Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imponline

problem z firmą IMPonline

Polecane posty

Gość imponline

Czy ktoś z Was miał kiedyś styczność z firmą IMP sp. z o.o. z Warszawy? Moja 86 letnia babcia dała się niestety nabrać na zdrapkę w którejś z gazet - "jeśli pod zdrapką będą te same symbole, wypełnij kupon i prześlij do nas, a w zamian otrzymasz zestaw toreb podróżnych". I to wszystko. Babcia wypełniła kupon, wysłała i otrzymała 3 żółte woreczki/sakiewki, bo torbami tego nazwać nie można , a w środku jakaś gazetka z przepisami "Twój przepis na zdrowie". Przy zdrapce było napisane, że przy odbiorze "toreb" należy zapłacić 11 zł tytułem kosztów pakowania. Ok, zapłaciła, ale potem przyszedł kolejny rachunek za tę makulaturę, która była włożona do "toreb", a której babcia nigdy nie zamawiała i nie prenumerowała. Mimo telefonów do firmy, że tego nie chcemy otrzymywać i nie zamawialiśmy, wciąż to przysyłają razem z kolejnymi rachunkami i groźbami. Odesłałam im całą tą makulaturę wraz z pismem informującym, że tego nie chcę otrzymywać i proszę o wykreślenie z bazy danych powołując się na artykuł: "spełnienie świadczenia niezamówionego przez konsumenta następuje na ryzyko przedsiębiorcy i nie nakłada na konsumenta żadnych zobowiązań". Napisałam też, że jeśli nadal będą nękać moją babcię upomnieniami, sprawę skierujemy do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów i że proszę o nie wysyłanie kolejnych przesyłek - nie będziemy ich odbierać i za nie płacić! A oni dalej swoje :( Nie wiem, co mogę jeszcze zrobić w tej sytuacji, poradźcie.

Gość Ewelina W
Prosze uważać na tą firme, Mi przysłali za 35 zl film ktory moglby byc dodatkiem do gazety za 5zł. Proszę nie zgadzac sie na zadna wspolprace z ta firma naciagaczy. Jesli ktos sie interesuje zagadnieniami np Wojna i Broń, jak moj maz. Lepiej jest zakupic sobie ciekawa ksiazke warta tych pieniedzy. Ta firma nie powinna istniec! Jak dzwonilam do biura obslugi klienta, to ''sympatyczna'' Pani powiedziala ze mam isc na poczte, bo listonosz nie zostawia awizo odebrac jakas przesylke i zaplacic 15 zl. Jakby jeszcze malo bylo 35 zl za te badziewie;/

Gość leh.
Znasz sprawę z relacji tej 86 letniej babci czy sama czytałaś regulamin promocji?

Gość gość
Nie dostałem tzw bonusowej paczki powitalnej, tylko o d razu materiały i kwotę do zapłaty. Odesłałem bez rozpakowania i z pretensjami i na razie cisza.

Gość gość
mogą ci naskoczyć ale wezwań do zapłaty i podobnej makulatury kilka wyślą mechanizm jest taki że ze 100 poszkodowanych 20 wystraszy się i zapłaci i z tych zyją takie ch**e