Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majjada

szukanie pracy...

Polecane posty

Gość majjada

Od poniedziałku zaczelam intensywnie szukać pracy. 14 lioca obronilam dyplom i moge juz pochwalić się wyższym wyksztalceniem. Bylam na trzech rozmowach kwalifikacyjnych, ale die t calkowita porażka, szukali przedstawicieli handlowych pod ogloszeniem praca w dziel handlowym albo obsluga klienta. Porażka. Napiszcie jak długo szukaliście pracy ??

Gość Provokejszynn
Jestem w identycznej sytuacji. Też miałam obronę w lipcu i jak do tej pory bezskutecznie szukam pracy.

Gość w czerwcu sie obronilam, we
wrzesniu poszlam na staz do konca listopada, a w lutym poszlam do normalnej pracy, wiec nie bylo tak zle...

Gość jak skonczylas pedagogike
to sie nie dziw

Gość Provokejszynn
no właśnie-a jaki kierunek skończyłaś?

powodzenia zycze mam studia magisterskie szukalam w PL 5 miesiecy i wrocilam za granice jedyne oferty na jakie byl odzew to telemarketing na umowe zlecenie i podziekowalam

Gość vvvvvvvvvvvvvvccccccccccc
tak to jest z tymi co kończą dzienne 5 lat się opierdalają udając, że się uczą i miesiąc przed obroną zaczyna się szukanie pracy dzisiaj sam papier nie wystarczy, myślisz, że ktoś się zachwyci twoim dyplomem? dzisiaj co drugi to magister

ja na studiach nie gardziłam żadną pracą byłam sekretarką, pracowałam w telemarketingu, byłam opiekunem pracowni komputerowej, składałam nawet sprzęt agd ale mój obecny pracodawca zobaczył, że chcę pracować, żadnej pracy się nie boję, umiem działać z ludźmi i mnie przyjął a nie tych co przyszli z magistrem w kieszeni bez niczego i sądzili, że im się należy

Gość Provokejszynn
vvvvvvvvvvvvvvccccccccccc masz całkowitą rację niestety. Taka jest rzeczywistość-sama konczyłam studia dzienne-sory ale to nie kwestia zadnego obijania się tylko tego, że nie kazdego stac na bulenie za szkołe. A pracowałam i tak popołudniami zeby się jakos utrzymać. Więc to nie zadne lenistwo.

Gość Provokejszynn
a jaką zdobyłaś pracę jeśli to nie tajemnica i w jakim mieście?

no sorry, w call center zarabiałam 1500zł na rękę, za szkołę dawałam 500zł, za pokój 500zł i jeszcze 500 zostawało więc nie wmawiaj mi, że nie stać by cię było na bulenie za szkołę

kończyłam prawo i jestem zatrudniona w kancelarii w poznaniu

zaoczne studia ... no sorry ale ja wiem co niektorzy po zaocznych na moim kierunku umieli : niewiele albo nic bo na egz pisemnych wszystko sciagali i nikt ich nie pilnowal jak studiowac to tylko dziennie zwlaszcza ze ma sie pozniej co wspominac po latach

Gość Provokejszynn
tłumaczę Ci ze również pracowałam, mimo ze to były studia dzienne-więc nie uogólniaj! miałaś trochę szczescia i tyle. Ja też znajdę pracę-nie martwię sie o to-kto szuka ten znajdzie to tylko kwestia czasu. Ale takie szukanie bywa niekiedy wyczerpujące i doprowadza do pewnej rezygnacji jesli trwa zbyt długo.

nie wiem jak u innych ale ja na zaocznych miałam zajęcia w takim samym systemie ja dzienni - ci sami profesorowie, ten sam zakres materiału, te same egzaminy(pisaliśmy razem z dziennymi) więc sorry ale umiem tyle samo

Gość Provokejszynn
ja tam nie wiem-być moze na zaocznych mają ten sam zapiepr z co na dziennych więc nie będę się kłócić ale niech mi nikt nie wmawia ze się obijałam na studiach jesli to dzienne. U nas na roku niemal kazdy pracował dziewczyno wiec nie gadaj takich głupot.

Gość czasami tak, tak już musi być
w lipcu 2006 się obroniłam licencjat, od 01 października 2006 pracuję w jednej firmie (bank) w między czasie zrobiłam zaocznie mgr , oferta pracy z www.pracuj.pl i tylko 1 rozmowa kwalifikzacyjne absurdem na staż mnie nie chcieli :/

Gość ciekawe ze tylko jedna
napisała jaki kierunek skończyła a reszta się wstydzi ?

Gość erelkaa
ale trzeba mieć nasrane we łbie żeby myśleć że po studiach pracodaqwcy z najlepszych firm ustawią sie do was w kolejce jeszcze nawet ci z licencjatem mają wymagania niczym Obama , do kurvy nędzy porażka totalna z tymi debilami

Gość Provokejszynn
a czy ktoś tu mówi ze będą sie po nas ustawiać w kolejce?! ale realia są takie ze albo trzeba miec trochę szczescia albo ZNAJOMOŚCI a jak nie to trzeba byc przygotowanym na długotrwałe i żmudne poszukiwanie pracy