Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usypiająca

Bez kawy w pracy?

Polecane posty

Gość usypiająca

witam próbuje odstawić kawę - moje zdrowie nie jest najlepsze a podobno kawa ma duży wpływ na ten stan. Nie mogę jednak sobie poradzić w pracy bez wypicia kawy.. może pijecie coś co może ją zastąpić? I nie chodzi mi nawet o smak jak o działanie.

Gość usypiajaca
up:) dziś też usypiam

musuajace witaminy z żen-szeniem - polecam pluss - moj maz jak pada pije to i ma duuuzo energii

mocna czarna herbata - zawiera teinę, dzialanie ma jak kofeina ale to też nie jest zdrowe nizm się przestawi na normalne działanie bez dopalaczy, tylko trzeba na to trochę czasu ja kawy nei lubię, nie piję i normalnie żyję (w pracy też, jak widać :) )

Gość usypiajaca
Przyznam o żeń-szeniu jeszcze nie słyszałam w takiej formie do picia. Chętnie spróbuje - w aptece to się kupuje?? Tak myślałam, że się przestawię, bo palenie rzuciłam bez większych problemów, ale z kawą jest trudniej :(

Gość usypiająca
dość wysoko jestem w hierarchii firmy. piję kwe firmową jako trzeci raz parzoną po szefie, sekretarce , moze jak zjadę niżej w tej hierarchii to mniej będzie mi szkodzić

Gość usypiajaca
proszę się za mnie nie podawac :)

Kiedys probowalam nauczyc sie pic kawe, ale sam zapach mnie odpychal ;) W pracy pije tylko herbaty, a po pracy duza ilosc coli, jestem od niej uzalezniona :P

Gość podsumujmy to wreszcie
najgorsze są pierwsze dni po odstawieniu, człowiek taki senny i bez energii, po kilku dniach organizm się przystosowuje i zaczyna funkcjonować równie dobrze bez kawy

A ja znowu próbowałam zacząć pić kawę,... tragedia, jak przyszła sesja i wypiłam 2 kawy w ciągu dnia, to potem przez 3dni nie mogłam dojść do siebie.... jakieś bóle brzucha, takie ukłucia, poza tym kawa działa na mnie bardzo... hmmm.... pomaga się wypróżniać, aż za bardzo:P nie wiem, chyba jakiś królewski żołądek mam:)

Gość Malina3030
Mi się udało całkiem odstawić kawę, ale było ciężko. Próbowałam chyba wszystkich sposobów: czekolada, energetyki, mocna herbata, jakieś wody z żeń-szeniem, napoje z guaraną heh Ostatecznie zależnie od pogody i potrzeby pije albo mocną herbatę (co nadal dla zębów nie jest dobre :( ) albo taki napój Plusssz up z magnezem albo guaraną. Ogólnie magnez na pobudzenie się sprawdza.

Gość wymarzona
moze zacznij od bezkofeinowej?,stopniowo dasz rade. Kawa wcale nie ma dzialania pobudzajacego,to tylko nasza podswiadomosc nam tak wmawia a my w to wierzymy,to cos na zasadzie przyjmowania placebo. Dlatego proponuje Ci zaczac od bezkofeinowej bo bedzie Ci latwiej.

Gość usypiajaca
Nie ma? a kofeina nie pobudza? a z tego co się orientuje to w guaranie też jest kofeina :) Kupiłam już tego plusssza z żeń-szeniem :) dziś go wypróbuje.