Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka-83

sierpień 2010 --> rozpoczynamy starania o dzidziusia:)

Polecane posty

cieszę się, że temacik się kręci!!! mój mąż się śmieje, że piszę na kafe, bo mówi,że może tu jacyś starzy zboczeńcy siedzą i ściemniają:P hehehee byleby pisali na temat nie????

haha tak jestem starym zboczencem:d fakt:D nie no to bedzie moja druga ciaza....mam nadzieje ze zdrowa i dokonczona:)

bedzie dobrze!musi być:) mąż ogląda sobie jakiś psychiczny filmik na kompie w pokoiku, który aktualnie służy mu za multikino a w przyszłości będzie pokoikiem dla dziecka:) ciężko będzie ten sprzęt stamtąd zabrać hehe

witam jesli pozwolicie przyłacze sie ja tez staram sie z mezem 3 lata niedlugo bedzie i ciagle nic maz idzie na ponownebadania zobaczymy daje na zupelny luz co ma byc to bedzie

hej malineczka!! nooo żebyśmy się tylko nie wpędziły w paranoje, nie?? wszystkie damy radę:) ja nie wiem czemu tak jest, że nie można od razu zaskoczyć, ehhhhh sama zobaczę na swoim przykładzie jak nam pójdzie.

Gość #stokrotka#
cześć, ja również przyłączam się...

dziewczyny, wiem ze sie latwo moiw ale najwqzniejszy w zyciu jest luz.....my mozemy miec wszystko pod kontrola ale z facetami trzeba robic tak zeby nie wiedzieli ze akurat w tej danej chwili moga nas zaplodnic;) wowczas jest luzik:) i trzeba na spokojnie czekac do terminu @ nie nakrecac sie:) No i nie wynajdywac w sobie 398348789467 tys objawow;) bo sie wpedzimy w ciaze urojone;) malineczka - a u ciebie jeak hormony?

ja czasem juz nie daje rady wszystkie moje znajmowe iwszyscy wokl zachodza w ciaza tylko ja nie ale widac czasem trzeba czekac i to dlugo od tego cyklu postanowilam nie liczyc dni plodnch owulacji zreszta zobacze jak wyjde wyniki meza staramy sie 3 lata prawie niedlugo bedzie ale wczesniej myslalam ze to jakos bedzie i zajde nie myslslam tak wczesniej o tym a terz mam meza niedlugo 2 lata po slubie noi brakuje dzdziusia do pełni szczescia a latak niestety leca

malineczka- widze ze bardzo sie przejmujesz...moze wlasnie o to chodzi ze chcesz za bardzo? hmhmh trzymam za ciebie kciuki...to dobry pomysl zeby sie cieszyc ze zblizen bez liczenia plodnych dni

tralalala powiem ci ze wczesniej nie mysslam jakos dopiero d nie dawna bardzo pragne dziecka a co do przejmowiania nie przejmuje sie poporstu przyzwyczailam sie do mysli ze nie zajde w ciaze ale daje na luz co ma byc to bedzie

witam jeszcze raz :) mam nadzieję ze teraz sprawniej mi pójdzie, my z mężem dopiero od dwóch cykli się staramy...

tralala jesteś dzisiejszym moim fenomenem:) mądre rady dajesz, kochana i mam zamiar Cię słuchać:) nie powiem mężowi kiedy są te wazne dni... żeby też się nie stresował,, bo wiem, że ojcostwo trochę go przeraża... no ale jest nas dwoje z czego MY KOBIETY najwięcej mamy do roboty, nie?????

oo juz nowa strona :D tak sobie Was czytam i zastanwaim się czy to dobry pomysł, że tutaj się zapisałam :P miałam się przecież nie nakrecać. J a mojemu nie mam zamiaru mówic kiedy są dni płodne ;) co się będzie chłopak stresował ;) Ostatnio jak notowałam w moim zeszycie dni płodne to mi zaglądał przez ramie i pytał co robie? powiedziałam, że szukam dogodnego terminu w moim napiętym grafiku na wykonanie na nim gwałtu :P

wredzioszek, a co tam, najwyżej będziesz nas ustawiać do pionu, gdyby któraś za mocno nakręcała, np. Ja :P

