Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dianeczkaaa

wolność w związku ??

Polecane posty

witam, mam bardzo poważny dla mnie problem, od kilku miesięcy mam faceta który bardzo mnie kocha, dba, wspiera itp i to dobrze bo przynajmniej wiem ze mu zależy i mnie szanuje, ale jest cos co bardzo mi sie w tym nie podoba, on mnie bardzo ogranicza... ze zazdrosci.. nie moge spotykac się z przyjaciolmi bo on twierdzi ze sa 'niepożądni" mowi mi na ich temat rzeczy, które moim zdaniem nie są możliwe i mysle ze robi tak po to zeby mnie od nich odrzucic.. nie moge praktycznie wychodzic z domu nawet do sklepu, a jak juz wyjde to dzwoni do mnie co 5 minut, a jak wyjde w spodniczce to juz jest wsiekły, codziennie musze sie z nim widziec bo inaczej on mysli ze juz go nie kocham itp, a dla mnie staje sie to nudne tak codziennie sie widywac...;/ bardzo mi na nim zalezy i jestem strasznie do niego przywiązana, ale ja tak nie potrafie:( to nie jest przyjemne siedziec całymi dniami w domu i tylko z nim rozmawiac , dodam ze jest miedzy nami dość duza róznica wiekowa.. najbardziej sie boje ze kiedys zrobie jakies głupstwo chocby jemu na złość a on zrobi mi krzywde, kiedys juz powiedział mi ze jak go zdradze to mnie zabije. ostatnio zrobiłam sobie wypad ze znajomymi, boje sie ze jak sie o tym dowie, to zabije mnie, siebie i moich znajomych ;/ dodam tez ze zauwazyłam ze on trche koloryzuje na temat swoich byłych dziewczyn a dokładniej to ze np z jedna nigdy nie był a potem się dowiaduje ze był z nią przez długi czas... czy widzi ktos rozwiazanie dla mnie????

Gość julunia86434136
Gdyby nie fakt tego zabójstwa to by było do zrozumienia... ja mam tak samo... tyle,że ja nie mówie o tych wypadach...

nie mam zamiaru o tym powiedziec bo sie boje, ale z drugiej strony zle sie czuje gdy jestem nie szczera..

Gość julunia86434136
No fakt... ale przecież tak nie można.. wiem doskonale co czujesz ale niestety nie mogę Ci pomóc bo sama nie wiem co robić mam w swoim związku z tą samą sytuacja

Gość cvbcvbc
mialam tak samo, zagrozilam rozstaniem, on zagrozil proba samobojcza, wkurzylam sie powiedzialam ze i tak jest ciota i nic nie zrobi sobie- zerwalam i faktycznie nic sobie nie zrobil. 2 tyg i zrozumial ze jeblo mu na glowe... teraz jest spoko.

kiedys nawet chciałam o tym szczerze porozmawiac to powiedział mi mniej wiecej ze jak chce to moge sie spotykac ze znajomymi i robic co chce, ale jego juz nigdy nie zobacze....

Gość Zuzia2010
Młotem go przez łeb. Mamy demokrację. Koniec z ograniczaniem wolności. A tak na poważnie, musisz sobie z nim porozmawaiać. Ty nie jesteś pieskiem, który chodzi z panem przy nodze. Albo leży , albo aportuje. Dosłownie. Nie podoba się droga wolna. Nie on pierwszy i nie ostatni. Aż strach pomyśleć co może się dziać po ślubie. Zmora.

masz dwa wyjścia albo bardzo poważnie z nim porozmawiać że masz prawo do swoich znajomych koleżanek i masz prawo się z nimi spotykać tak samo jak i on może spotykać się z kumplami na piwo....że czujesz się jak w klatce a szantażem nic nie zyska bo nie jesteś jego własnością .... albo po prostu zakończyć tą znajomość bo z biegiem czasu jak facet się nie zmieni ( w co wątpię ) będzie jeszcze gorzej i będziesz rozliczana dosłownie z każdej minuty a do tego mogą dojść rękoczyny jak pan i władca dojdzie do wniosku że nie byłaś posłuszna

chetnie pozwoliłabym mu na wypad na piwo, ale on nie chce, twierdzi ze woli wypic te piwo ze mna niz z kolegami.. jest u mnie dzien w dzien....

