Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miamoree

Dlaczego wszyscy w USA mają takie zadbane wybielone zęby?

Polecane posty

Gość miamoree

To taka moda czy może dentyści są tam bardzo tani??

Moze i wygladają na naturalnie, ale zapewne i tak nie są.

Gość miamoree
Jeśli nawet są naturalne,to i tak wybielone.A to właśnie dziwne,ze miałyby byc naturalne,musiałyby być bardzo zadbane od dzieciństwa,a przecież tam dzieciaki są otyłe i piją mnóstwo coli.Więc chyba muszą mieć tanie implanty,wybielanie i wszelkie tego typu zabiegi.U nas tylko bogaci mają aż takie piękne zeby a tam niemal każdy

Gość taka moda bo biale zeby
kojarza sie ze zdrowiem, a w USA wypada wygladac zdrowo ,inna rzecz,ze to czesto przegiecie - najedza sie swinstw a potem jogging po smierdzacych ulicach NY. Nawiasem mowiac wlasnie zolte z natury zeby sa zdrowsze, mniej sie psuja, szkliwo jest grubsze, spytajcie madrego dentyste. Mam 3 w rodzinie, SOBIE nie wybielaja, tylko oszalalym panienkom za kase na ich wyrazne zyczenie.

mi sie wydawało zawsze ze w usa dentysci sa własnie strasznie drodzy,nie tani.a do osoby wyzej-nie wiesz czy wszystkie pastywybielajae sa szkodliwe?uzywam takiej jednej ponoc nie szkodzi ale nie wiem

Gość miamoree
Oni własnie niezbyt wygladaja zdrowo,mają przecież ogromny problem z otyłością.Wybielone zęby są wg mnie ok,ale nie aż tak olśniewajaco białe jak maja gwiazdy z Hollywood.Rozumiem,że one muszą wygladać perfekcyjnie,ale nie wiem po co to zwykłym ludziom,wcale nie wygląda to dobrze,bardzo sztucznie. Pamiętam,ze gdy Kraśko był korespondentem w USA,też sobie wybielił...

Gość rerdss
USa nie jest zdrowym narodem,bo jedza tam smieciowe jedzenie jak MC donalds . Najdluzej zyje sie w Skandynawii i JAponii.

Gość mieszkałaś w USA?
bo ja nie i w TV rzeczywiście wszyscy mają białe zęby, ale zdaję sobie sprawę, że przecietny Amerykanin nie ma takich zębów, możesz po prostu mieszkalaś w dobrej dzielnicy? U nas też tylko menele mają okropne zęby, albo w ogóle ich nie mają, reszta społeczeństwa jest średnia, mają jakieś ubytki, średniobiałe zęby, ale jest okej, nie przesadzajcie

Gość miamoree
Ja bym raczej powiedziała,że u nas jest okropnie z zębami.Niedawno słyszałam w Wiadomościach,że ponad 90 procent dzieci ma próchnicę.Sama przeżyłam szok,kiedy ostatnio przyjechała do mnie na wakacje 11letnia kuzynka,siedziała ponad tydzień,a nawet nie przywiozła ze sobą szczoteczki do zębów!!A u mnie na studiach to już masakra,zaledwie parę osób ma proste zęby,większosć ma powykrzywiane we wszystkie strony i żółte-młodzi ludzie z duzego miasta!

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
tylko należy sobie odpowiedzieć jakich ameryknów sie widuje a dopiero pozniej wyciagac wnioski;) a widuje sie amerykańskie gwiazdy i tych których stać na podróże do europy;) jak ktos pojedzie do USA to zobaczy że duza czesc społeczeństwa pod wieloma wzgledami jest mocno zapuszczona:o

Gość jak to w US
tam mają na tym punkcie "fioła" zmieniasz pracę wybiel zęby awansujesz wybiel zęby itd...\ nie wiem ile tam to kosztuje w kraju wybielałam ostatnio na ślub (żeby ładne zdjęcia były i żebym się nie zastanawiała czy uzębienie ok) to w polsce 2 tys...

Gość w Stanach dużo osób
ma licówki albo skorygowane w inny sposób zęby jeśli macie Zone Club obejrzyjcie sobie probram "O 10 lat mniej" tam pokazują jak z zaniedbanych i zapuszczonych ludzi robią osoby wyglądające jak gwaizdy filomowe: zabiegi laserowe na twarz usuwające przebarwienia, żyłki, zmarszczki, wypełniacze, botoks, licówki na zęby, wybielanie, makijaż, nowa fryzura, ciuchy..... byłam w szoku jak profesjonalny dentysta potrafi w zaledwie kilka godzin skorygować zęby wy wyglądały olśniawojąco jak z reklamy pasty to co mają gwiazdy ma niewiele wspólnego z naturalnymi zębami bo wszyscy mają licówki ("veneers") albo implanty

Gość w Stanach dużo osób
dobry dentysta może nawet skorygować kształt zębów,wydłużyć je, skrócić lub zwęzić, usunąć lub zatuszować przerwy między przednimi zębami itp niestety dobrzy dentyści są bardzo drodzy no i fakt że w USA ładne zęby są tak ważne jak u nas zadbane dłonie czy włosy tam od lat panuje moda na klamry na zębach korygujące zgryz, w Polsce wybielanie zębów, klamry oraz "moda" na ich noszenie pojawiła się dopiero kilka lat temu

