Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jessy22

Licencjat po skończonym studium...

Polecane posty

Cześć dziewczyny, zwracam się do was z prośbą o udzielenie mi pewnej informacji. Otóż zaczynam teraz studium: technik obsługi turystycznej i mam pytanie: czy po skończeniu tego 2 letniego studium będę miała prawo do zrobienia w rok licencjata na jakiejkolwiek uczelni wyższej? (a później może specjalizacji i magistra) Orientuje się ktoś z was? Z góry dziękuję za odpowiedź, miłego dnia :D

Gość kornellla
nie liczy się, to zwyczajne technikum tak jakby

aha czyli jednak nie mam co liczyć na zrobienie licencjata w rok. Więc i tak będę wtedy traktowana na uczelniach wyższych jak maturzystka po liceum. stoi przede mną dylemat czy robić teraz technika czy może licencjat a później magistra :)

jak mozesz isc odrazu na studia to idz, po co wybierac okrężną drogę? ja musiałam isc na studium najpierw ale to dluga historia...:)

Gość można robić licencjat
tylko musi studium być połączone z wyższą szkołą. Moja koleżanka nie miała matury, więc poszła do Wyższej Szkoły Zawodowej, gdzie było studium policealne oraz osobno był studia licencjackie, ale wykłady mieli razem, na jednej sali. Po dwóch latach tego studium zapytali ją, czy chce już odejść z dyplomem studium, czy może dołączy do tego licencjatu, na trzeci ostatni rok. Dołączyła na trzeci rok do licencjata i dorobiła prywatnie mature. Teraz jest na uzupełniających magisterskich na państwwym uniwersytecie. Nie wierz innym, bo cię oszukują. Można zrobić na wybranych uczelniach prywatnych studium a potem jeden rok licencjata i masz licencjach.

no tak, tak. Ale ja będę studiować turystykę zaocznie: więc dlatego pytałam się czy się da zrobić najpierw technika a później licencjat. Po prostu żeby zaoszczędzić pieniądzę :) Ale widzę, że jednak nie da się zrobić w ten sposób.

a jednak, chociaż to tylko na wybranych uczelniach. dzięki za odpowiedź

no wszystko fajnie, ale licencjat licencjatowi nierówny... potem może okazać się, ze ten papier tak naprawdę jest bezwartościowy. działaj tak, żeby później mieć robotę, a jakieś dodatkowe kursy zawsze możesz sobie jeszcze "dorobić".