Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bath final countdown

Która wanienka lepsza- Onda czy zwykła z wkładem?

Polecane posty

Gość bath final countdown

Zastanawiam się która wanienke kupić. Czy Onde z wbudowanym siedziskiem-foczką czy zwykłą wanienkę i dokupić wkładaną foczkę (albo leżaczek)? co praktyczniejsze? co polecicie? piszcie, poóżmy sobie nawzajem :) (bo wiadomo, że fisher price odpada)

Ja kupilam zwykla najzwyklejsza w realu. I tobie tez tak radze. Moja wanienka jest duza i dziecko do roku sie w niej kapalo. A jak kupisz jakas udziwniana to po 5mies bedziesz musiala kupic inna (czyt taka jak ja mam duza)

Gość no cozzz
linki ci nie weszzly ja mialam zwykla do tego wkladka od urodzenia do 5 miesiaca chyba .pierwsze 2 kapalam bez niej i ciezko bylo a z wkladka super sprawa wygoda .jak dziecko zaczelo siedziec to kupilam inna wkladke taka co siedzi i dookola jest zabezpieczone tez super wygodne

dziewczyny wtrącę się w temat: używałyście stojaka pod wanienkę? Mąż pracuje tak, że będę dziecko sama kąpać, a chyba ciężko tak się schylać nad wanną, przynajmniej po porodzie? Dawałyście radę czy stawiałyście wanienkę wyżej?

JA LACZYLAM DO SIEBIE 2 KRZESLA I MIEDZY NIMI KLADLAM WANIENKE. tak jest moim zdnaim najwygodniej.

Moje koleżanki chwalą stojaki. Zwłaszcza te wyższe, bo krzesła to jednak trochę niższe są. Ja jeszcze nie wiem, ale raczej kupie stojak. Jaka wkładka? Bo zielona jestem?

Przy trójce dzieci miałam zwykła, bo co niezwykłego jest w kąpaniu. Przy czwartym trafiła mi się super okazja, kupiłam onda Matko! czemu tego nie wymyślili 12 lat wcześniej! W życiu innej bym nie kupiła! W prawdzie nie miałam stelaża, ale to nie było duże utrudnienie. Za to jaki komfort - dziecko siedzi, nie podtapia się, możesz bez niczyjej pomocy sięgnąć po gąbkę, mydło, umyć główkę :)) Ja szczerze polecam

dzięki jagoda :) w sumie nie pomyślałam :) zawsze wyjdzie ekonomiczniej

Głowa w chmurach no właśnie też myślałam, ale stół mamy tylko w salonie o wielkości 25m2, a tam jeden grzejnik, który nie daje rady. I zimą nie udaje mi się przekroczyć temperatury 20st przy grzaniu na full. Jeszcze mam troszkę czasu, to pomyślę

Gość panoptikum
Zdecydowanie ONDA- wygodniejsza dla mamy :) W tej wanience maluszek sobie leży- starszy siedzi bezpiecznie, a Ty masz wolne ręce do mycia malucha (i do zabawy w chlapanie ze starszym) i nie męczysz się podtrzymywaniem. Zdecydowanie łatwiej jest wykąpać małego człowieczka.Sama kupiłam Ondę, a zwykła wanienkę dostałam w spadku po córeczce siostry.Oczywiście zwykła wanienka wystarcza na dłużej- jest większa, Onda około roku robi się ciasna.Ja swoją sprzedałam,i przeniosłam synka do zwykłej wanny.Jeśli chodzi o takie gąbkowe wkłady do plastikowej wanienki- porażka, woda, którą nasiąka ten wkład szybciutko stygnie i maluszek siedzi w zimnym. Mój synek przez pierwszy tydzień za nic na świecie nie chciał się położyć w Ondzie, wolał na rękach u taty :)wtedy korzystaliśmy z tej zwykłej "odziedziczonej"ale stopniowo się przyzwyczaił jak podkładaliśmy pieluszkę tetrową. I dodatkowy minus: jest to dosyć duża wanna,aby napełnić ją wodą, tak, żeby było wygodnie maluchowi starszemu już w pozycji siedzącej- robi się ciężka- jak targamy ją z łazienki do pokoju przez mieszkanie. To chyba wszystko, co mi przychodzi do głowy. Było mi o wiele łatwiej wykąpać synka w Ondzie niż w zwykłej wannie i byłam z niej zadowolona.

