Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka-83

sierpień 2010 --> rozpoczynamy starania o dzidziusia:)

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Nie jestem zbyt aktywna na tym forum, ale jakoś zawsze lubię do Was zajrzeć :) We wtorek byłam u gina, bardzo się ucieszył wiadomościa, że od paździrnika zaczynamy się starać. Zalecił badania toxo i cytomegalię. Zamierzam je zrobić jakoś tak w przyszłym tygodniu, żeby ewentualnie zacząć leczenie, gdybym akurat któreś z nich przechodziła. Póki co czas szybko mija, gdyż jak już posałam urządzamy mieszkanie i przygotowujemy ślub. Projekty kuchni, walka z wykonawcami sprawia, że dni mijają z zawrotnym tępie :) Ale folik łykam i odliczam dni do ślubu :) Staraczko 83 trzymam kciuki, mam nadzieję, że jako dobry znak, założycielce tematu uda sie za pierwszym razem! :)

Ignacja - ja nie wiem , chyba lepiej przejsc toxo, bo zwykle i tak nie daje objawow a organizm jak wytworzy przeciwciala to bedziesz w ciazy bezpieczna:)) Ja sie obserwuje i lykam folik i juz:) z moich obserwacji wynika ze wlasnie mam dni plodne:) czyli licze ponownie na regularny cykl no i po @ odkladamy wszelaka antykoncepcje i jak szalec to szalec:)))

hej ja w poprzednieij ciazy mialam badania na toxo, wyszlo ze nie przeszlam i nie mam przeciwcial. ja wlasnie szukam mieszkania, wiekszego, ciezko idzie... rany czemu ja taka niecierpliwa jestem, wrrrr co tam u was? jak strania? wkrecanie i inne sprawy?

mama i tralala--> ja może troszkę "zeskromniałam" hehehe ale tylko troszkę:) parę dni temu piłam piwo i miałam wyrzuty sumienia, w sumie nadal mam!! ehhh

mama a skąd pochodzisz?? My w tamtym roku wprowadziliśmy się do naszego mieszkania, may 72 metry ale poprzedni właściciele z 4 pokoi zrobili 3 z tym, że kuchnia jest duża, bo połączona z byłym czwartym pokojem. Cieszymy się, że mieszkamy sami. Wcześniej wynajmowalismy i płacilismy więcej jak teraz za kredyt więc nie ma sensu wynajmować. Ale długo szukaliśmy mieszkanka, bo chcieliśmy mieć takie, żeby nie trzeba bylo po paru latach zmieniać na większe.

staraczka- nie mieszkam w PL, mamy teraz 75m i 3 pokoje, ale szukam 4 pokoi i ok 90m. na rynku jest duzo mieszkan, rowniez duzych, ale w wiekszosci to 3 lub 3,5. no nie dogodzisz mi :P no i strasznie sie boje, jak moj smyk sie odnajdzie "na nowym". najbardziej sie obawiam klopotow ze snem. no coz zobaczymy.

mama --> ja bym się z chęcią z PL wyprowadziła:P chciałabym mieszkać w IR, bo tam mają śliczne domy, piękne widoki i w ogóle podobało mi się tam. Nie ma bloków jak u nas, bo my w bloku niestety, ale 4 piętrowym, my na drugim,chociaż tyle dobrego, że nie wysoko. Jakby u nas działki budowlane były tansze, to pewnie teraz siedzialabym w swoim domu. Ale płacąc za samą działkę w dobrej lokalizacji od 140 tyś to dziękuję bardzo.

Witam Nakrecaczki!!! Ja to bym z checia wrocila do PL... ale narazie mamy tu "lepsze perspektywy"...ehh My mieszkanko mamy 2-pokojowe ale na szczescie pokoje sa nawet duze ;) Staram sie nie nastawiac i w ogole ale moj to juz ma fiola normalnie.. juz mysli jak by przemeblowac wszystko zeby sie lozeczko itp zmiescilo hehe a jak Mu tlumacze ze to nie tak hop siup to mi mowi "no przeciez w koncu sie uda" :P ehh Ci faceci! Od jutra zaczynamy staranka... chociaz do owu jeszcze tydzien zostal :D :D Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!!!

No straszna cisza... Przyznać się kto szczęśliwie zaciążył i przesyłać nam tu fluidki i to już! ;) tralalala co u Ciebie?? Odstawiłaś już tabl anty??

qrcze chyba mi się coś pomyliło... Ty brałaś tabletki czy nie?? hehe

Cześć:) noo kopę lat mnie tu nie było:P U nas chyba nic nie wyszło:( nie oddzywałam się, bo miałam problem z komputerem:( dziewczyny piszcie:) smutno tak bez Was!!

