Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tomasina

Łożysko przednia ściana nisko ???

Polecane posty

Czy ktoś tak miał w 30 tygodniu ciąży? Teraz jestem w 34 tygodniu następne usg mam 17 sierpnia i okaże się czy się przesuneło w poprzednim usg w 20 tygodniu też tak miałam a co jeśli się nie przesunie??

Ja mam łożysko nisko na tylnej ścianie. Usg miałam robione tydzień temu (33 tc) i wykazało, że łożysko jest 27mm od ujścia szyjki macicy. Doktor powiedział że będę mogła rodzić naturalnie. Wcześniej okło 20 tc mówili że może będzie cesarka A Twoje jest nisko ułożone jak daleko od szyjki macicy?? Zachodzi na szyjkę? Wtedy jest przodujące

No właśnie nic mi nie mówili na ten temat dopiero moja lekarka na ostatniej wizycie zleciła następne usg aby zobaczyć czy łożysko się przesunęło coś właśnie wspomniała o łożysku przodującym ale jak czytałam o tym tu na forum to gdybym takie miała to miałabym zalecone jakieś ograniczenia ciążowe a takich nie mam.

Jak łożysko jest za nisko to będziesz miała cesarkę. Nie puszczą dziecka sn ze względu na ryzyko krwotoku Co do ograniczeń ciążowych to też nie miałam ale po usg w 20 tc lekarz powiedział że łożysko nachodzi na szyjkę i w 33tc zrobią jeszcze jedno usg żeby sprawdzić czy się podniosło i gdybym zauważyła w międzyczasie jakiekolwiek krwawienie, nawet małą kropelkę krwi miałam się natychmiast zgłosić do szpitala (jw ryzyko krwotoku). U mnie się podniosło. Nie martw się na zapas. Ale nie dźwigaj, nie przemęczaj się fizycznie

No właśnie z tym dzwiganiem i nie przemęczaniem się to nie jest tak łatwo mam półtora rocznego synka i jemu nie idzie jeszcze tak fajnie wytłumaczyć że mama nie może go wziąć na rączki :( szczególnie że rano jestem z nim sama zanim mąż wróci z pracy.

Wiesz myślę że jak do tej pory było dobrze, dobrze się czujesz to będzie dobrze. W sierpniu skontrolują i będziesz wszystko wiedzieć Też się trochę martwiłam czy 27 mm to wystarczająca odległość by rodzić naturalnie ale chyba wiedzą co robią

Gość ja mam bardzo..
podobnie jak tomasina też lekarz nie powiedział mi konkretów może ktoś zna więcej przykładów to moja pierwsza ciąża i bardzo się boje bo nie wiem co lepsze cesarka czy naturalne.