Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farbaaaaaaa

FARBOWANIE WŁOSÓW- BLOND, PODZIELCIE SIĘ OPANIAMI NA TEMAT FARB!!!!

Polecane posty

Gość farbaaaaaaa

Po przeczytaniu na forach samych pozytywnych opinii na temat L'oreal excellence creme, poszłam do sklepu kupić ten produkt , lecz sprzedawczyni odradziła mi pytając czy nie szkoda mi włosów, po czym poleciła mi z l'oreala casting creme gloss twierdząc, że ta nie zniszczy mi tak włosów, poneiważ jest bez amoniaku, a excellence jest mocny, przeważnie do pokrywania siwych włosów. Dodam, że mam włosy w miarę ciemny blond, lecz rok temu rozjaśniałam je pasemkami, po czym moje włosy są przesuszone ( a teraz mam z ok 10 cm odrosty, naszczęście nei są tak widoczne, włosy mam do połowy pleców). Jaką farbę polecacie mi, aby kolor wyszedł naturalny, nie za jasny blond, ale też nie za ciemny :p, no i przede wszystkim, aby nie zniszczyły się!!!

Gość natalka198905
wg mnie najlepsza dla wlosow bedzie farba z serii L'oreal

Mi ciocia fryzjerka kazała kupić farbę Garniera i kolor wyszedł ładny. Też miałam rozjaśniane pasemka i odrosty kilka cm. Najpierw połozyła mi farbę na 15 min na odrosty, a potem na ponad 45 minut na całość :) Na długie włosy kup kilka farb, ja mam włosy do zapięcia stanika, czyli połowy pleców i potrzebowałam dwóch. Do tego po farbowaniu przez kilka dni myłam włosy fioletowym szamponem z Joanny, który usuwa niepożądany odcień :)

A jak długo używałaś tego szamponu z Joanny? Bo ja go stosowałam jakieś dwa tygodnie, ale strasznie przesusza i włosy są takie niefajne w dotyku. A znacie jakieś lepsze szampony o właściwościach tego z Joanny? Tzn żeby był fioletowy 🌼?

Gość są jeszcze płukanki fioletowe
chyba Delia oraz maseczki z firmy Marion z chabrem poszukaj w Rossmanie

Gość provokejszyn j@k nic
z welli byl taki w ciemnym opakowaniu

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja własnie używam Loreal excellence, najjaśniejszy kolor blond i jestem bardzo zadowolona, farba bardzo łagodnie obchodzi sie z włosami a casting to farba która sie spłukuje

Gość blond!na
wiadomo ze jak słabsza farba bez amoniaku to i szybciej schodzi, spłukuje się...mocniejsza daje lepszy efekt ale niszczy włosy niestety...ja mam ten sam problem...jakies 5 miesiecy temu malowałam na blond ale zwykła delikatna farba bez rozjasniacza...efekt nie był zadowalający gdyz zamiast barbie blondu wyszedł żółtawy..z czasem farba się troszke zmyła i kolor zrobił się naturalny...nawet fajnie to wyglądało no ale teraz są juz odrosty jakieś 10 cm i chciałabym przefarbowac się znów na blond tylko nie chcę zeby odcien był za jasny (aby nie wygladało za sztucznie) no i za ciemny tez nie....jaką farbe polecacie do domowej koloryzacji?

Kazda farba zawiera albo amoniak lub natlenek wodoru..po co? zeby otowrzyc luske wlosa i mogl tam wejsc pigment..w przypadku rozjasniania eliminuje naturalny pigment i nadaje nie raz odcien :-) Najlepiej przy rozjasnianiu nakladac na pol godzinki na odrosty i na 15 min dlugosc.Joanna ma swietny szampon..ale po nim konieczna jest dobra odzywka..Polecam jakies kuracje do wlosow zniszczonych:-) Ja tak stosuje i mam piekne dlugie, blond loki:-)

Gość ForrestGump
odświeżam! Zrobiłam sobie blond, własnie wellatonem.. Niby miał wyjsc na moim ciemnym blondzie... blond. Ale wyszedł żółtawy.. Myslicie, ze jesli teraz położe na to np. perłowy odcien blondu, to rozjasnią się na tyle, na ile powinny i żółty zniknie?

Ja od roku na koloryzację chodzę wyłącznie do salonu fryzjerskiego, osobiście mogę polecić ci salon In Harmony, dziewczyny wykonują świetną koloryzację - modną i bezpieczną