Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krisssy

Szukam imienia dla chłopczyka i pomyślałam o imieniu Piotr

Polecane posty

Gość Krisssy

Co o tym imieniu sądzicie? Mały Piotruś, Piotrek, Piotr... Mamy dużą rodzinę, i większość ładniejszych imion już zajęta, Piotra jeszcze nie ma :)

Gość Krisssy
up

Ladnie i standardowo.. bo teraz te imienia sa jakies takie dziwne i powymyslane. Pasuje i do dziecka-Piotrus i do osoby doroslej-Piotr

Gość przepis prania na metkach
mi osobiście bardzo się podoba miałam je wybrane dla mojego dziecka, ale stety Piotruś okazał się dziewczynką :):D

Gość Krisssy
Wczoraj rozmawiałam z narzeczonym i tak na Piotrze stanęło. Dziewczynkę chcieliśmy nazwać Martynka lub Malgosia. A chłopak - Piotr, lub Maciej... jeszcze nad Leszkiem myślimy.

Gość Krisssy
nie, nie, na pewno nie żaden Natan, Alan, Igor, itp.

ja mialam w podstawowce kolege w klasie piotrka- przechrzcilismy go na Towdy (z gumisiow) bo byl takim debilem.... :) mi te imie kojarzy sie z ciamajdami. za to Maciej bardzo mi sie podoba bo i Maciej i Macius ladnie brzmi (no i kojarzy mi sie z moim bratem, ktory pierwsze 2 lata mnie wychowywal :)

Bardzo lubię to imię:) Piotruś -> Piotrek -> Piotr świetnie brzmi w każdej wersji :) Myślę, że sporo i Tobie i mężowi się podoba to nie ma co się więcej zastanawiać :) Mi osobiście bardzo podobają się imiona Kacper i Szymon .

jak dla mnie śliczne imię. problem w tym, że znam wieeeelu małych Piotrusiów. Jakoś strasznie popularne to imię się zrobiło :) 3 moje koleżanki mają Piotrów, moja ginekolog ma 3 letniego Piotra, 4 kobiety z bloku mają Piotrów w wieku 8l, 5l, 2l i 3 mies. No i znam 5 dorosłych Piotrów. ale to może tylko tutaj tak jest.

Ja też będę miała chlopca i też zastanawiam się nad imieniem. Mnie podoba się Mikołaj, niestety nie przejdzie ze względu na rosyjskie korzenie. Nie podobają mi się też imiona dziwne, a bardzo ostatnio popularne np. Emanuel, Natan, Alan itd. Chciałabym jakieś normalne, tradycyjne imię. Myslałam o Stanislawie, ale jak mały chłopiec to jeszcze ładnie Staś, a jak ma się przedstawiać 16-latek? Może ktoś podpowie jakieś imiona?

Gość tajasne
"Myslałam o Stanislawie, ale jak mały chłopiec to jeszcze ładnie Staś, a jak ma się przedstawiać 16-latek?" stanisław. stach. staszek. a koledzy beda i tak mówić Stan albo Stanley :D

Bardzo ładne imię. Też myślałam o Piotrze, potem o Pawle, a w końcu wybrałam Patryka i tak już zostało ostatecznie no chyba, że Patryk się bez ptaszka urodzi :P

Gość Hagneta
Krissy - no wreszcie ktoś pyta o normalniejsze imiona. Zarówno dla chłopaka macie super i dla dziewczynki. Stawiam na Małgosię:-) Też rozważałam w przypadku chłopca Piotr lub Paweł lub Michał. Mamy nietypowe nazwisko i tylko proste, krótkie imię tu pasuje. Ale wyszła dziewczyna! :-) Adam jest też ładnym imieniem.ale mamy już dwóch w rodzinie.

Gość jkbnfjbfbjffdf
piotr, tak na imię ma mój były, straszny chuj z niego;) ale lepsze takie zwykłe imie niż jakieś kurna wydzimiśne nie z tego świata

Gość Hagneta
No własnie z tymi imionami tak bywa, ze trudno potem nastolatkowi wybrać jakąś forme. Ja znałam małego Jana, na którego wszyscy wołali Jasiu - lat 15! tylko ja mówiłam Jaśku. Jakoś mi tak odrobinę dojrzalej brzmiało, Janku natomiast odpada hihih. jakoś mi ta forma nie podchodzi. Tak samo Staszek. Też bym chyba na tej wersji pozostała, bo nic innego mi do głowy nie wpada. Stach?

Gość a ja licze na dziewczynke
Bo mam już dla niej imię, a dla chłopca sama nie wiem. Wiktor, Gabriel, Igor, sama nie wiem co mi się podoba. Paweł mi się podoba ale jak mi to będą zdrabniać Pawcio to przecież idzie się załamać.

