Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszonaaaa

Nauczymy się walca w 2 dni?

Polecane posty

Gość wystraszonaaaa

Został nam niecały tydzień :( a tu praca, praca i praca... na przygotowania zabrakło nam czasu :(

Gość stworzonko 479
Niestety NIE. Chyba żebyście poświęcili po kilka godzin dziennie ale nie sądzę że znajdziecie instruktora :/ Uczę się tańca towarzyskiego od kilku lat i wiem ile na to potrzeba czasu.

Gość bez przesadyzmu
wielka mi filozofia :P 1. prawa noga do przodu (raz) 2. lewa noga do boku (dwa) 3. łączymy prawą do lewej (trzy) 4. lewa noga do tyłu (raz) 5. prawa noga do boku (dwa) 6. lewa do prawej (trzy).

Gość stworzonka 479
do bez przesadyzmu: Jeśli dla Ciebie to jest walc to sorry.... tak jak Ty to opisałaś to każdy potrafi zatańczyć (ja to nazywam właśnie takim walcem weselnym którego ciocie z wujkami tańczą :)) . W walcu jest mnóstwo kroków i można zrobić fajny nieskomplikowany układ, ale na to trzeba trochę czasu, poza tym nie wspomnę już o ramie, ułożeniu stóp, wznoszeniu i opadaniu itp. Więc trochę tego jest

Gość Chyba nie,
my uczyliśmy się porządnego walsa około pół roku. Mieliśmy lekcję tańca raz w tygodnu po półtora godziny, i nie był to walc z wydziwianiem,ale mój narzeczony wtedy nie umiał wcale tańczyć, nawet dwa na jeden.

Gość ja też miałam imieniny wczoraj
dwa dni ale całe wystarczą.

Gość trrradycja
W 2 dni nauczycie się tyle, zeby nie stykać się ramionami ze sobą i tych paru kroków, które tu ktos wymienił :P Będzie to na tyle, zeby się nie gibać bez ładu i składu, tylko zeby te kroki wyszły. Więcej nie dacie rady

Gość Wiki12345
Da się nauczyć. My po 2 lekach tanca umieliśmy podstawowe kroki . Fakt, że całego układu uczyliśmy się rok, ale lekcja byla raz w miesiącu albo i rzadziej ale jakoś poszło. Ale mniej wymagający, bądź też tacy co mają mało czasu mogą się nauczyć w szybkim tempie. Przecież nikt nie musi tańczyć tak, jakby brał udział w tańcu z gwiazdami.

Gość tweeddy
Ważna jest postawa (żeby się nie garbić) I uśmiech.