Nooo nareszcie się odezwałaś ;) A może właśnie się udało... nigdy nic nie wiadomo ;) Do mnie dopiero za 11-12 dni przyjdzie @.. ehh strasznie ten czas wolno leci :D :D

czas leci leci..... no u mnie też 11 dni do @@@ więc zobaczymy:) kurcze dziewczyny nie wymieniłam paszportu po ślubie a chcemy jechać z mężem do Egiptu za 2 tyg i boję się, żeby nie było jakiegoś kłopotu:(

bib- ja nie zazywalam tabletek anty:) ja tylko na gumkach poniewaz skoro mialam odczekac 6 miesiecy od lyzeczkowania a dopiero po 2misiacach od lyzeczkowania dostalam @ to sie nie chcialam absolutnie faszerowac tabsami. Poza tym chcialam zaczac sie obserwowac:) jak na razie okazuje sie ze cykle mam regularne i ze plodne dni wowczas kiedy mam odpowiedni sluz:)

staraczka a kiedy mialas slub? Dane po slubie w paszporcie wazne sa chyba tylko przez miesiac....z tego co sie orientowalam, no ale jak bys powiedziala ze to pilna sprawa bardzo to w do dwoch tygodni powinni ci wymienic paszport. Z trgo co wiem to po zmianie stanu cywilnego dowod trzeba wymienic w ciagu 3ech miesiecy, a paszport jest wazny miesiac, bo pozniej wszystko jest juz w papierach i moze i by cie wypuscili z polski ale nie wiadomo jak tam w egipcie by bylo

Dzień dobry wszystkim!! staraczka-83 - no proszę, to my w tym samym czasie spodziewamy sie @! oby nie przyszła :P A kiedy brałaś ślub, jak można spytać?? Bo ja też leciałam do Egiptu w zeszłym roku na starym paszporcie- jakoś niecałe 2 tyg po weselu. Wszystko podawałam na moje panieńskie i nikt się nie doczepił... tralalala - no to jednak mnie się coś pokiełbasiło- sorki. Dobrze, że się nie poddałaś i próbujesz jeszcze raz!! 3mam kciuki!! A staranka już rozpoczęte czy czekasz na owu?? Super, że masz regularne cykle, to wiele ułatwia. Ja to (szczęście w nieszczęściu) wiem kiedy mam owu bo jajnik wtedy boli jak diabli.. wy też tak macie??

A co do wymiany paszportu to wstyd się przyznać ale ja dopiero teraz wymieniałam, bo nie mieszkam w PL i nie mogłam lecieć bez paszportu a dowód mi powiedzieli że trzeba wymienić do 3tyg po ślubie. Więc dopiero jak wymieniłam dowód osobisty i go odebrałam (oczywiście po czasie) - wtedy mogłam już latać na dowodzie a paszport dałam do wymiany :P Na razie czeka na mnie w urzędzie do września jak będę na urlopie w PL. Ale nikt się nie doczepił że latam na starym paszporcie itp ale zawsze miałam ze sobą akt ślubu (tak na wszelki wypadek, chociaż nie wiem czy to by coś dało) :D :D

kurcze tylko ze przed pierwsza ciaza mialam stwierdzone PCO, takze cykle mialam regulowane luteina:// najdluzszy mial 40 dni:///a teraz po ciazy jak w zegarku...ostatnio mi sie obsunal 3 dni...ale sadze ze przez upaly.....no i we wrzesniu rzucam gumy i po prostu bedzie co ma byc:) wcinam sobie folik, staram sie zdrowo odzywaic:) i sobie zyje:) unikam alkoholu bo mnie nie ciagnie w ogole;)

bib- ja paszport tez teraz wymienialam i placilam 30zeta:D hehehehe bo lecimy teraz do Turcji:) a ja akurat bede miala wowczas dni plodne:D

No i bardzo dobrze!!! Mam nadzieję, że wakacje będą udane i że uda Wam się przywieźć najcudowniejszą "pamiątkę z wakacji" ;) Szczególnie, że będziesz miała dni płodne a jak wiadomo relax sprzyja "zafasolkowaniu" hehe Ja też wcinam folik, a raczej witaminki dla planujących ciąże (Feminatal N), za alkoholem też nie przepadam więc nie piję, papieroski rzuciłam i zobaczymy co będzie.. teraz we wrześniu idę do gina zrobić "przegląd" ;) i zobaczymy co mi jeszcze poradzi i na jakie badania mnie skieruje... Ja za paszport płaciłam całą kwotę- 140 zł :( Ale rozśmieszyło mnie to pobieranie odcisków palców hehe

to cie nie poinformowali!!! bo za zmiane danych osobowych na podstawie nowego dowodu ...jesli oczywiscie stary paszport przynioslas...obowiazuje oplata 28zl...chyba ze wyszlas za maz w tym roku i w tym roku robilas paszport przed wyjsciem za maz..wowczas placi sie 140zl

