Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczony tata

POMOCY!! Żona chce nazwać córeczkę...........

Polecane posty

Gość Ale chyba nie Polkę
EWA to śliczne imie !!!!

musicie znaleźć kompromis, ale zacznij od usc, bo możliwe, że nie ma nawet takiej opcji myślę, że takie imiona dzisiaj nie dziwią. Ja np. uważam, że nie musicie patrzeć, czy innym się podoba. Zawsze znajdzie się jakiś przeciwnik, ale to Wasze dziecko.

Dajcie małej na imię Adelajda- żona będzie ją nazywała Aidą, a Ty Adą ;) My z imieniem dla chłopca mamy problem, dla dziewczynek już wybrane 3 na zapas ;) Też na niektóre mąż się nie zgadza i nie wyobrażam sobie samowolnego wybierania imienia przez którekolwiek z nas, dziecko jest wspólne, razem będziemy je wychowywać i do końca życia będziemy się do niego zwracać tym imieniem- musi się nam obojgu podobać. Przekonać- nie przekonasz że brzydkie, przekonaj że na drugie może być lub taka Ada jak napisałam :) India też myślę że w Polsce nie przejdzie. Jeszcze jakieś normy, na szczęście, są.

Gość no najlepiej znieśmy wszystkie
stereotypy . Nazwe sobie dziecko Hiszpania albo Antarktyda :)

Gość ratata
hahah ale wymyslila...

nie normy, nie stereotypy, a prawo :) urzędnik może stwierdzić, że imię nie jest brzmiące polsko i lipa

Gość do frychula
dzisiaj sa imieniny Aidy

ze strony usc Imię nadane dziecku musi spełniać następujące warunki: - nie można nadać więcej niż dwa imiona, - nie można nadawać imion ośmieszających, nieprzyzwoitych, w formie zdrobniałej, jak również imienia które nie pozwala na odróżnienie płci dziecka, - można nadać imię pochodzące z języka obcego, pod warunkiem, że nie ma odpowiednika w języku polskim jednakże nie jest możliwe stosowanie zagranicznej pisowni, chyba że rodzice są cudzoziemcami. W sumie Aida jest raczej pochodzenia Pl, ale India nie- nie ma chyba polskiego odpowiednika, więc może przeszłoby też