Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka jamajka....

czy to angina? bardzo proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość majka jamajka....

witam. chciałabym się dowiedzieć czy mam anginę: w nocy z poniedziałku a wtorek miałam mwysoką gorączkę : ponad 40 st. we wtorek rano było 39.2 potem już 38, wczoraj i dziś to 38.8 więc już gorączki nie ma. na początku miałam takie białe naloty na migdałach ale też już znjiknęło, gardło aż tak bardzo nie dokucza- da się wytrzymać. i mam suchy kaszel , okropnie. oraz na wardze wyskoczyła mi opryszczka. biorę gripex oraz septolete na gardło. nie chcę iść do lekarza i znowu być faszerowana antybiotykiem, co zawsze robi mój lekarz ;/ mam pytanie czy to angina czy tylko przeziębienie? bo jeśli to drugie to postaram się " sama " się wyleczyć.. miał tak ktoś kiedyś? bardzo proszę o odpowiedź.

Raczej tak nie dawno przechodziła to moja córeczka,ale jej przez całą chorobę towarzyszyła bardzo wysoka gorączka ok . 40 stopni i okropny ból przy przełykaniu . Ale miała delikatny kaszel . No i skończyło się na antybiotyku i całej masie leków . Jeśli to angina to niestety antybiotyk jest nieunikniony :(

Gość tajasne
przy anginie bolałoby Cię gardo, a migdały i węzły chłonne byłyby powiększone. pomacaj sobie szyję. jesli przeziębienie to przy tych lekach i przy zachowaniu podstawowych reguł (niewyziębianie się, niesiedzenie w przeciągach) powinno przejsc w góra 5 dni. jak nie przejdzie to do lekarza i tak bedziesz musiala pojsc. przy anginie bez antybiotyku ani rusz.

a może do lekarza? Jak twoje dziecko bedzie chore i będzie miało wysoką gorączke też bedziesz pytać na necie...? bo widzę że wolisz pytać online niż iśz do lekarza... ech !

a może do lekarza? Jak twoje dziecko bedzie chore i będzie miało wysoką gorączke też bedziesz pytać na necie...? bo widzę że wolisz pytać online niż iśz do lekarza... ech ! Saleminka- nie porównuj chorego dziecka,do chorej dorosłej osoby. Jak moje dzieci są chore to idę z nimi do lekarza od razu,ale jak sama jestem chora to lekarza unikam jak ognia :D . Nie znoszę lekarzy,szpitali.przychodni . Takze co innego dziecko,co innego dorosły .

Gość majka jamajka....
jeśli moje dziecko byłoby chore to oczyeiście odrazu poszłabym do lekarza. ale ze mną to inna historia, po co mam brać antybiotyk (mój lekarz napewno mi go zapisze bo zawsze to robi) jak mogłabym się wyleczyć sama. mam uczucie taikiego dziwnego drapania w gardle i jakby lewy migdał mi przeszkadzał tzn. jakby był powiększony. ale ogólnie już lepiej się czuję ( to 3 dzień choroby) angina chyba dłużej się utrzymuje prawda? i przez dłuższy czas miałabym gorączkę a nie jeden dzień i jedną noc. (mam nadzieję , że to nie angina) poczekam jeszcze kilka dni i jeśli nie przejdzie będę zmuszona wybrać się do lekarza. dziękuję za odpowiedzi.

Gość majka jamajka....
w pierwszym wpisie miało być 36.8 st a nie 38.8 st. pomyliłam się. :)

Hmm miałam kiedyś anginy co roku i jedno jest pewne-to przede wszystkim okropny ból gardła,nawet przy przełykaniu śliny.

Hmm miałam kiedyś anginy co roku i jedno jest pewne-to przede wszystkim okropny ból gardła,nawet przy przełykaniu śliny.

Gość tajasne
no to jak tak krotko temperatura to na pewno nie angina.

Gość majka jamajka....
ok, już mi lepiej tylkow nocy i rano gardło boli.. dziękuję bardzo za odpowiedzi ;)