Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga---p

pytanie do PRAWNIKA

Polecane posty

mam pytanie do prawnika 27 lat temu moja mama zawarła umowę z panem X o kupnie ziemi z domem drewnianym lecz nie było to w obecności notariusza a więc nie była to umowa notarialna. Pan nigdzie nie zgłosił faktu, że nabył tą ziemię. Dzis ta ziemia figuruje w księgach wieczystych dalej jako nasza (wspólnie mamy, moja i siostry). Przez kilka lat pewna firma płaciła panu X za reklamę stojąca na naszej ziemi, pan umarł a firma płaciła jego opiekunowi O czym nasza rodzina nic nie wiedziała. Ostatnio postanowiłam, że zobacze dom w kytórym urodził sie mój tata i zobaczyłam tą reklamę stojącą. Odnalazłam firmę i gdy tam zadzwoniłam mówiąc że jestem właścicielka to byli bardzo zdziwieni. Teraz pytam, czy taka umowa o kupnie ziemi ma jakąś ważność... Czy mam prawo domagać sie rekompensaty za niepoinformowanie nas (właścicielek) o postawieniu reklamy na naszej ziemi i nie płacenie za tą usługę.. BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!

czekaj, pojde po notatki z wykładó, bo na tym sciągalam :(

Gość a kasa za ziemię jest gdzie?

Gość Leviatan na pewno pomoze
ON ZNA SIE NA WSZYSTKIM hahahahahaha :D:D:D:D:D

Gość kaplanka
mój mąż prawnik powiedział: domniemywa sie że dane zawarte w księgach wieczystych są prawdziwe, więc właścicielem są osoby zapisane w księgach wieczystych; możesz wystąpić do sądu o odszkodowanie o niesłusznie pobrane pożytki do spadkobierców poprzedniego właściciela

Tamta umowa jest nieważna - nie można sprzedać ziemi bez aktu notarialnego. Nieruchomość jest Wasza. Potwierdzają to dane z księgi wieczystej. Radzę zaintersować się tą ziemią i robić coś w kierunku jej faktycznego odzyskania, bo za 3 lata ten gość będzie mógł wystąpić o zasiedzenie.

Gość chytry 2 razy traci
jasne udowodnijcie ze ziemia była wasza pomimo sprzedazy:PPPP i mam nadzieję ze zgłosza to do skarbówki gdzie powinniscie zapłacic podatek a po 2 ze dupnie was skarbówa za niedprowadzony podatek z zysków za reklame -bo w koncu ziemia niby wasza na papierku,złodzieje

Gość nie będę ideałem
umowa sprzedaży nieruchomości wymaga formy aktu notarialnego po rygorem nieważności. ziemia jest Twojej mamy.