Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puśka-kluśka

co sie dzieje z moją mamą?

Polecane posty

Gość puśka-kluśka

martwię się moją mamą. ma 45 lat i bardzo zaczęła się zapominać. to nie są jakies pierdoly ze np zapomniala czegos kupic ale sprawy powazniejsze. np ostatnio szukala telefonu komorkowego bo nie pamietala gdzie go polozyla. panikowala przy tym ze gdzies go zgubila albo ktos go ukradl bo to nie mozliwe zeby tak nagle zniknal. caly dom postawila na nogach i wszyscy go szukalismy a w rezultacie okazalo sie ze miala go przy sobie w kieszeni w fartuchu. druga sytuacja- pojechalismy na chrzciny, miala dac dziecku 200zl w kopercie. koperte dala mi zebym ją nosila przy sobie a sama zostawila torebke i pojechalismy do kosciola. gdy wrocilismy poszla do torebki po koperte i zaczela panikowac ze zginely jej pieniadze z torebki, zrobila panike a jak przyszlam z koperta to dopiero sobie przypomniala ze mi ją dala. nie wiem co robic, nigdy taka nie byla

Gość pluśka-kluślka
??

Gość jesli tylko te 2 razy to
kazdemu sie zdarzy, jesli wciaz - moze byc poczatek Alzheimera. Sa odpowiednie badania.

Gość nie koniecznie musisz
sie martwic,moze mama ma wiele spraw na glowie ?Mysli jej sa zajete czyms innym? Albo namow mame na wizyte u lekarza rodzinnego ,cos pzrepisze na pamiec.

Gość Sprawiedliwa MATKA Polka!
Nie przesadzaj:) I nie martw się... może jest czymś zestresowana i ma głowe zaprzątniętą jakimiś innymi sprawami przez co nie może się skoncentrowac i z tego stresu wszysko gubi:)

Gość bez prawka, za to z zyciem
postarać się o skierowanie na rezonans magnetyczny mózgu, bez tego nie ma naweet co gdybać

Gość puśka-kluśka
powiem wam, ze moja mama miala ciezkie zycie, przez lata borykala sie z problemami ktore rowniez teraz sie za nią ciągną. tez myslalam ze to mogą byc poczatki alzchaimera. ostatnio to zdarza sie coraz czesciej to jej zapominanie, gdybym jej nie znala to bym sie nie marwtila. nawet ona zauwazyla ze to jest dziwne. kiedys sasiadka oddala jej pieniadze i ona te 100zł schowala do kieszeni. za pare minut przyszla do domu, wyciaga pieniadze z kieszeni i nie wie co to za pieniadze. poszla je oddac sasiadce bo myslala ze przez przypadek jej je zabrala i ta jej przypomniala o co chodzi.

Gość jesli tylko te 2 razy to
nie trzeba rezonansu, sa prostu testy, ktore sprawdzaja poczatki Alzheimera ( poczykaj w necie, gdzie si to robi, moze pytaj na jakims forum tematycznym.

Gość puśka-kluśka
dzieki za rady, na pewno zaciągnę ją do lekarza puki nie jest za pozno. najgorsze jest to ze ona ma dopiero 45 lat