a przychodzi bez zapowiedzi czy np dzwoni za nim przyjdzie ? bo jak dzwoni możesz powiedzieć że Ci nie pasuje bo wychodzisz z mamą na zakupy albo wybieracie się do rodziny lub musisz zrobić pranie sprzątać mieszkanie itd.....albo powiedzieć że te częste wizyty przeszkadzają Twoim rodzicom wg mnie facet ma jakieś problemy ze sobą może kompleksy

on robi tak ze czasami jezdzi w nocy po okolicy kiedy ja śpię, by sprawdzic czy czasami sie gdzies nie szlajam;/;/ dla mnie to okropne

matko więc w takim razie on ma poważne problemy ze sobą ...ja bym się bała być z kimś takim kogo celem w życiu jest mnie kontrolować dziewczyno jesteś jeszcze młoda zastanów się czy warto marnować życie z takim świrem

"on robi tak ze czasami jezdzi w nocy po okolicy kiedy ja śpię, by sprawdzic czy czasami sie gdzies nie szlajam;/;/ dla mnie to okropne" umwarłem :D:D

Gość sanderek
Hmm trudna sytuacja, ale widać że z niego ostry maniak i zazdrośnik, pogadaj z nim o tym że cie ogranicza że jak widzi twoją prace (o ile nie pracujesz) itp itd

"a co w tym takiego smiesznego?? bo dla mnie to nie jest smieszne tylko załosne..." bo to jakiś skonczony kretyn

Gość sanderek
Hmm trudna sytuacja, ale widać że z niego ostry maniak i zazdrośnik, pogadaj z nim o tym że cie ogranicza że jak widzi twoją prace (o ile nie pracujesz) itp itd a co do próby samobójczej olej to najczęściej tego trzymają się desperaci ;]

Gość yyyyyyOla
mam tak samo !!!!! ja juz szczerze mówiac nie wytrzymuje moj potrafi kiedy jest wpracy oczywisacie, dzwonic na domowy sprawdzac czy jestem w domu oczywiscie nic wtedy nnie mówi , albo jak sie poklocimy i nie widzimy to tez miewam gluche telefony rzecz oczywista ze to on . To jest chore wiem . ja tez jestem o niego zazdrosna ale halo? nie robie jakis gluchych telefonow wiem co czujesz !!

Gość yyyyyyOla
oczywiscie tez nigdzie nei wychodze dzien w dzien jest umnie , a jak sie zasmialm kochanie widzimy sie codziennie to on nie kochasz mnie juz , niby na zarty ale jakis poddtekst wtym musial byc , albo kidy naprawde musze gdzies jechac pisze mi zawsze badz grzeczna i nmie ogladaj sie za innymi chlopakami no kuwra mac jakbym sie chciala ogladac za innymi to bym nie byla znim tylko sama i roibila co mi sie zywcem podoba i ogladala sie za innymi , a nie keidy jestem z nim. niby oczywiscie te jego dogaduszki w zartach ale co to za zarty ;/

Gość Zuzia2010
Chyba ci odpowiada taka adoracja. Po co nam głowę zawracasz.

to jest takie dziwne, tu niby tak kocha.. itp a z drugiej strony to by mnie najchetniej w klatce zamknął, czasami to mi sie nawet nie chce juz z nim spotykac a o seksie to juz wogole mi sie nie chce, a zawsze jak odmówie to on sie czuje wielce urażony, bo twierdzi że " on spełnia moje zachcianki, a ja jego nie..."

byłam z nim ostatnio nad woda to nie pozwolił mi wejść na molo bo tam byli ratownicy i pewnie bym sie na nich patrzyła a oni na mnie, a to by było niby straszne.... a on sie pary razy oglądał za taką czarną suką w stringach i jeszcze sie wypierał ze nie gapił sie na nią tylko na jakąs inna bo miała smiesznie krzywy nos hehe, jasne ;/;/

Gość Prawda123456
Mam nadzieje, ze kiedys tak cie pobije, ze nie wstaniesz. Jestes kretynka, zadajesz sie z jakims psychopata i jeszcze sie radzisz co masz zrobic. Nie zdziw sie, ze kiedys rodzice znajda cie w krzakach przed blokiem - coz taki dostaniesz dowod milosci.

Gość yyyyyyOla
napisz domnie na meila * monaa00@interia.pl moze na gadu pogadamy bo mnei tez to tak meczy;/

nie wiem co mam robic, nie jestem naiwna, nigdy nie dawałam sie oszukiwac i ograniczac, chce zeby to sie zmienilo;/ ale z drugiej strony jestem do niego na tyle przywiazana ze nie wiem czy uda mi sie życ bez niego;/

Gość kasiulenka :)))))
a rozmawialas z nim o tym??? ze ci zle ze cie ogranicza ze chcialabys wiecej wolnosci od zawsze taki byll?