Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość body80

Bebilon Pepti a kaszka ryżowa

Polecane posty

Gość body80

Czy któraś mama dodaje swojemu karmionemu Bebilonem Pepti dziecku kaszkę do tego "mleka"? Mój synek za tydzień skończy 5 miesięcy i nie wiem, czy spróbować? Trochę się boję, bo po marchewce i jabłku okropnie ulewał i przestałam mu dawać za radą pediatry. Mam spróbować za 2 tygodnie (teraz już tydzień).

Moja córka prawie do roku była na Pepti. W odpowiednim czasie zaczęłam dodawać do niego kaszki ryżowe, a później robiłam też gęstą kaszę. Albo na tym mleku rozrabiałam kleik kukurydziany z owocami. Bardzo lubiła. Początkowo gdy potrzebowałam nie było innych kaszek niż ryżowe, a one jak wiadomo sprzyjają zaparciom. Dlatego robiłam ten kleik. Od jakiegoś czasu Nestle ma serię kaszek bezmlecznych /w kartonach/ np. z Lipą, ze śliwką i chyba jeszcze 2. U nas udało się odstawić pepti jeszcze zanim Mała skończyła rok :))

Gość konkolma
JAk można po marchewce i jabłku ulewać ?:o Wytłumaczysz mi to? :o

Gość czasami trzeba............
konkolma, normalnie ciemole debilny!!! poprostu tak mocno cofa sie z zoladka jedzenie....

Gość body80
Dziękuję za odpowiedź mamo dzidka. Spróbuję dodać troszkę kaszki do wieczornego mleka i zobaczymy co będzie. konkolma - ano można. Ulewał treścią żołądkową z marchewką/jabłkiem.

lekarze zalecają wprowadzanie nowości raczej nie na noc, a w dzień. po co masz mieć zarwaną noc gdyby coś? :)