Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła i rozczarowana

nieuczciwy landlord

Polecane posty

Gość zła i rozczarowana

Zaczne od tego, że przez prawie 12 miesiacy mieszkam w tym samym domu u tego samego landlorda. Od około pól roku mamy problem z wilgocia. Były pisane listy do landlorda i on coś tam remontował Oczywiscie wszystko zrobił sobie podczas naszej nieobecności jak byliśmy na urlopie. Nie wiem na czym polegał ten remont, ale po miesiacu dostalismy rachunek za prad na około 300 funtów. Mimo wszystko wilgoć nadal jest. O czym systematycznie go informujemy. Znalazłam fajne mieszkanie przez agnecje. Złożyłam aplikacje i dowiaduje się, że nie mogą mi go wynając bo landlord dał im negatywne referencje. Miedzy innymi, że jest niezadowolony, że nie płacimy na czas, że ciagle ma z nami problemy. Co mam zrobić? Złożyłam mu wypowiedzenie zanim dowiedziałam sie, że nie bede mogła wynająć mieszkania. Termin wyprowadzki za niecałe 3 tygodnie.

Gość fghjkl;lkjh
skoro po pol roku dopiero zaczela wychodzic wilgoc to mozliwe ze jest to wasza wina, poniewaz moze nawet nie swiadomie za malo wietrzyliscie mieszkanie. Zwykle wilgoc wychodzi (jesli juz tam byla) po kilku tygodniach po malowaniu. Na przyszlosc sprawdzajcie wszystkie katy, czesto landlord zzapomina o takich detalalach i tam wlasnie najlepiej sprawdzac czy jest grzyb

Gość kajko i kokosz
Przede wszystkim landlord nie mial prawa wystawic wam rachunku za prace remontowe, bo to jego obowiazek oplacac takie rzeczy. A z tymi referencjami to nie wiem, ale wspolczuje sytuacji. W sumie to nie wiem czy mogl was wystawic negatywne referencje bez zadnych dowodow, ze np spoznialiscie sie z oplatami... moze nawet nie ma takiego prawa.

Gość fghjkl;lkjh
co do referencji i oplat to sie zgodze z osoba powyzej. Skoro cos naprawial to powinien to zrobic na swoj koszt, swoja droga, co on takiego tam robil ze taki duzy rachunek dostaliscie.

Gość pije kawe sama
Mozliwe ze przyszedł z jakimś sprzetem do wysuszania :):):)

Gość pije kawe sama
Orientujecie sie czy wynajecie mieszkania przez agencje mozna bedzie sie starac o haus benefit??jak to wyglada?

Gość ale co to jest
HAUS benefit??????? :O:O:O:O:O:O:O

Gość nie czepiam sie
pisowni . Osoby ktore wynajmuja mieszkanie od agencji ,tez moga starac sie o HB.

Gość jezyka nie zna ale na
benefitach sie zna jak najbardziej :O Polactwo :P

Gość no ale placiliscie
na czas? jezeli tak i mozesz przyniesc statement z bank pokazujac ze co miesiac placiliscie na czas to od razu wyjdzie ,ze landlord oklamal agencje po porstu was nie lubi.....wtedy moglibyscie negocjowac z agencja i moze dac referencje z pracy...............

Gość zła i rozczarowana
w sprawie remontu z tego co nam pisał w listach miał być zrywany tynk, ponieważ wilgoć jest w murze. Ale co on do tego uzywał to nie wiem, bo nie chce powiedzieć. Miga sie tym, że go w tym czasie nie było kiedy ekipa remontowała jego mieszkanie! Rachunki mamy wszystkie, że płacimy mu na czas (płacimy przez standing order). To, ze nas nie lubi to wiemy, bo mieliśmy czelność mu zwrócić uwage, że w domu jest wilgoć i sufit zaczął odpadać. Poza tym udało nam sie skontaktować z poprzednimi lokatorami i wiemy, że wilgoć w tym domu była od zawsze, tylko on ją jakoś zamaskował że przez pól roku był spokój. No i teraz problem, bo nie moge nigdzie wynajac mieszkania, bo skur... nie chce nam dać referencji pozytywnych. Za niecałe 3 tyg, zostaniemy bezdomnymi. Już nie wiem co robić. Telefon ma wyłączony...

po pierwsze to landlord nie ma prawa wchodzić do mieszkania pod waszą nieobecnośc- już samym tym złamał prawo- ja bym mu sprawę w sądzie o to założyła i o ten prąd- idź po poradę do citizen advice bureau, po drugie nie powinniście ponosić żadnych kosztów związanych z remontem aż mi się scyzoryk w kieszeni otwiera jak słyszę coś takiego, nie dajcie sobą pomiatać!!!

