Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Quicksand

co jest dobre na chore zatoki?

Polecane posty

jakies chorobsko mnie zlapalo, zdycham od rana, ktos zna jakies domowe sposoby na zatoki? 😭

Gość Kamil 89
wez kup sobie lampe Soluxa i naswietlaj zatoki mnie pomogło

najgorze jest to lzawienie z oczu, a ja dzisiaj musze jeszcze pracowac :o pozostaje mi dzisiaj straszyc ludzi, pewnie beda sie pytac dlaczego placzesz co sie stalo ehhh :(

rozgrzej sól kamienną na np patelni wsyp w ściereczką i przykładaj jak najczęściej na zatoki, do tego 3 razy dziennie po 5 tab rutinoskorbinu i powinno przejść ja zawsze tak leczę :)

franka az 5 tabletek? biore akurat rutinosc ale 2 tylko, dzieki za pomysl z ta sola, zaraz sprobuje 🖐️

Gość Karo*
Kup sobie Sinupret np. w kroplach, bardzo skuteczny moim zdaniem.

głowę daję że od takiej ilości ci sie nic nie stanie, zawsze sie tak leczę (sposób od znajomego lekarza-pracowałam w przychodni)

Najskuteczniejsza jest inhalacja. Wlewasz do garnka ok. litra wody, gotujesz aż zacznie wrzeć, wsypujesz 2 łyżki stołowe soli jodowanej i jedną łyżeczkę do herbaty sody oczyszczonej. Mieszasz aż się rozpuści, zdejmujesz z kuchenki. Schylasz się nad garnkiem, zamykasz oczy, przykrywasz głowę i garnek ręcznikiem i wdychasz: 5 wdechów nosem, 5 ustami. :) Jeśli pomoże- stawiasz piwko :classic_cool:

Gość wiecie moi drodzy
faktycznie cycki niezłe. sądzę że się dorobiłaś jak ja klimatyzacją :O

wzielam wiecej rutinoscorb i nagrzalam sobie sol mysle ze powinno pomoc 🖐️ dzieki za rady

Gość do zdecydowany 1977
jak najbardziej popieram, tylko trzeba dodać, że za pierwszym razem nie należy oczekiwać cudów, inhalacje muszą być powtarzane, czasem nawet miesiąc i dłużej. Ja stosuję z ogromnym powodzeniem "inhalol" w aptece jest bez recepty. W ogóle dobrze jest stosować inhalacje nawet jak nic nie dolega, żyjemy w zatruty środowisku, a ten zabieg nikomu nie zaszkodzi z wyjatkiem astamtyków i alergików, którzy inhalacje muszą konsultować z lekarzem

Gość srednia to 22,5
albo kup sobie sol w aptece, podgrzej ja, zawin w jakis material i przykladaj. na jakis czas pomaga 🖐️

Gość ja mam prawie 3 lata
ja też wezmę RSC

Gość calkowicie to ich sie
raczej nie da wyleczyc... :o

u mnie jak pojawiaja sie zatoki to lece do lekarza po penicyline bo zazwyczaj nic innego nie pomaga, zazwyczajmam je 2 razy w roku, tylko ze glupio mi znowu leciec i prosic o to dlatego chcialabym jakimis domowymi srodkami to wyleczyc

ja kiedyś pół roku chorowałam na zatoki, byłam u 3 lekarzy i każdy dawał mi antybiotyk, aż wreszcie przez przypadek zapytałam (załamana już tym wszystkim) diabetologa!!! co ona radzi i właśnie poleciła dużo rutinoscorbinu i tą sól kamienną :) i przeszło po 3-4 dniach :) często miewam zatoki chore bo miewam katar alergiczny i jak mocni mi sie zatyka nos to zaraz zatoki chorują ale teraz sama je leczę bo szkoda mi czasu na lekarza i kasy na antybiotyki :)

Franka dzieki! :D przestraszylam sie ze tyle bierzesz vit C, a nie chcialabym przedawkowac, ale skoro mowisz to tez zaczne brac tak samo, 3 razy dziennie po 5 tabletek, tak?? noi sol tez mam bede sobie okladac

Gość blondi z fajnym biustem
wiesz że przedawkowanie wit. C niczym nie grozi ? choć lepiej spożywać owoce bogate w nią jak piguły.

co sie tych ananasow czepiliscie?:P tu sie o moje chrobsko rozchodzi, kurcze moze do pracy nie pojde..fatalnie sie czuje, chyba przedobrzylam na tej imprezie :o

brunet jeszcze nie ma u mnie lata,, deszcz codziennie i chlodno 😭 i chyba juz nie bedzie, takie uroki wysp

Gość gość
U mnie inhalacja przy pierwszych objawach, ale jak mi się rozkręcą zatoki na dobre to wspomagam się sinufasem :)

Gość ela98
Jeśli miałabym podpowiadać to może mój aparat - Sanity Simple. Mam go od niedawna więc tak de facto niedużo mogę jeszcze powiedzieć, ale działa płynnie. Nie hałasuje, nie emituje jakiś mocnych drgań a co za tym wszystkim idzie nie jest jakoś odstraszający dla dzieci. U mnie to głównie córki z inhalacji korzystają bo chorują przewlekle i widzę na bieżąco jak bardzo im takie zabiegi służą.

Gość sylwia655
Jakoś na początku zeszłego roku szukałam inhalatora ale długo mi to zajęło i kupiłam dopiero w wakacje. Wybrałam model Sanity Simple. Po pierwsze chyba mnie cena najbardziej zachęciła, a druga rzecz że to polski producent, także też od razu większego zaufania dostałam. Działa sprawnie, nie buczy za głośno, nawet dziecko spokojnie przy takiej inhalacji wytrzyma. Tempo podawania leku jest szybkie, no i najważniejsze że cząstka leku jest odpowiednio drobna.

Gość Nefarius
Najlepiej to jakieś kropelki/spray do nosa pomagają w moim przypadku jest to Nasodren weź sobie kup w aptece jest bez recepty i to w nawet przystępnej cenie ;) Mi pomoglo to niby czemu Tobie ma nie pomoc?

Gość akimuszki121212
Hitler stosował strychninę z kokaina :classic_cool: