Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

StatystycznaMiłość

Wpadki - jak???

Polecane posty

Mam pytanie do tych, którzy mają nieplanowane dzieci tudzież byli/są w nieplanowanej ciąży. Chciałabym wiedzieć jak tak NAPRAWDĘ dochodzi zazwyczaj do wpadek, nie podręcznikowo/poprawnie politycznie/bełkotliwie medycznie tylko jak to wygląda naprawdę statystycznie. Chodzi mi o szczere rzetelne konkretne odpowiedzi. Krytyka, ocenianie i inne pierdoły proszę sobie darować.

Gość heh szczerze mówiąc
to sama jestem ciekawa ale jak widac nei ma chętnych;p

dla zachęty opiszę mój wlasny przypadek: 7 lat związku, zawsze w płodne dni stosunek przerywany, w niepłodne(z odpowiednim marginesem) na całego. Czasem robiliśmy to 2 razy pod rząd ale zawsze przed 2 umył i się wysikał. Ten jeden raz poszliśmy na żywioł, raz po razie bez mycia:-) I mam super córcię (zresztą najwyższa pora była:-) Piszcie o swoich wpadkach, bo ja nie wierzę mediom i ekspertom tylko ludziom i statystyce :-)

Gość ale zaszłas w ciaze
w dni płodne;>??? czy w nieplodne bez mycia;p?

Gość maniusia25
A u mnie to było tak ze stosunek mial byc przerwany a przerwal sie za pozno :P

Gość cholera a mi sie wydaje
ze ja mam pecha;p aktualnie biore tabletki bo inaczej to posikalabym sie ze strachuza kazdym razem;p a tu prosze.Ludzie wyliczają sobie płodne niepłodne a ja jak głupia faszeruje sie tabsami;p

Gość mokateee
zsunęła się gumka. i akurat musiałam mieś dni płodne choć teoretycznie do @ było blisko. A jednak!!!

Gość ddsa
U nas było standardowo; dwoje młodych, zakochanych ludzi...moje nieudolne obliczanie dni płodnych i stosunki bez zabezpieczenia...dziś jestem mamą 12 - letniego chłopca :)

moj znajomy byl kilka miesiecy z dziewczyna, zawsze stosowali prezerwatywe, az ten jeden jedyny raz nie mieli jej przy sobie wiec zaryzykowali no i wpadli - teraz sa po slubie pare lat moj inny kolega rozstal sie z dziewczyna, poznal inna i sie zakochal, wtedy tamta poprzednia przyjechala i powiedziala, ze zrozumiala, ze tylko on sie liczy i priosila aby do neij wrocil jednak on nie chcial ale rozmawiali dlugo i skonczylo sie na lozku - pozniej ona zadzwonila do niego, ze jest z nim w ciazy - jeszcze nei urodzila wiec nei bylo testow, a nei wiadomo czy z nim (ona tak twierdzi) w tym czasie miala kilka partnerow ale on sie nia opiekuje

Gość bomba_bomba
Ja byłam pewna , że zaraz dostanę miesiączkę (miałam bardzo pracujący i stresujący okres) bo miałam ból brzucha i jak było juz po to sobie przeliczyłam , że mam środek cyklu....

Gość anik124
podnosze temat

Moja znajoma wpadła przez stosunek przerywany. Spóźniał jej sie okres 2 miechy i myślala że to jakies jej zwyczajne anomalia( bo miewała takie) więc jechała bez gumki z facetem... i w 3 miesiącu postanowiła sprawdzić co jest nie tak, zrobiła test i bach 3 miesiąc ciązy już był.

