Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie:)

guzek za uchem, prosze o porade

Polecane posty

doslownie pare dni temu zauwazylam ze za prawym uchem mam guzek wielkosci ziarna grochu. Boli jedynie przy dotykaniu (odrobine) i jest tego samego koloru co skora. Przerazilam sie tym i przeszukalam caly internet ale nic konkretnego znalezc nie moge. Jestem teraz za granica, do domu wracam za poltora tygodnia, co moge zrobic do tego czasu z tym? Pytalam sie w aptece...otoz mozliwe jest ze jest to z przepracowania (oslabiony uklad immunologiczny) badz tez z powodu krzywo rosnacego zeba - osemka (dziaslo jest troche opuchniete i zab powinien byc usuniety) mam brac aspiryne i czekac....martwie sie i panikuje, czy ktos moze wie cos na ten temat?

Gość prawdopodobnie węzeł chłonny
Możliwe, że powiększył Ci się od tego zęba, albo masz jakiś inny stan zapalny w tym rejonie. Węzeł to nic groźnego.

ok a co mam z tym zrobic, do lekarza pojde dopiero za poltora tygodnia jesli nie przejdzie...czy faktycznie jest sens brac to aspiryne? czy mozliwe ze to z przemeczenia (duzo pracuje ostatnio bardzo intensywnie)

na twoim miejscu zrobiłabym porządek z zębem. Jeśli dziąsło jest podpuchnięte, to pewnie masz stan zapalny, a jeśli jest stan zapalny, to powiększony węzeł jest jak najbardziej prawdopodobny. Odczynowe (zapalne) węzły bolą, więc pewnie to masz. Aspiryna Ci nic nie pomoże, co najwyżej antybiotyk ale to po znalezieniu przyczyny.

zrobie porzadek z zebem jak tylko wroce do kraju. bardzo sie boje bo wszystko mi sie kojarzy z rakiem:O dziaslo nie jest bardzo opuchniete, odrobine, ogolnie to wiem ze zab jest krzywy, prawie polozony poziomo, przed wyjazdem tutaj usuwalam gorszego z lewej strony.

Od półtorej roku mam powiększone węzły chłonne w zasadzie wszędzie. Też podejrzewali raka. Na szczęście, to nie rak, ale do dziś nie znaleziono przyczyny. Można z tym żyć :)

tylko jak ja wytrzymam te poltora tygodnia nie znajac przyczyny (zakladajac ze mi nie przejdzie samo) to nie wiem:O do glowy juz sobie wszystkie rzeczy nabieram:O

Ja szukałam przyczyny rok, zrezygnowałam.

piszesz ze masz powiekszone wezly..tez masz taka kulke za uchem/mialas?

Podrzuchwowo z dwóch stron, w obojczykach, pod pachą i w pachwinach.