Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolitka06.1990

Język włoski:)

Polecane posty

Ludziska na gwalt ucze sie wloskiego, bo niedlugo wyjezdzam:) Bardzo Was prosze podajcie mi tytuly wloskich piosenek jakie znacie:) I doradzcie jak na allegro znalezc ksiazke napisana w jezyku wloskim:) wiem, ze mam dziwne metody nauki no ale nic na to nie poradze:) Z gory dzieki 🌻

O masz :D Ja właśnie zasłuchuję się w Albano i Rominie Power, Toto Cotungo i Drupim :D To chyba klasyki włoskiej piosenki, tej starszej. Do tego Eros Ramazotti i Nek :) Długo się uczysz? :)

Dopiero pare tygodni:) Ale chyba najlepiej wszystko wchodzi jak sie tak w "praktyce" jezyka slucha:D No i przyjemniej posluchac piosenek niz wkuwac slowka:) A Ty dlugo sie uczysz??:D

Ja się nie uczę, moja mama jest romanistką z wykształcenia, ale ja poszłam językowo w zupełnie inną stronę :) Język włoski dla Polaka jest dość łatwy do nauczenia. Podstawa to się osłuchać, pojedziesz do Włoch, hamulce językowe ci puszczą i zaczniesz się dogadywać, bo włoski jest po prostu słodki :) Powodzenia :)

Uwielbiam język włoski a w Neku jestem wręcz zakochana:) Nauczyłam się go bardzo szybko z książek wydawnictwa Langenschidt.

Łatwi i jakże piękny język!!! Pomyslec ze bylam zmuszona tyle lat uczyc sie niemieckiego:/ Zupelna strata czasu, bo jedyne co potrafie to sie przedstawic "Ich bin..." ehhhh

Posłuchaj sobie Paolo Meneguzzi. Na youtube znajdziesz sporo jego piosenek. Fajnie śpiewa i jest na co popatrzeć :P Miłej nauki! 🖐️