Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makaronek

Studia! Dwa semestry w jednym?

Polecane posty

Gość makaronek

Interesuje mnie czy studia które teoretycznie trwają 5 lat można skończyć np. w 3 lata. Lub 6 semestrów na studiach licencjackich można zaliczyć w 1 rok.

Gość jeśli jesteś zdolna to można
:D :D :D tylko że skarbie rozczaruje cię-----nie ma takich ludzi;)

Gość dxefcrtgyhbu
teoretycznie mozna jak masz tzn indywidualny tok studiowania czy jak to sie tam nazywa, moze to prowadzic do skrocenia dlugosci studiow czyli mozesz szybciej robic niektore przedmioty i dzieki temu szybciej skonczyc studia ale mysle ze max o rok szybciej nie sadze zeby ktos dal rade wyrobic sie z 3latami w rok

Gość makaronek
Czyli licencjat można zaliczyć w dwa lata a magisterke w jeden rok??? Jaką trzeba mieć średnią?

Gość b1c236719cv8
minimum 5.19 i ciasne walory

Gość trzeba byc wybitnie zdolnym

Gość można można należy
złożyć właśnie podanie o indywidualny tok studiów - i wiać. Jesli czujesz się na siłach to nie szkodzi spróbować. Opanować materiał i zaliczyć możesz w takim tempie, w jakim potrafisz. Gorzej jest z np. praktykami, które trzeba odbyć w odpowiednim wymiarze godzin i nie da się skrócić itp.

Gość do można można należy
A można tak zrobic na takich kierunkach jak: medycyna, farmacja, czy wogole inne nauki scisle lub techniczne? Lub czy mozna tak zrobic na studiach artystycznych(aktorskich,reżyserskich,wokalnych?) czy jest taka mozliwosc?

Gość to znaczy napisze tak jak ktos
Na każdych studiach tak można i nie ma tu znaczenia czy to studia medyczne czy artystyczne.

Gość bardzo możliwe

Gość bardzo możliwe
Jeśli ktoś jest bardzo zdolny to byś może mu się uda.

Gość głupia baba i tyle
wszystko mozna ale musisz opłacić tyle czesnego ile semestrów robisz. U mnie na roku była taka laska, która zawsze robiła 2 semestry jednocześnie. Musisz to zgłosić każdemu wykładowcy bo siłą rzeczy nie będzie cię na , którychś wykładach, ćwiczeniach. Mój maz też tak studiuje ale ostatni rok bo nie ma możliwosci stale zamieniać się w pracy służbami. Średnią ma 4,85 ale podobno srednia nie ma znaczenia.

Gość do głupia baba i tyle
A na medycynie również można w ten sposób?

Gość głupia baba i tyle
nie wiem - mój maż studiuje politologię. Wydaje mi się że tak bo znajomy studiował medycynę na ŚAM w Zabrzu Wydział Lekarski a Jednocześnie Wydział Stomatologii więc chyba mozna. Ale wiesz co - wynajmował ludzi, którzy chodzili za niego na wykłady i ćwiczenia - te, na których nie mógł być jednocześnie. Bo warunkiem było mieć obecnosć. Więc opłacił kumpli z akademika i tamci siedzieli i pisali i podpisali się za niego na listach obecnści :)

Gość MoznA_Jednak_Mozna
MOzna mozna powiem nawet wiecej, ja robie dwa kierunki dziennie (oba w trybie przyspieszonym, oba inzynierskie na PŚ) i jeden juz w trybie normalnym zaocznie, a od nastepnego semku lapiej na kolejnego IOS'a kolejny kierunek zaocznie (czyt wyjdzie w przyszlym semestrze, ze robie 6 SEMESTROW w jeden semestr). Chciec to moc, najwazniejsze to dobrze rozplanowac swoj czas ;)

Gość Andrzej Bandrzej
@MoznA_Jednak_Mozna Jeśli jeszcze jakimś cudem przeglądasz to forum, to dasz znać jakie dokumenty/papiery były potrzebne do załatwienia IOS-a przy tak napiętym toku nauki? I co jeszcze trzeba zrobić poza wiadomą papierkologią? Pozdrawiam :)