Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczony tata

POMOCY!! Żona chce nazwać córeczkę...........

Polecane posty

Gość Zrozpaczony tata

India albo Aida !!!!!!!! Pomocy, jak jej to wyperswadować ??

Gość najlepiej
ręcznie :P

Gość Steella
Ty idziesz zapisywać dziecko -żona będzie w szpitalu a Ty szybko czmychnij i zapisz ją po swojemu :classic_cool:🖐️

Gość Zrozpaczony tata
Ręcznie wykluczone :D Mnie się podoba imię Ewa, ale zona nie chce o tym słyszeć. Poród niedlugo a my nie mozemy dojsc do porozumienia. Powiedzcie czy w ogole zaakcpetuja takie imie w USC ? mam nadzieje, ze nie.

Gość tojatojatojatoaj
tak jak pisze stella:-) jak powiedzialam mojemu ze to on pojdzie do urzedu zapisac dziecko to rece zaciera i sie smieje ze nazwie syna tak jak on chce:P a ja mu mowie ze za to urodze mu corke:P

Piękne imię ! :-))) Podoba mi się. Daj drugie jakie Ty chcesz. Może Cię przekona znaczenie tego imienia: "Kobieta potrafiąca doskonale wyrażać swe myśli i przekonywać innych. Perswazją wiele osiąga tam, gdzie nie wskórałaby nic siłą. Wszystko co zdobędzie w życiu zawdzięcza własnym wysiłkom. Mimo swych zamiłowań destrukcyjnych, zdolna jest do rzeczy wielkich . Jej charakter jest bojowy, entuzjastyczny, wojowniczy, nieco nawet gwałtowny. Wykazuje też pewne skłonności do skąpstwa i tendencje melancholijne. Zdecydowana w życiu na wszystko. W uczuciach nie jest zbyt demonstracyjna jednak pragnie mieć zawsze kogoś koło siebie. Lubi skupiać na sobie uwagę otoczenia, wrażliwa na krytykę innych ale sama potrafi sądzić wszystko bardzo surowo. Chętnie pośredniczy i występuje w imieniu innych ludzi, a jej akcji w tym kierunku zazwyczaj towarzyszy ogromne powodzenie."

miałam na myśli Aida, o imieniu India nie słyszałam, jedynie Indira.

ja nie rozumiem, dlaczego żona sama decyduje? Kurczę, ja mam zamiar usiąść z mężem i wybierzemy razem, przecież to tez Jego dziecko. Może spróbuj delikatnie zasugerować, że Ty też masz prawo decydować- ale czasami kobieta w ciąży mogłaby odebrać to na opak :) pozostaje jeszcze inne wyjście- to zazwyczaj tatuś rejestruje dziecko- ryzykowne, bo może byc wojna. Znam przypadki, że tato po pijaku jechał i zapomniał, jakie to było imię, więc dał pierwsze lepsze :) a imiona jak imiona- nie dla mnie, ale w dzisiejszych czasach nic już nie dziwi

Gość Zrozpaczony tata
Jak dla mnie to zbyt egzotyczne imiona ! Rozmawialismy z żona, ale ona mowi ze takie sobie wymarzyla juz dawno i tak ma być.

Aida kojarzy mi się z cyganką wróżącą na ulicy, nie wiem czy słusznie. A India była chyba w "przeminęło z wiatrem"

dziwi mnie, że proponujecie ojcu rejestrację za plecami matki :(

Gość India India
Z Wikipedii, wolnej encyklopedii Skocz do: nawigacji, szukaj India angielskie imię żeńskie, wywodzące się od nazwy kraju (Indie) i pośrednio od nazwy rzeki Indus. Posiada negatywną opinię Rady Języka Polskiego

Gość urszula kochanowska
India była w "przeminęło z wiatrem" nic na siłę,trzeba negocjować,tu Cię w tym nikt nie wyręczy

Gość Steella
A co tu Cię może dziwić skoro mama tej biednej dziewczynki tak chce Ją skrzywdzić imieniem?

Gość do tatusia
My z mezem tez mamy odmienne zdania co do inmienia corki- nie potrafimy wybrac z posrod 10 na liscie- w zwiazku z tym corcia bedzie miec 2 imiona :)

Gość Zrozpaczony tata
Najgorsze, ze jej matka ją w tym popiera. Twierdza obie, że to piękne imiona. I że córeczka nie bedzie kolejną Julką, Kasią itp. Jak probuje to żonie wyperswadować to kończy się to jej płaczem . Juz nie wiem co robić, a czas ucieka

Gość Steella
do tatusia...a jakie jeśli to nie tajemnica? :)

netkaom wiesz to nie tylko jej dziecko Autorze: 1. Idź do usc w swoim mieście i zapytaj, czy te imiona należą do "dozwolonych". Czasami zależy to od urzędników 2. Przekonaj żonę. 3. Jeśli to nic nie da, zasugeruj, że jeśli nie wybierzecie razem, sam możesz wybrać w usc- brutalne, ale może poskutkuje

Gość Assssss
w USC do 6 miesięcy można zmienić dziecku imię. Także jeżeli teraz pójdzie sam, to żona może to imię zmienić do 6 miesięcy

Gość do tej wyżej
A zapłodniłaś się też sama ??

Gość Assssss
pewnie jeszcze sama je sobie zrobiłaś :-]

Gość Assssss
Może przekonaj żonę do jakiegoś "normalniejszego" imienia, ale też mało popularnego? Mnie podoba sie imię Liwia, jest ładne i oryginalne

Gość kuchareczka.
Nazwijcie ją KINGA. Pięęęne imię;D

Gość w ubikacji
dajcie jej na imie Elwira

Gość ojej ojej ojej ojej
kuchareczka-popieram(bo sama mam tak na imie) :P

MINIA85 nie tylko jej, jego też, to dlaczego nie dadzą dwóch imion skoro nie potrafią się dogadać, a co do tego, które pierwsze niech rzucą losy, żeby nikt nie był pokrzywdzony ;-))) imię oryginalne to krzywdzące ??? w obecnej Polsce chyba tak patrząc na poziom tolerancji np. na kafe :-P najlepiej niczym się nie wyróżniać, wtedy jest spokój :-D

Gość a ja znam jedna Indie-
jest naprawde fajna dziewczyna.

Gość Ale chyba nie Polkę
bo to imie nie przejdzie w PL