Gość eeeeeeeee tam moj mąż
ma na imie Paweł i nie zdrabniają Pawcio ....mowia po prostu Paweł zreszta swietne imie mi sie podobja własnie takie co zdrabniac nie można .... a jak bede miec chłopca to Patryk bedzie :)

Gość ja liczę na dziewczynkę
Mój szwagier jest Paweł i mówią Pawcio i mnie to tak zniechęca. Patryk mi się z patykiem kojarzy, choć samo imię mi się podoba. Na razie nie zaprzątam tym sobie głowy. Liczę na dziewczynkę. Jak się jednak okaże że chłopak to usiądę z kalendarzem i coś wybiorę.

Gość kjmlkjljlj
dla mnie Piotr kojarzy sie ze szczypiorem, jak slysze te imie to mam w oczach jajka z majonezem i szczypiorem..

Piotr mi się bardzo podoba, we wszystkich wersjach :) Mały Piotruś, młody Piotrek, dorosły Piotr. Pracowałam ostatnio z Piotrkiem i był świetnym człowiekiem, ogólnie imię mi się dobrze kojarzy. Z dalej wymienianych- bardzo mi się podoba Małgorzata, Małgosia, ale wiem że na małą wołaliby Gosia a tej wersji nie cierpię, blee... Niektórzy mają dziwne pomysły na zdrobnienia- u sąsiadów jest mała Oliwia, a oni non stop wołają na dziewczynkę "Olisia", no jeszcze tego nie słyszałam :) Nie prościej było dać jej na imię Ola, Oleńka? Mi właśnie Aleksandra bardzo się podoba. Czuję że teraz będziemy mieli synka i mam nadzieję że będzie małym Jasiem- po swoim dziadku. Zresztą wujek Jasiu też będzie. Uniwersalne imię, Jaś, Janek, Jan. U nas to że imię już jest w rodzinie raczej zachęca do kontynuowania tradycji :) Moja siostra już zaczęła marudzić że Jasia chce ona, bo u nich obaj dziadkowie to Jasie- a czy ja wiem czy siostra będzie miała dzieci i czy trafi się chłopiec? Mi podoba się Kornel i Błażej, ale mąż w życiu nie da się namówić :) Za to NA PEWNO NIE Alan ani Natan, tak jak nie Oliwia, Wiktoria i Nikola. Nie znoszę żadnego z tych imion. Igor mi się podoba, przecież to rosyjskie imię. Borys- też fajne :) Znałam jednego nastoletniego Staszka, wyglądał tak że dziewczyny patrzyły raczej na buźkę niż na imię, a był na tyle fajny że chłopcy też nie dogadywali.

Gość Krisssy
Mnie się podoba zdrobnienie Piotrek. Małgosia jest fajne, z tym,że mam 1 niefajną osobę w dalszej rodzinie o tym imieniu, mam też 1 superancką :) i w sumie to się równoważy...Ale nazwisko mamy dość długie, 3sylabowe, może więc Małgosia jest za długa i weźmiemy Martynę? Co myślicie o tych imionach? Wszelkie Oliwki, Amelki, Nikole, Dżesiki, Wiktorie, Maje, Amelki, Jakuby, Jasie, Igory, Wiktory odpadają - po prostu nie pasują nam te imiona, wolimy tradycyjne.

Gość gigi-
gdybym miała synka najprawdopodobniej nazwałabym go Adam-takie ponadczasowe,nieoklepane i pasujące do małego chlopca,nastolatka i nawet dziadka.fajnie,że w końcu ktoś pyta o jakieś normalne imiona.ale pawełek jest też super

Gość gigi-
podoba ci się imię Adam?

Witam a mnie się bardzo podoba imię Adam i tak nazwałam swojego synka, a córcia ma na imię Aleksandra i też bardzo mi się podoba ;) Pozdrawiam

Gość jołjoł-
najważniejsze,żeby imię pasowało do każdej grupy wiekowej...imiona powinny być uniwersalne i nieobciachowe...te julki,filipki i kubusie....masakra.zawołasz w piaskownicy-to pięcioro dzieci się obejrzy

Witam a mnie się bardzo podoba imię Adam i tak nazwałam swojego synka, a córcia ma na imię Aleksandra i też bardzo mi się podoba ;) Pozdrawiam

Gość jołjoł-
no albo te nikole i inne cuda na kiju...albo przgięcie w druga stronę-jasie,marysie i zosie....imię ma być UNIWERSALNE.a myslę,że taki jasiu przedstawiając się na disco-zostanie przyjęty z ironicznym uśmieszkiem...hehe jasiu-taki z dawnych kawałów...?

Rozumiem autorko, że masz swoje preferencje ale nie bardzo rozumiem wypowiedzi, że imię jaś ci nie pasuje bo wolisz tradycyjne jak np Martyna. Chyba Jan jest bardziej tradycyjny niż Martyna. Wiktoria to też stare imię. Moje dwie prababcie takie imię nosiły. Ale mnie osobiście Martynka bardzo się podoba. Piotr nie.

Mam przyjaciela Jaśka. Ma teraz 30 lat i jakoś nie miał nigdy problemów z przedstawianiem się. Moim zdaniem Jan jest jak najbardziej uniwersalnym imieniem, z tym, że faktycznie ostatnio niesamowicie oklepanym.

Gość wwo
Mi sie podoba Xavier, Wiktor, Maurycy