Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkaaolkaaa

wakacje z psem

Polecane posty

Gość olkaaolkaaa

W sobotę wyjeżdzamy na wakacje (z mężem, psem yorkiem.) - 4 dni w zakopanem i 1 dzień w Krakowie, Jedziemy samochodem :) Mamy już załatwione miejcsa noclegowe. Mam tylko dylemat gdzie mogę chodzić po górach z psem, nie chcę jej zostawiać w pokoju, nie chcę też narażać się na otrzymanie mandatu za wprowadzanie psa do Parku ... Jak można urozmaicić taką wycieczkę. No i pytanie gdzie w Krakowie nie będziemy przeganiani ze względu na obecność psa. Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie, proszę o radę :)

Gość ejbisi
Taki mały piesek jak York i tak nie bedzie mógł za bardzo latać po górach. Przejdzie kilometr i sie zmeczy. Może kup taką torbe do noszenia psa jak ma np.Paris Hilton. W sklepach zoologicznych jest ich mnostwo. Jak bedziecie wchodzic do parku narodowego to psa mozecie na sekunde schowac w tej torbie, a potem bedzie sobie w niej siedzial i obserwowal wszystko ;)

Gość jhyfjft
Twój mąż jest psem yorkiem?:D bo jeśli nie, to powinno być "i", a nie przecinek w tym nawiasie ;)

Gość olkaaolkaaa
Ale czepialska ;) mąż nie jest psem Yorkiem ku ścisłości ;P Z torebką to dobry pomysł, mam taką sportową zieloną dla mojej pisiny. Tylko obawiam się nie tyle mandatu co reakcji ludzi, że zpsem nie wolno wchodzić na teren Parku. A moja pisna jest naprawdę spokojna :) choć rozumiem przesłanie przepisów zakazujących wstęp zwiarzakom do Parku.

a nie lepiej zostawić komuś psiaka pod opiekę? z tego co wiem w Krakowie jest hotel dla psów, może skorzystaj z ich usług? trudno żeby psiaka ciągnąć po górach, zwłaszcza, że może to nie spotkać się z entuzjazmem innych turystów...

Gość ja tylko doradzam z hobby
Idziesz, pijesz piwo i pojawiają się psy . . . wtedy to są wakacje z psami!

Gość vcxcvvxcvvcxvcvcx
"zwłaszcza, że może to nie spotkać się z entuzjazmem innych turystów..." Rozwrzeszczane, śmierdzące dzieciaki nie spotykają się z moim entuzjazmem a jednak muszę je znosić. Ludzie, trochę tolerancji, to mały piesek!

Gość olkaaolkaaa
Nie mogę mojej niuni zostawić ;P to nawet nie do pomyślenia, tęskniłaby okrutnie. Dlatego zadecydowaliśmy, że albo wcale nie jedziemy albo tylko z nią :) Na piwo też z nami pójdzie. Nie chcemy chodzić w góry z psem, to byłoby z byt męczące dla niej i dla nas. Dlatego szukamy jakiegoś pośredniego rozwiązania.

Gość ja tylko doradzam z hobby
Zmiel psa na kotlety i zjedz!

Gość olkaaolkaaa
vcxcvvxcvvcxvcvcx - zgadzam się w zupełności, ale ludzie są upierdliwi.

Gość olkaaolkaaa
Uważaj co piszesz. Myślisz że jesteś anonimowy/a. hahahahaha ;P

Gość Ferga
Cześć wszytskim, ja na wakacje z psem jeżdże co roku, poniewaz boje się go oddawać do schronisk czy nawet znajomym. Mój piesek jest bardzo do mnie przywiązany i nie za bardzo zgadza się z zostawaniem samemu w domu. Urlop często spędzałam w różnego rodzaju hotelach gdzie były akceptowane pieski, ostatnio jednak przerzuciłam się na wynajmowanie apartamentów prywatnych lub domków. Rok temu ze znajomymi i oczywiście Pimpusiem zarezerwowaliśmy domek w Chorwacji. W tym roku jedziemy do Portugalii a domek zarezerwowaliśmy na stronie www.edom.pl Posiadają bardzo dużo domków i apartamentów, które akceptują psy przez co nie miałam problemu ze znalezieniem kwatery. Mam nadzieje że nasz wyjazd jak co roku będzie udany a Pimpuś będzie się cieszył jak zawsze że jedzie z Panią w nowe nieznane regiony :D