Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaaa1984

Bóle brzuszka?? Pomóżcie

Polecane posty

Gość monikaaa1984

Witam, jestem mamą 2.5-tygodniowej córci. Karmie piersią, niczym nie dopajam. Od jakichs 3 dni zauważyłam ze mała ma problem ze zrobieniem kupy. Pręży się, napina, wygina, a jak już zrobi uspokaja sie odrazu. Wydaje mi się że boli ją brzuszek. Nie ma jak narazie kolek, jest tylko troche marudna, właśnie jak robi kupe. Nie wiem co może być przyczyną? Staram sie nie jeść nic uczulającego, nowe produkty wprowadzam po mału do posiłków, nie widać u niej żadnego uczulenia. Kupy są normalne (nie za rzadkie ani zatwardzenia nie zauwazylam) tylko dużo rzadziej (wcześniej pratycznie w każdje pieluszcze była a teraz 1-2 razy dziennie). Poradzcie jak można ulżyć takiemu maleństwu. Staram się masować jej brzuszek, ale nie chciałabym zrobić jej krzywdy przy tym. Może ktoś z was też miał taki problem i będzie umiał pomóc.Z góry dzięuje:)

Moze sprobuj zmienic diete, albo dopajac dziecko, no i oczywiście dodatkowo masaż brzuszka?

Gość monikaaa1984
nie jem nic ciezkostrawnego, odstawilam wszystko co moze uczulac oprocz nabialu, bo wydaje mi sie ze skoro nie uczulal jej przez pierwsze 2 tygodnie to teraz tez nie powinien? Sama juz nie wiem:/

Gość !nie!!!!!!!!!
nie dopajaj dziecka, a skontaktuj sie z pediatra a nie z netem.

Gość monikaaa1984
u pediatry bylam tydzien temu na kontroli wagi i konkretnie mi powiedziala ze moga zaczac sie kolki i bole brzuszka. Jak bedzie gorzej to napewno pojde jeszcze raz.

moja pani doktor poradziła mi robić herbatkę rumiankową ale tylko żeby był słomkowy kolor i dawać małej do picia a poza tym jeśli będzie miała kolki to dostałam espumisan w kropelkach dla dzieci (3x5 kropelek) ktoś jeszcze mówił mi że bobotic jest dobry

Gość monikaaa1984
proszę jeszcze o jakieś rady

Gość monikaaa1984
ten espuminsan w kropelkach jest na recepte? Mozna go podawac bez konsultacji z lekarzem?

Gość podnoszeee

miała identycznie jak Ty, tzn mój synek ;) Podawałam niemiecki kropelki Sub Simplex na kolkę ale przy trudnościach w wyproznianiu tez BARDZO pomagają. Spróbuj załatwić te krople, może masz kogoś kto mieszka w niemczech i może Ci przesłać, nie są drogie do 50 zł na zł, a pomogą napewno. Oprócz tego masowałam synka i prezewracałam na brzuszek i tez plecki masowałam i wtedy "prykał" :)