do tego jakaś biżuteria i eleganckie perfumy. kiedy nie mam faceta, wstaje troche później, nie biore rano prysznica, myje włosy, ale zostawiam rozpuszczone, maluje tylko rzęsy i używam perfum PUMA :P hehe kolczyków nie zakładam wcale.. ciuchy biore pierwsze lepsze i też żyje. :D

Gość qjubas
singlowanie nie ma dobrych stron ale lepiej być samotnym chujem niż brać się za paszczury :D

Gość qjubas
Dario Fo z Mokotowa - ja bym chciał z rana zaczynać dzień od zimnego piwa, na śniadanie schabowy, a potem na okrągło zimne piwo, kobieta i schabowy.

Gość do Dario z Mokotowa
Pomarzyc dobra rzecz ;)

pozytywy: - finanse na plus; - można dzięki samodzielności nauczyć się wielu pożytecznych rzeczy; - jest się panem własnego czasu; - brak rozczarowań gdy "to się kończy"; - pilot do telewizora nie jest źródłem konfliktów; ;)

Gość qjubas
pozytywy: - finanse na plus; - można dzięki samodzielności nauczyć się wielu pożytecznych rzeczy; - jest się panem własnego czasu; - brak rozczarowań gdy "to się kończy"; - pilot do telewizora nie jest źródłem konfliktów; plusy mienia zajebistej dziewczyny: - chce się żyć - chce się cokolwiek robić - poczucie szczęścia i spełnienia - nie wpada się w deprechę - łatwo przetrwać trudne chwile życiowe

Gość qjubas
SINGLE mogą więcej - jak nie masz faceta to podupadasz. jak ja nie mam dziewczyny to też podupadam :(

Gość brunettta
Ja nie jestem co prawda typowym singlem (mam faceta było niebyło ale nie mieszkam z nim), I uważam, że naczelną zaletą bycia singlem jest spokój i swoboda. Nie musisz się nikomu opowiadać, wstajesz (gdy masz wolne) kiedy ci się żywnie podoba i spędzasz czas tak jak lubisz. Takie to oto są zalety samotności

Gość aaa niech too
Z waszych komentarzy wynika, że samotność sprzyja niechlujstwu :p