Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bombel_1985

krew w moczu ..

Polecane posty

to kamienie nerkowe , czy poprostu zapalenie cewi moczowej/pecherza ?? bo ja dzisiaj robie siku doslownie co kilka minut , do tego oddawaniu moczu towarzyszy bardzo nieprzyjemne uczucie i w tym co oddaje jest wiecej krwi niz moczu .. co jest ???

miałem zapalenie pęcherza, ale krwi w moczu nie zauważyłem, jutro to tchu do lekarza, albo jeszcze dzisiaj pogotowie, koniecznie.....

Gość a nie było żadnych buraczków
wczoraj lub dziś?

nie straszę, zapajenie pęcherza możesz dostać np siedząc na zimnym, jak ja kiedyś.....

Gość eweeteet
a występuje ból jąder,pachwiny

nie , nie bylo zadnych buraczkow ani wczoraj , ani zis , ani tydzien temu , nie siedzialam tez na zimnym , nad woda ostatni raz bylam z 2 tygodnie temu , wczoraj wieczorem czulam potrzebe czestrzego oddawania moczu ale myslalam , ale bylo ok .. a dzisiaj praktycznie sama krew i ogolnie bardzo nie przyjemnie.. skad to sie moglo wziac ?

Krwiomocz to nie żarty.. Przyczyn może być wiele- jeśli cierpisz na kamicę nerkową to być może masz już odpowiedź. Jeśli nie to jedź na pogotowie.

nie , nic mnie nie boli , czuje jedynie dyskomfort ( nie liczac momentu kiedy siusiam ) , co dziwne , jak przylozylam sobie tam zimny oklad to nie chce mi sie chodzic do lazienki tak czesto jak przedtem ... przeciez nic sie samo nie robi ...

To może być zapalenie pęcherza... Mój kuzyn miał tak jak Ty, poszedł do lekarza, odleżał i było oki... Tak więc nie bój się, tylko biegiem do lekarza, żeby nie załatwić się gorzej.

Gość eweeteet
może to być jakieś zakażenie bakteryjne,może lepiej udać się do szpitala bo fachowej pomocy jutro nie dostaniesz do urologów się czeka nawet miesiącami a towarzyszy temu jakiś ból?

Gość cvr
a skad mamy wiedziec czy to kamienie czy zapalenie pecherza? :O co my, wrozki ? no kurwa, co za pytanie :O idz do lekarza,

Gość cvr
nie no, z tym szpitalem i pogotowiem to lekka przesada, idz do rodzinnego, zrob badanie moczu a rodzinny da ci jakies leki i moze wysle cie do urologa no chyba ze to banalne zapalenie pecherza

cvr dziekuje slicznie za odpowiedz na poziomie , na takie typy jak ty zawsze mozna liczyc ... btw ..slyszales , ze agrsywnosc w sieci jest oznaka malego czlonka ??? wspolczuje :)

Jeśli przykładasz zimny okład hamując krwotok i tym samym przestaje chcieć Ci się oddać mocz (krew) to możliwe, że doszło do uszkodzenia naczynek w samym pęcherzu. Nie jadłaś niczego pryskanego? Czasami przyczyną takich sytuacji może być zjedzenie przenawożonych prodoktów

Gość pogotowie to ją wyśmieje
pewnie :D to rodzinnego czy ostatecznie jakiegoś urologa czy kogoś prywatnie dzisiaj bo państwowe pewnie pozamykane

Gość eweeteet
skoro nie masz bóli to do jutra możesz spokojnie poczekać ale radze od razu udać się do urologa nawet odpłatnie słuzba zdrowia działa tragicznie

Wiesz co powiem Ci tak.. Nawet jeżeli Ci przyjdzie to jutra to i tak idź do lekarza. Takie nieleczone dolegliwości często nawracają i potem dopiero zrobisz sobie problem. Wiem co mówię.

Też miałam zapalenie pęcherza ,ale krwi nie było:O ja już bym była na pogotowiu swoją drogą to cholernie boli nie życzę nikomu

no ja mieszkam w Hiszpanii ale tutaj wcale nie jest lepiej ... tutj , zeby isc do jakiegokolwiek panstwowego lekarza najpierw trzeba isc do rodzinnego..wyglada to tak.. ide wyciagnac karte , dostaje termin na nastepny tydzien ( jak dobrze pojdzie ) ide do rodzinnego tylko po to , zeby on mi dal skierowanie np do gina ..na wizyte u gina czekam kolejny tydzien ( jak dobrze pojdzie ) wykonczyc sie mozna.. no chyba , ze sie chodzi prywatnie.. no i chyba prywanie bede musiala jednak pojsc bo jak mam czekac 2 tyg i mam miec pozniej jakies problemy to dziekuje bardzo... dziekuje wszystkim za rady

Gość miła sąsiadeczka
Krwiomocz jest również przy odkłębuszkowym zapaleniu nerek (bardzo nieciekawa choroba), przy nowotworze pęcherza. Nie bagatelizuj.

Gość cvr
tak, ale przy schorzeniu nerek jest inny wynik badania moczu niz przy chorobie samego pecherza, dlatego podstawa to zrobic to badanie i racja, pogotowie by ja chyba wysmialo :D moze jak sie skaleczy w palec tez ma leciec na pogotowie "mam krwotooooooook!"

Gość galaretka z pelargonii
też miałam kiedyś zapalenie pęcherza i krwi nie było, chyba poradź sie lekarza

Oj czemu niektórzy tak bagatelizują problem, przecież żyjemy w takim wieku, gdzie są szczepionki przeciw ZUM, po co się męczyć. Trzeba tylko pójść do urologa.