Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yabbamyicing

guzek tarczycy

Polecane posty

Gość yabbamyicing

Stwierdzono u mnie guza na lewym płacie. Jestem dopiero przed wynikami usg, żeby zdiagnozować jaki to rodzaj, badania krwi itd. Ale od pewnego czasu mam dodatkowe bóle prawej ręki, to tak jakby bolała mnie kość, w środku. Uczucie jakby ktoś uderzał mnie młotkiem i ból rozchodzi się aż do barku. Czy to może być związane z tarczycą? Ból pojawia się bez poprzedzającego wysiłku, tak po prostu, możliwe że od zdenerwowania ...

Gość golciaa
skoro nie mialas wczesniej podobnych objawow ,to z pewnoscia na tle nerwicznym albo po prostu przeciazylas sobie reke

Gość rtghrghb
U mnie sie zaczely rok temu mocne dusznosci i zawroty w glowie , do tego mialem takie skoki cisnienia i szybciej serce mi walilo.Poszedlem do lekarza i zrobilem sobie USG tarczycy, oczywiscie wykryto u mnie guzka na prawym placie.Zrobilem sobie badania hormonow i mialem wyniki nieco ponad norme.Ten guzek jest jak najbardziej sprawca tych objawow.Zrob sobie dodatkowo testy hormonalne i bedziesz wszystko wiedziec.Ja mialem przez tego guza wysoka nadczynnosc i bylo ze mna nie za fajnie, guzek sobie produkowal jak chcial i zaklocal czynnosc calej tarczycy, a jak wiadomo od tarczycy masz uzalezniona cala gospodarke organizmu.Mialem operacje usuniencia guzka a po tej operacji zazywam do dzisaij hormon i lecze niedoczynnosc.Obecnie hormony mam w normie i czuje sie bardzo dobrze , czasem jednak skurcze dodatkowe serca mi dokuczaja.Tarczyca potrafi przewrocic zycie czlowieka do gory nogami i idz jak najszybciej z tym dzialaj.Ja mam rok wyciety z zyciorysu przez tego guza.