Gość zła i rozczarowana
jutro po pierwsze idziemy do agencji, aby wydali nam na pismie jakie referencje przedstawił im nasz landlord (bedzie sądzony o krzywoprzysiestwo). Po drugie będzie mial sprawę o depozyt (nie potwierdził gdzie jest przechowywany- ta sprawa już jest u prawnika), a po trzecie zgłaszam do counsilu, ze zyczę sobie aby przyszła inspekcja, niech zobaczą w jakim stanie jest mieszkanie. Ale co mi z tego jak i tak nie bede miala gdzie mieszkac... bo nikt nam nie chce wynajc mieszkania. Już 4 przez niego straciłam. A teraz zostane na lodzie. Jeszcze nie byłby problem wynajac pokoju, ale co zrobie z wszystkimi naszymi mebalmi i innymi rzeczami.... Jestem zła, bo w życiu nie spodziewałam, że tak sie zachowa.

Gość pije kawe sama
Moze ktos wie jak wyglada sprawa jak sie ma w Pl mieszkanie na własnosć ,bedac w Uk mozna sie starac o HB?? :):):):)

Gość nie ma zadnych praw
proste - wezcie statement z banku za caly okres kiedy mieszkaliscie i zaniescie do agencji. standing order jest ustawiany po to zeby niejako zagwarantowac landlordowi zaplate czynszu na czas. idzcie do agencji, wyjasnijcie sytuacje i powiedzcie czemu sie wyprowadzacie (bo syf, plesn, dodatkowe rachunki za remont ktore powienien poniesc landlord itp) i powiedzcie ze po prostu jest nieuczciwy i dlatego dal Wam takie referencje. jak udowodnicie ze placiliscie na czas wszystko (wezcie tez rachunki za prad, wode itp jako dodatkowe dowody) to moze dacie rade ich przekonac ze to landlord ich oklamal. poza tym powiedzcie ze mozecie dac referencje z pracy, lub ew od poprzedniego landlorda. powinno przejsc... co do landlordow - lepiej zmienic mieszkanie niz namawiac landlorda na remonty - znam z doswiadczenia kolegi. 1 na 10 wezmie i zrobi tak jak trzeba uczciwie a reszta bedzie robila wszystko zeby szklem dupe obetrzec i jeszcze was za to skasowac :P

Gość nie ma zadnych praw
a na meble na jakis czas mozecie sobie wynajac storage, bodajze big yellow storage czy cos takiego. sa w kazdym miescie

Gość zła i rozczarowana
wczoraj byłam w agencji, ale nic nie udało się wskurać. Babka powiedziała, że to on jest naszym landlordem i to jego zdanie jest decydujace. A jeżeli się nie zgadzamy z jego opinią to mamy z nim rozmawiać. Tylko, że on nie odbiera telefonu. A jak mu wczoraj list napisaam ,że żadam referencji na pismie (dokladnie to co powiedział w agencji, słowo w słowo) to dostałam jakiś list od niego o inspekcji jutro rano (tylko tyle udało mi sie rozszyfrowac, bo tak nabazgrał, że nie da sie wiecej odczytac). Poza tym wczoraj byłam jeszcze w citizen. Prawnik takie gały wywalił na to co mu powiedzieliśmy. W piątek mamy następne spotkanie z innym prawnikiem od tego typu spraw. Zobaczymy co bedzie. ale czuje przez skóre, że nasz landlord znowu coś kombinuje.

U mnie w zimę prawie cały czas były mokre okna:O.Ale mam pomysł:classic_cool:.Wstawić w chałupie z 50 kg substancji higroskopijnewj jak np. siarczan miedziowy to będzie lepiej:classic_cool:.