Gość dfdss
podbijam temat! otóż też bardzo zastanawia mnie fakt, jak to jest że w ameryce wszyscy mają idealny uśmiech (albo wiekszosc). poznalam na wymianie kilka dziewczyn ze stanow, mialy po 18lat i wszystkie olsniewaly cudownym, bialym usmiechem. Jak to jest? dentysci sa tacy tani czy oni juz rodza sie z tamiki usmiechami? u nas w polsce wręcz rzadko zdarzy sie ktos z bielutkimi i rownymi zebami

Gość r5tyur6u
W stanach 80% temu ma takie zęby ponieważ zakładają specjalne Licówki. Mówił mi o tym mój lekarz stomatolog i się mnie właśnie pytał czy wiem dlaczego w USA wszyscy mają takie zęby ładne śnieżnobiałe a to właśnie i wszystko mi ładnie opowiedział.To są takie specjalne nakładki ( nie tanie swoją drogą ) które się nakłada na zdrowego wyleczonego zęba.Koszt takiego czegoś wynosi od 7.000-25.000tyś zł czasem nawet za jeden łuk zębów górnych albo dolnych a cena jest zależna od materiału z jakiego są wykonane i widzimisie stomatologa :) Cała filozofia

Gość dfdss
kurcze ale że ich wszystkich na to stać...;o moze maja cos refundowane haha. marzy mi się taki uśmiech;( tam juz takie mlode dziewczyny robia sobie zęby, u nas to nie jest zbyt popularne...

Gość gdy byłam w Stanach widziałam
widziałam reklamy że możn abyło nawet na raty rozkłądać wybielanie zębów czy licówki z tego co się orinetuję u nas też powoli zaczynają działać gabinety dentystyczne które również rozkładają płatnosci na raty podobnie z chirurgami plastykami, dużo oferuje zabiegi rozłożone na raty

Gość ja się wziełam za zęby
bo niestety , w Pl ciężko o ładny uśmiech.Na ten moment wydałam ponad dwa tysiące.Przez to ,że poprzedni dentyści nawet jeśli płaciłam "spierdolili sprawę" , czyli przykładowo leczenie kanałowe , gdzie pani przeoczyła próchnicę wędrującą do korzenia i tego typu kwiatki jeszcze przede mną 10 koron- lekko 5 tysięcy.Czyli łącznie ładny uśmiech wyniesie mnie ponad 7 tysięcy.Co i tak nie jest drogo.Jak dowiadywałam się leczenie 1 zęba kanałowe u pani profesor( leczenie pod mikroskopem) wynosi 1200 zł za 1 ząb.

Gość sdjdhjsjds
Około 30 lat temu w stanach wdrożono specjalny program, od tamtej pory w stacjach uzdatniania do wody dolewany jest domestos

Gość , nigdy nie bede miec usmiec
kasa kasa , ale np. mojej wady nie da sie z dnai na dzien tylko ok 2, 5 roku, potem wstawianie implanta i 4 zebow , caly koszt ok 35tys skad mam wziac? laze tak juz 33l i mam w dupie, ja nigdy sie nie usmiecham

a co do wybielania , chyba zależy od zębów.U mnie babka z rodziny co leczy u tej profesor właśnie , wybielała i po roku ma znowu zęby z plamami.Ja teraz wypróbowałam tę pastę colgate max i u mnie widać efekt.Ale dentystka moja raczej nie zalecała.Maniacko używałam past wybielających i poniszczyłam szkliwo.Mam całe popękane.

jeden implant masz za około 5 tysięcy a zęby dostawiane dowiedz się o mosty.Masz możliwość ostu? Jedna korona na metalu kosztuje koło 450 , 500 zł, więc za 4 punkty miałabyś około 2 tysięcy i implant.Troche taniej by ci wyszło.

Gość kijuki
o kase sie rozbija -tylko bogaczy stac na imlanty - 1 ok 5 tys - ale rodzice pierdolon e gówna ścuerwa smieci i skzodniki -niszczą dzieciom zeby od niemowlęctwa- np juz 6 miesieczne dizeci jedza czekolade-a dallej wiadomo dno- faszerowanie słodyczami, sokami i napojami-kompotami załadowanymi cukrem rodzice i dziadkowie skurwiele nie uczą ze pic powinno sie tlyko wode -zero kalorii i oczyszcza zeby a jesli kawe i herbate to bez cukru i niczego -tylko pare kalorii i korzysc dla zebów, nieleczon e mleczaki rosna z pruchnica

Gość tez sie z mezem zbralismy za
zeby. On wybielanie i implant, ja licówki. Koszt w sumie koło 20tys. Sredniostare auto, co? a ząbki mamy w koncu piekne. ato był mój koszmar. Kwestia priorytetów.

Gość Inny świat
Jesteśmy wciąż 100 lat za murzynami. W USA sa w aptekach takie tymczasowe preparaty do założenia na bolacy chory ząb albo dziure po obluzowanej plombie. Kupujesz, zakładasz, ząb sie leczy a Ty spokojnie uwawiasz sie do dentysty. U nas dentyści do droga ryzykowan mafia. Nie wiesz czy tym razem zrobi dobrze zab i czy nie zapłacisz za to masakrycznych pieniędzy ... Tam metody leczenia raczkujące u nas są znane od lat i powszechne.

Gość weronika rosati
haha, a ja nie wiem skąd stwierdzenie ze w usa nie ma zdrowo wyglądajacych ludzi bo są i to bardzo silne mocne włosy, piękne wysportowane ciała, piękne zeby tam zresztą chyba dodają hormonów do jedzenia