Miałam wanienkę z siedziskiem, nie nadaje się dla noworodka;/ potem dziecko starsze tym bardziej sie nie nadaje najlepsza zwykła wanienka, albo coś w rodzaju głębokiej , szerokiej miski;] idealne do 10 miesięcznego dziecka które wstaje i pluska wodą :D

ja kupiłam zwykłą w tesco :P teraz synek ma prawie 9 miesięcy i od jakiegoś miesiąca kąpiemy go w brodziku,bo ryzykowne było kąpanie dziecka które już wstawało :P

Gość Wszyscy tacy sami
ja mam onde bez stojaka i nie zamienilabym jej na zadna inna, synus ma juz 14 miesiecy a wanienka jest nadl duza;-) polecam

Gość zwykla wanienka + stelaż
Sprawdza się bardzo długo. Na spód wkładaj pieluszkę tetrową, codziennie świeżą, masz gwarancję, że nie zalęgną się żadne bakterie i grzyby.

Gość zwykla wanienka + stelaż
Moje dziecko ma 13 m-cy i nadal się kapie w wanience, bardzo to lubi, a nam jest wygodnie. Nigdy mi nie wstawało w wanience, nie pozwoliłabym na to, żeby się nie poślizgnęło.

Gość Szczerze? Wanienka na krótko
starczy i szybko zrobi się ciasna. Ja zamiast niej kupiłam plastikową szeroką, głęboką miskę (miednicę) w Jysku. Jak dziecko zaczęło siedzieć i bawić się w wodzie miało mnóstwo frajdy. W profilowanej nie mogłoby się nawet jak ruszyć. Bardzo wielu Skandynawów kupuje takie miski zamiast wanienek, właśnie ze względów praktycznych. :)

"jest to dosyć duża wanna,aby napełnić ją wodą, tak, żeby było wygodnie maluchowi starszemu już w pozycji siedzącej- robi się ciężka- jak targamy ją z łazienki do pokoju przez mieszkanie." a po co targacie do pokoju??

Gość gość
Zależy, nam bardziej leży Onda. Zamawialiśmy taką ostatnio na http://babymama.pl/ - nie zawodzimy się, także śmiało możemy polecić. Teraz będziesz miała taniej, bo jest rabat, wystarczy wpisać: dlamamy w koszyku, a przyznają zniżkę.

Gość gość
Ja i przy pierwszym i drugim dziecku miałam najzwyklejsze wanienki za 20 zł. Przez pierwsze miesiące była ta mniejsza, około 80 cm, ze względu na oszczędność wody. Po prostu było mi szkoda lać wody do tej większej metrowej, skoro niemowlak i tak tyle miejsca nie potrzebuje. Nie czułam potrzeby kupowania innych wanienek, stelaża też, gdyż mam w łazience "wolną" pralkę, więc miejsce idealne na postawienie wanienki. Obok wannę, na której kładę przewijak i mam wszystko w zasięgu ręki.

Gość Olka
Dnia 18.03.2017 o 09:26, Gość gość napisał:

Ja i przy pierwszym i drugim dziecku miałam najzwyklejsze wanienki za 20 zł. Przez pierwsze miesiące była ta mniejsza, około 80 cm, ze względu na oszczędność wody. Po prostu było mi szkoda lać wody do tej większej metrowej, skoro niemowlak i tak tyle miejsca nie potrzebuje. Nie czułam potrzeby kupowania innych wanienek, stelaża też, gdyż mam w łazience "wolną" pralkę, więc miejsce idealne na postawienie wanienki. Obok wannę, na której kładę przewijak i mam wszystko w zasięgu ręki.

Ja przy pierwszym dziecku też miałam zwykłą wanienkę i pożyczony stojak. Wanienka bez odpływu i potem jeszcze po ogarnięciu kąpieli musiałam ją przenosić i wylewać wodę 🙈 Ja dziś nie wiem jak dawałam radę ;) Przy drugim dziecku już szukałam takich gadżetów, żeby sobie ułatwiać, a nie utrudniać ;) Kupiliśmy wanienkę na stelażu z Chicco (Cuddle&Bubble), z odpływem z rurką, z regulacją wysokości (między mną a mężem jest 25 cm różnicy, więc u nas to ważne), organizerami, półką - i co najważniejsze - już z przewijakiem. Więc nie ma żadnego biegania, noszenia i zastanawiania się jak po coś sięgnąć, gdy maluch jest w wodzie, a czegoś zapomnieliśmy ;) Duże ułatwienie :)