Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bromokryptyna

Hiperprolaktynemia czynnościowa - bromergon

Polecane posty

Gość bromokryptyna

Witam. Zrobiłam badania na prolaktynę i normalna wyszła mi w porządku zaś po obciążeniu 25 razy większa. Moje objawy to nieregularne cykle i przybieranie na wadze. Lekarz zalecił bromergon, na początku 1/4 tabletki i mam dojśc do 1 - kuracja na około 3 miesiące. Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy prolaktyna się unormowała? Jakie skutki uboczne?

Gość klemantyna
ja mialam, wzrost po mtc mialam 12 - krotny przy prawidlowej PRL podstawowej - 11 a drugie badanie 17. tyle ze ja nie mialam zaburzen jakie Ty opisujesz nie napisalas tez jaki masz poziom podst.? lekarz zalecil mi norprolac nie bromergorn, znosilam to koszmarnie zle nie wiem w jakim celu masz walczyc z prl czy tylko chodzi o unormowanie wagi czy tez starasz sie o dziecko i Ci nie wychodzi i stad ten bromergorn bo zgodnie z wykladnia ekspertow z polskiego towarzystwa medycyny rozrodu testy z mtc (po obciazeniu) nie maja mocy diagnostycznej w leczeniu nieplodnoscci jezeli ma sie owulacje prawidlowe a poziom podstawowej PRL jest w normach

Gość bromokryptyna
Poziom prolaktyny to u mnie 7,51 ng/ml a po MCP 170. Mam długie cykle i mało obfite w tej chwili. Zrobiłam badania hormonalne zarówno hormonów płciowych jak i tarczycy i tylko źle wyszła prolaktyna i niewiele podniesiony testosteron. Jednak w przypadku testosteronu jedynym objawem jest przetłuszczanie się włosów i twarzy, więc na razie na niego nic nie dostałam, zwłaszcza że może się jego poziom unormować gdy prolaktyna spadnie. Brak owulacji wyszedł przy poprzednim badaniu USG, brak też objawów typu śluz płodny. Z tym, że o dziecko się nie staram na razie, jedynie kwestia wagi, nieprawidłowych cykli, w tym złego samopoczucia i słabego libido. Poziomu progesteronu jedynie nie robiłam bo miałam zrobić w tym cyklu razem z tymi badaniami ale dopiero po owulacji, której jak się okazuje raczej nie mam...

Gość bromokryptyna
Pomocy:(

Gość bromokryptyna

Gość bromokryptyna

Gość bromokryptyna
Tyle tematów o urojonych ciążach itp a jak ktoś ma poważny problem i szuka informacji to nie ma kto pomóc :(

Gość bromokryptyna
Dzieki