Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajajajajjaaaaaaaaaaa

do wojskowych pyt.

Polecane posty

czy sa tu jacus wojskowi??mam pytanie pewne, a propo nowo weszlej ustawy...

Gość sierżant pelikan
czego

ojej....zenada.. pytam powaznie

no dobrze, zaufam ci ze sie znasz...:) moj maz jest starszym szeregowym, na urlopie dowiedzial sie ze teraz weszla taka ustawa, juz podpisana przez ministra ze od 1 czerwca chyba, wszyscy wojskowi majacy rodziny swoje wlasne i nie majace wlasnego mieszkania dostana tzw doplate do mieszkania, 700zl. I tu moje pytanie. Czy chodzi o mieszkania wynajmowane od kogos obcego??Czy np jak my mieszkamy w mieszkaniu mojej mamy, ktora mieszka teraz w innym swoim, a my tu sami jestesmy to tez sie kwalifikujemy??Bo to nie jest nasze mieszkanie, jestesmy tu tymczasowo, a zameldowani u swoich rodzin...wiec o co tak naprawde chodzi w tej ustawie??maz dzis pierwszy dzien poszedl do pracy po urlopie i niew iem czy czegos bedzie sie mogl dowiedziec dzisiaj.

Doplaty przysluguja kazdemu zolnierzowi ktory nie ma swojego mieszkania, ale chyba 700 zl to nie jest ustalona kwota, sa jakies kryteria od do z tego co sie orientuje.

Gość nie możesz se
poszukać ustawy w necie? za trudne?

szukalam na necie ale wlasnie pisze o wynajmowanych mieszkaniach, ze doplacaja. A my nie wynajmujemy tylko mieszkamy w mieszakniu ktore nalezy do mojej mamy, nie placimy za wynajem, ale ponosimy wszystkie zwiazane z nim koszty. Nie jestesmy tez tu zameldowani. I teraz juz niewiem czy nam tez takie cos przysluguje??Bo fakt przydaloby sie nam troszke kasy, mamy dwojke dzieci i ledwo do konca miesiaca nam starcza, a ja do pracy nie moge teraz pojsc bo nie mam z kim dzieci zostawic...

nie jest proste , żołnierz kontraktowy nie może od razu wziąć kasy , jak jest dla niego mieszkanie z wojska to dostanie mieszkanie , jak nie ma mieszkania to dostanie internat a dopiero jak nie ma internatu to może dostać kasę, twój szeregowy pewnie jest na kontrakcie, WAM nie interesuje na co wydacie tę kasę

jest na kontrakcie, ale mieszkan wolnych nie maja. Podobno ci co mieszkaja w hotelu na jednostce(samotni bez rodzin) sie pozwalniali zeby dostac wlasnie ta zapomoge

Gość zdaje się
że moglibyscie podpisać umowe ze swoją mama na wynajem u niej mieszkania i na tej zasadzie starać się o kasę, popytaj trochę , może w Urzędzie miasta w odpowiednim wydziale albo u prawnika w Wojskowej Agencji Mieszkań tam powinni wiedzieć albo skierują Cię do odpowiedniego referatu

nie muszą podpisywać żadnej umowy z nikim ,jeżeli dostaną kasę z agencji mieszkaniowej to monu nie interesuje na co wydadzą pieniądze , mogą wziąć kredyt na mieszkanie i spłacać tymi pieniędzmi , mogą przepić i mieszkać pod mostem , dla armii potrzeby mieszkaniowe są w ten sposób zabezpieczone

Gość zdaje się
właściwie to racja, bo dostaje się kasę za brak kwatery stałej, a Wy takiej nie macie, macie każdy inne adresy zameldowania