Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sewertyu

Czy dajecie napiwek

Polecane posty

Gość sewertyu

gościowi od pizzy?

Gość ewewrrwrw
listonoszom,kelnerom nie

Gość RomanoSexmacher
Dajemy żeby następnym razem nie napluł do środka :P

Gość podsumujmy to wreszcie
raczej tak, zazwyczaj 1-2 zł, taka końcówka całej kwoty, rachunek 48,5 to dziękuję za resztę dając mu 50

Gość niby zawsze daje ale mnie to
irytuje ... w koncu maja za to placone nie ? mi nikt w mojej pracy nie daje napiwkow gdy solidnie wykonama to co mam zrobic ;/

daje, kwota zalezy od tego na ile jest rachunek i od tego czy dana osoba byla mila. w skrajnych przypadkach nie daje - gdy np czekalo sie za dlugo na zamowieni, cos bylo nie tak, albo osoba obslugujaca byla wyjatkowo niemila

moj bart pracuje jako kelner i od niego doskonale wiem, jaka to ciezka praca. do tego zarobki sa mniejsze bo oczywiscie sa napiwki i to jest od razu mowione - napiwek to czesc jego pensji. a w niektorych meijscach jest tak, ze napiwek nei jest dla kelnera tylko oddaje sie go do wyznaczonego meijsca i nie dostaje go kelner albo dostaje tylko jakas czesc

Gość xyzabcdef
Kierowcy też mają swoje metody na otrzymywanie napiwków: 1. dowóz zimnej pizzy 2. pizza jedzie do klienta "do góry nogami", czyli wszystkie składniki lądują na pudełku :)

Gość kawka z mlecczkiem
zawsze - czy to dowóz pizzy czy kelner

Gość xyzabcdef
z napiwków jest druga pensja, stawka godzinowa jest niska, więc to jedyny sposób na podniesienie zarobków.

powiem Wam,że 5 czy 10 złoty za pizze ,która kosztuje 20 to nie daje no ale jakaś symboliczną złotowke mozna dac. Wiem po chlopaku jak się cieszy kiedy coś dostanie albo pod koniec weekendu liczy sobie napiwki i dzięki nim możemy sobie gdzies skoczyc na dobre jedzenie czy coś bo je wydaje bez bolu serca na pierdoly:)

Gość ej, takie domaganie się
napiwku jest chamskie, gdyby ktoś tak mi zrobił, że wolno wydaje resztę, to bym mu nie dała żadnego napiwku i jeszcze powiedziała co o tym myślę, normalnie daję napiwki, ale niskie coś koło 1 zł, 1,50zł, raz jak byłam w restauracji, to zaszalałam i dałam chyba 5 zł napiwku:P

Ja przeważnie po prostu nie czekam na resztę (rachunek np 45 a ja daję 5 dych), ale jak jest gorzej z kasą to mówię ile ma wydać :classic_cool:

Gość Maskom202
Ja nie daje takiej darowizny praca jak każda inna mi nikt kasy za darmo nie daje taki świat jaki sobie sami stworzylismy więc trzeba walczyć o chleb jak się tylko da. www.dyskrecja.pl

Napiwek to twoje podziękowanie jeżeli jesteś zadowolona z czyjejś pracy. Zawsze można komuś tą złotówke rzucić, nie zbiedniejesz :)