Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość można tak zrobić

Pytanie o samochód

Polecane posty

Gość można tak zrobić

Mamy samochód 5 osobowy. Zaszłam w ciążę i okazuje się, że urodzę bliźniaki. Mam już córkę. Nie mamy jak na razie mozliwości zmiany samochodu na 7 osobowy bo spłacamy kredyt samochodowy i tak długo, aż go nie spłacimy nie możemy sprzedać auta i kupić nowego. Co myślicie o tym, żeby starsze dziecko, 4 letnie, jeździło na przednim siedzeniu? Oczywiście takie wyjazdy będą tylko jeśli to będzie zupełnie koniecznie i na krótkie trasy np na szczepienia albo do przychodni z dziećmi.

Gość można tak zrobić
No myślałam właśnie o tym, zeby jedno, to brzydsze oczywiscie, oddać, ale muszę mieć czas do namysłu, a zanim zdecyduje które oddać, to córka musi gdzieś jeździć... Może na dachu?

Gość można tak zrobić
Na prawdę bardzo się cieszę, że macie dobrą zabawę. Jeśli ktoś normalny chciałby coś doradzić to będę wdzięczna.

Gość można tak zrobić
Cała przyjemność po mojej stronie :classic_cool:

Gość pytaniemojet556
Ja też Ci nie doradzę, bo normalny nie jestem, niestety

jezeli z przodu nie masz poduszki albo mozesz ja wylaczyc to mozna wozic dziecko na przednim siedzeniu my czesto tak wozimy naszego 4latka, on z tata z przodu a ja z corka z tylu

Gość można tak zrobić
Poduszkę można wyłączyć. Właśnie staramy się sprawdzić czy dostaniemy kolejny kredyt, bo tego nam niewiele zostało i wtedy byśmy kupili jakieś 7-osobowe, ale jak nie dostaniemy to pozostaje nam tylko takie rozwiązanie, choć przyznam, ze ja się tego boję.

nasi sasiedzi woza tak corke od urodzenia, obecnie ma roczek i od zawsze jezdzi na przednim siedzeniu najpierw jezdzila tak z mama-poniewaz sasiadka miala lepszy dostep do corki jak jezdzily same i tak zostalo do teraz jezeli maz nie szaleje po drogach to nie ma sie raczej czego bac moj syn uwielbia jezdzic tak z tata :)

Gość można tak zrobić
No i niestety okazało się, ze nie dostaniemy kredytu, a przynajmniej nie na tyle wysokiego żeby moc kupić jakieś sensowne auto a nie starego grata. Będziemy musieli wozić córkę na przednim siedzeniu.

Gość rfgfgfsd
ty , córka ,mąż, blizniacy to przeciez 5

Gość fsdafdhfd fdg
Weście dobierzcie do kredytu trochę gotówki i kupcie Busa odrazu (Mercedes Sprinter, VW Lt, itp) zamierzasz i tak się kocic jak stara kocica, twój mężuś i tak pewnie z ciebie nie schodzi, więc na tej trójce na pewno się nie skończy. Pozdrawiam

Gość i po co ściemniać
Córkę daj na kolana za kierownicę ;) Będzie miejsce dla jeszcze jednego dzieciaka ;)

Gość dokładnie, używana za tyle kas
BLIŹNIAKI, CÓRKA + WY = 5 OSÓB= PIĘCIOOSOBOWY SAMOCHÓD, WIĘC O CO KAMAN?

Gość można tak zrobić- autorka
Świetnie, jak zwykle pełno mądrych wypowiedzi. Tak się składa, że zupełnie bliźniaków się nie spodziewałam bo nikt w rodzinie nie ma ani u mnie, ani u męża, tabletek nigdy nie brałam. To co mam zrobić? zabić jedno dziecko bo się pojawiło w nie w porę? Planowaliśmy dwoje i kupiliśmy nowe auto dwa lata temu bo liczyliśmy, że będzie dla naszej rodzinki, ale stało się inaczej.

Gość dokładnie, używana za tyle kas
BLIŹNIAKI, CÓRKA + WY = 5 OSÓB= PIĘCIOOSOBOWY SAMOCHÓD, WIĘC O CO KAMAN?

chodzi o to, ze ja muszę jeździć z tyłu między dwoma fotelikami bo po pierwsze dzieci mogą płakać więc muszę być blisko nich,a po drugie to tam z tyłu nie dam rady wpiąć córce fotelika bo się nie zmieści, chyba, ze na wcisk i nie ma odpowiednich pasów, więc musiałaby jeździć z przodu, a wiadomo, ze to średnio bezpieczne.

Gość lfdgkfdgkfdgkfdg
Więc kup limuzynę albo ciągnik :o

no wlasnie ja teznie kumam o co chodzi 5 osob to 5 osob chyba ze masz problem z pasami to wtedy musisz wozic mala z przodu albo sadzaj ja na podkladke pod pupe wiele zalezy od wzrostu dziecka.

dobra kończę temat bo widzę, ze nie ma z kim rozwiać. Prócz Evi nikt nic sensownego nie napisał.

Gość lfdgkfdgkfdgkfdg
Z tym ciągnikiem to przecie dobre jest :D Zaczepę dać i tam bachory sadzać :D

Gość lfdgkfdgkfdgkfdg
Evi co to za płaskie brzuszki :o

Nie mieszkam w Polsce wiec od razu mowie, ze moze byc inaczej - u nas dzieci do lat 12 nie moga jezdzic z przodu, jedynym wyjatkiem jest fotelik dla niemowlaka tylem do kierunku jazdy i przy wylaczonej poduszce. W momencie gdy dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy musi siedziec na tylnim siedzeniu. Musialabys sprawdzic przepisy w Polsce... Gdyby bylo podobnie moglabys jedno z blizniat wozic z przodu , a Ty z drugim i starsza corka z tylu, wszyscu sie zmieszcza i siedzac z tylu na srodku bedziesz miala dostep do dwojki maluchow....

w polscie mozna wozic dziecko na przednim siedzeniu, ale poduszka musi byc wylaczona, wiem bo niedawno robilam prawo jazdy ;) i policjant mowil o tym wiec na bank mozna tak wozic w PL dzieci autorko nie martw sie, z przedu posadzisz coreczke, nic jej sie nie stanie :) ja tez mialam obawy kiedy pierwszy raz syn jechal z przodu , ale bardzo mu sie podobalo dacie rade :)