My albo za 2 tyg albo pod koniec września uderzamy w ciepłe kraje. My byliśmy w Turcji 2 lata temu i mi się podobało:) a gdzie dokładnie jedziecie??? My byliśmy w Bodrum. Wolałabym do Alanii lub Antalii bo tam ciekawiej ponoć:P ale to po fakcie się dowiedziałam. ja po ślubie rok już, ale dzwoniłam do biura podróży i ponoć nie ma z tym problemu, że nazwisko inne, tylko trzeba wycieczkę wykupić na panieńskie:)

witajcie! mam andzieje ze przyjmiecie mnie dos wego grona, wczesniej bylam na innym podobnym topiku ale ten niestety umarl smiercia naturalna;) to moj 10 cykl staran, na razie bez efektow... Zrobilam sobie badanie na prolaktyne i wyszlo ponad norme, poszlam do gina a on wyslal mnie do endokrynologa... a wizyte mam dopiero za 3 mce....

tralalala - pytałam się tej babki w okienku ile muszę płacić a ona, że całość bo paszport mam do 2011, nie zmieniłam nazwiska do 3-ech miesięcy po ślubie i nie mam prawa do zniżki bo nie studiuję więc mnie obowiązuje pełna opłata... staraczka-83 - no tylko pamiętaj, że wszystko panieńskim nazwiskiem podpisuj ;) HYZIA GYZIA - witam! Mam nadzieję, że ten topik nie wygaśnie ;) 3mam kciuki, kiedyś w końcu musi się udać!!

he he nooo BiBi masz rację:P muszę pamiętać:) dziewczyny, mąż mi kupił godzinę temu test ciążowy hahaha:P mówiłam mu, że za wcześnie, ale nie dał się przekonać. No i wyszła jak się spodziewałam JEDNA krecha:P witam nową koleżankę:)

Hehe mój też się ciągle pyta kiedy test robię a jak Mu mówię, że dopiero 29-30-stego to się mnie pyta czemu tak późno i czy nie mogę tego testu zrobić już :D :D w ogóle to On myśli, że to tak hop siup i będzie dzidzi, ehh co my z tymi facetami mamy :P :P

staraczka-83 - jeszcze pewnie za wcześnie na test... poczekaj na mnie i razem będziemy testować bo mamy prawie taki sam termin @@ ;) wiem, że trudno wytrzymać - ja też już bym chciała wiedzieć ale musimy jakoś jeszcze te 10-11 dni poczekać :D :D

staraczko -pewnie za wczesnie test zrobilas;) najszybciej mozesz w dzien spodziewanej miesiaczki...wczesniej to o kant dupy za przeproszeniem... a co do paszportu..to ja robilam paszport dwa lata temu czyli wyszlo mi ze wazny mam do 2018, i jeszcze w zeszlym roku zaraz po slubie zanim w USC pojawily sie odpowiednie adnotacje, to na nim lecialam do Egiptu, a teraz zaplacilam 140zl bo sie zgapilam a gdzybym w ciagu miesiaca od zmiany nazwiska to by bylo za free....no ale zaplacilam 140zl, i pani mi przy przyjmowaniu wniosku powiedziala, ze skoro zmienilam dane osobowe i zmienaim w zwiazku z tym paszport to zgodnie z rozporzadzeniem z zeszlego roku place 28 zlotych, wiec zworicli mi 118 przy odbiorze paszportu. No to cie zrobili w konia bo nie poinformowali...anwet jak paszport wazny do 2011 to zmieniasz dlatego ze ci sie dane zmienily a nie dlatego ze termin paszportu sie konczy...nie kumam:// A witamy nowa kolezanke:)) jak najbardziej zaperaszamy...a prolaktyne przeciez ginekolog moze ci zapisac np bormergon na zbicie...nie kumam tego gina...ja bym poszla do innego lekarza...endokrynolog ci nie potrzebny jesli nie masz problemow z tarczyca..... a co do Turcji to my bylismy w alanii dwa lata temu rok temu w Egipcie w Hurghadzie a teraz lecimy do Turcji do Side:)