witam dziewczynki, to może i ja się przyłaczę :) jestem juz na jednym topicu ale tu u was tez wesoło widzę :) ja z mężem staramy się już rok, i dopiero 2 miesiące temu dowiedziałam się że niem mam owulacji a mąż ma średniej jakości nasienie, choć lekarze mówią że jak najbardziej zdolny do zapłodneinia, może potrzebowac co najwyzej trochę więcej czasu. od 2 cykli miałam monitoring i okazało się że nie mam owulacji, dostałam leki na wywołanie (clo) no i pęcherzyki urosły ale nie pękły dlatego w tym cyklu dostanę specjalny zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka i zobaczymy. niestety jeśli w tym cyklu nie wyjdzie muszę zrobić 2 miesiące przerwy bo te leki trzeba brać w takich odstępach, ale jakoś to przeżyję. jesli po kilku miesiącach mimo owulacji nie zajdę w ciąże bedziemy badac jajowody czy nie ma zrostów itd. heh, zawsze lubiłam mieć wszystko pod kontrolą a tu się okazuje że czasem się tak nie da :) ja również jestem z wrocka :) lat 25 (ale coraz bliżej 26) :)

ja także staram się nie nakręcać ale czasami zwyczajnie się nie da. od dwóch cykli jestem u ginekologa 3-4 razy w cyklu na monitoringu i już tyle się naoglądałam tych brzuszków że szok! tak zazdroszczę tym przyszłym mamusiom. dobrze że mój maż studzi troszkę emocje :) ostatnio jak miałam już mega doła, powiedział mi: obiecuję że będziesz w ciąży, prędzej czy później ale będziesz- no to musze mu uwierzyć :)

hej dziubasek:) fajnie, że z wro:) ehhhh dziewczyny lepiej nie czytać niektórych tematów na forach, bo można ocipieć:) mam nadzieję, że u nas będzie miło i wesoło zawsze, jak mówi dziubasek:P

cześć dziewczyny:) krew oddana, we wtorek dopiero wyniki, na szczęście dużo nie zapłacilam bo 30zł. Za tydzień zrobię cytomegalię, koszt 37 i 47 zł bo to jakoś dwa razy trzeba. więcej nie czytam nic o tych chorobach, bo można sfazować.

Gość kiedyś tu pisałam111111111
bakterie toxoplazmozy są nie tylko w kocich gówienkach. Zresztą trzeba by te gówienka macać świeże.Dużo więcej tych cholerników jest w surowym mięsie i jeżeli gotujemy same to ryzko jest. Ale nie ma co się zamartwiać na zapas większość to przechodziła nawet o tym nie wiedząc- objawy zakażenia są podobne do grypy. jeżeli już ją przeszłyśmy to w ciąży jesteśmy bezpieczne bo organizm się uodparnia. jeżeli nie a jesteśmy w ciąży trzeba się bardziej pilnować. najlepiej niech chłop gotuje:-)))

staraczko - nie czytaj;) dziewczyny ja troche inaczej teraz podchodze do tego:) ja jestem juz po pierwszej ciazy...wyczekanej, takiej wiecie, co to sie nie wie czego sie spodziewac:D ze jak sie zachodzi to sie nie wie o co chodzi i co dalej;) Co prawdza dzidziucha stracilismy jak bylam w polowie ciazy.....no ale wiem jak to jest i mniej wiecej na co sie nastawiac:) Wiem, ze ciezko jest zajsc w ciaze nawet zdrowym dziewczynom:) a jak sie ma problemy z owulka, ja mialam, to juz w ogole cud;) No ale sie nie nakrecam...biore po prostu folik staram sie prowadzic zdrowy tryb zycia i od wrzesnia mozemy odlozyc srodki anty:) no a potem i tak bedzie co ma byc. W marcu mialam lyzeczkowanie i dopiero po dwoch miesiacach dostalam pierwsza miesiaczke. Teraz wlasnie mialam trzecia i obserwuje cykle zeby sobie notowac czy sa regularne. A ze mam PCO to musze to kontrolowac, bo jakby sie rozjechaly to trzeba isc do gina zbadac poziom hormonw i ewentualnie stymulowac cykl lekami. Na szczescie nie musze tego robic wiec luzik. Po prostu chce wczesniej zadbac o zebiska:) toxo robilam w lutym i nie przechodzilam wowczas...moze zrobie toxo i cytomegalie jakos pod koniec sierpnia...zeby wiedziec. A tak to zyje normalnie. Bez wkrecania sobie rzeczy, bez wielkich marzen;) na luzie:) po prostu wiem czego sie moge spodziewac:)