StatystycznaMiłość - u mnie było tak samo jak u ciebie. W dni płodne przerywany, w dni niepłodne na całość przez prawie rok. Raz poszliśmy na całość 9 d.c (przy cyklach 28 dniowych) i od razu była dzidzia :) Ale to nie była wpadka - wybraliśmy tą metodę bo mogliśmy już mieć dziecko, ale nie chcieliśmy się specjalnie starać. Ale znam 2 dzieci z wpadek. Kumpel po tygodniu znajomości poszedł z dziewczyną do łóżka i pękła im gumka. W drugim przypadku matka rocznego dziecka nieplanująca tak szybko kolejnych dzieci współżyła bez zabezpieczenia 3 dnia okresu (zawsze miała 2 dni mocne krwawienie, 3 dnia prawie nic, 4 i 5 znów krwawienie). I tego 3 dnia zaszła w ciążę :)

Gość nxdsdunxsuxnsui
ja wpadłam na prerywanym... mam juz 3-latka

Gość też
Dzięki za temat. Też mnie to interesuje, choć nie mogę się dopisać z własną historią ;) A czy ktoś wpadł w wyniku pettingu? Pytam, bo pełno jest takich obaw tu na Kafeterii, jestem ciekawa, na ile są uzasadnione.

Gość roundtheworlld
ciekawy temat, podnosze.. szczegolnie ciekawe pytanie o petting.. ??

Gość boze jaki petting...
;/ ludzie w ciaze sie zachodzi wspolzyjac jesli to byloby takie latwe to Bóg nie wymyslilby seksu;/ niedlugo bedziecie sie pytac czy poprzed dotkniecie ręki można zajsc w ciaze;p wyluzujcie;)

Gość xxxxyyyy
alez Ty wyzej nie douczony/a! oczywiscie ze od pettingu mozna zajsc w ciaze.. u mnie po prostu popier... sie liczenie dni o caly tydzien i bez zabezpieczenia centralnie w srodku cyklu i synek ma 13 lat :) przed 2 ciaza 5 lat sie nie zabezpieczalismy niczym i nie moglam zajsc w ciaze az w koncu se udalo (gdy juz nie spodziewalismy sie ) :)

Gość też
boze jaki petting... --> tu pytamy o konkrety, czyli o techniczne przyczyny wpadek. TEORETYCZNIE od pettingu można zajść w ciążę, ciekawe, czy komuś zdarzyło się to w PRAKTYCE. Nie dowiemy się tego z topików typu "Czy przez peting mozna zajsc w ciaze???", który ma już 1625 niekonstruktywnych wpisów wyrażających jedynie obawy ;)

Gość ed3345
no u mnie to było tak.. biorę tabletki anty, tylko raz zapomniałam ale wzięłam po 3h no i widocznie to zaważyło na wszystkim bo moja córcia ma 4miesiące ;)

Gość ;/
ostro;/ przecież można sie spoznic do 12 godzin;/

Gość ed3345
no widać jakoś w moim wypadku 3h wystarczyły.. ale nie żałuję Lenka jest cudowna :D

Gość Elvira 23
Znajoma wyliczala sobie dni plodne i nieplodne plus stosunek przerywany , teraz jest mama 2 letniej Amelki :D

Gość Elvira 23
ed a Ty mnie nie starsz , rowniez biore tabletki anty i zdarza mi sie zapomniec , biore pozniej niz zwykle , kilka razy zdarzylo sie ze wogole nie wzielam :O Nie no pilnowac sie teraz bede , badz co badz jestem straszna panikara i jak niczego innego na swiecie boje sie zajscia w ciaze , jest za wczesnie , chce robic kariere zawodowa wiec dziecko nie jest dobrym pomyslem tak wiec od pewnego czasu powiedzialam swojemu facetowi zeby bron boze nie konczyl we mnie i nie konczy.

Gość niewatpie ale nie
kazdy moze pozwolic sobie na dziecko.. chociaz inaczej jest życ w przeswiadczeniu ze pierwsze dziecko w drodze.. a inaczej jak 3 czy 4 kiedy nie ma już np srodkow na utrzymanie tyle dzieci.. na pewno ludzie z 2 czy 3 dzieci maja wiekszy stres

Gość kwiatekx15
u mnie było tak. chcieliśmy mieć dziecko, jeden miesiąc nic, drugi nic potem moja siostra poroniła w 3 miesiącu i już nie chciałam narazie dziecka czułam lęk i nie chciałam robić siostrze przykrości jakbym zaszła, ale że małżeństwem jesteśmy to wiadomo, że się przytulamy więc tak jak wcześniej od 5 lat przerywany a w dni płodne nic, ale już @ nie przyszła i jestem 4 miesiacu ciąży a moja siostrzyczka cieszy się razem ze mną :)