Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Gość gość
Dowartosciowales się tą wypowiedzią? Ważne, ze ktos chce cos robic ze swoim zyciem. Ile razy zrobi się trudniejsze zadania, a na banalnych popelni błąd

Gość gość Sandra
O, jeszcze jedno pytanie sobie przypomniałam : jaka planeta ma najmniejszy obieg wokół Słońca? Dla mnie to oczywiste, że Merkury. Krótko mówiąc fizyka była bardzo prosta... No to teraz zacznę się uczyć na następną sesję. ( 9 przedmiotów) Na pierwszy ogień pójdą matematyka i angielski. Będe się ich uczyć naprzemiennie raz tego, raz tego... W szkole nie miałam angielskiego lecz mam ambicję znać ten język. Sadze, że do października się go nauczę, przynajmniej na tyle aby zdać na mierny albo dostateczny. W stopniu podstawowym już go ogarniam . No cóż nie brak mi zapału do nauki, tego samego życzę innym. Sorry, że się rozpisałam.

Gość gość
Ja mam właśnie do zaliczenia tylko angielski, tzn jestem po egzaminie i czekam na wyrok :) A matematyki uczyłem się tylko i wyłącznie z YouTube, głównie kanał pistacja i matemaks, i udało się za pierwszym razem

Gość gość
Jestem dowartosciowany . Ja teź zdawałem eksternistycznie liceum . A później zaocznie policealną . Ale napewno był poziom taki jak na dziennym ale zdać było trudniej ,bo trzeba było mieć całą wiedze przy egzaminie .

Gość gość
A ja się dowartoścowuję gdy widzę, że 90% Polaków piszą błędnie słowo: "napewno" Wznosłam się na wyższy poziom, jestem mądrzejsza! Oczywiście żartuje sobie.

Gość gość
Jeszcze wiele innych, prostych błędów popełnił, gdzie było to przed 5 klasą podstawówki :D

Gość gość
Pokaż błąd jełopie.

Gość gość
Przed "a" i "ale" stawiamy przecinek, nie kropkę. Potem przed "ale" nie było przecinku, a stawiamy. Nie robi się spacji po zdaniu tylko stawia się kropkę, a potem spacje. Przed postawieniem przecinka "bo" nie robimy spacji, a po "bo" robimy. Pisze się "na pewno", tak samo jak "wiedzę". Jeżeli Ty się czepiasz kogoś - to inni Ciebie też będą. Bez wyzwisk. Pozdrawiam

Gość gość
Mądralo jak ja chodziłem do szkoły to były tylko czarno-białe telewizory . A komputery były w instytutach naukowych i były wielkie jak wagonn kolejowy.

Gość gość
Do gościa 21. 26 Gratuluje ci, że udało ci się zdać matematykę i to za pierwszym pierwszym razem. Z tym przedmiotem ludzie mają największe problemy ( także na maturze). Inne przedmioty można bezmyślnie wykuć, a matmę trzeba zrozumieć. Czytałam statystki zdawalności matmy na eksternach to masakra ile osób nie zdaje.

Gość gość
Bo ja miałem dobrą podstawówke w mieście a nie na wsi .

Gość gość
Chyba nie warto się tu wpisywać, pojawiają jakieś durne komentarze. Jakaś marna istota ( troll) próbuje się tu wywyższać. To żałosne, obrażać innych, aby się dowartościować.

Gość gość
Jaki wyszedł czas polowicznego rozpadu, jeżeli 7,6 to było 75% na fizyce?

Gość gość
Ktos dostal juz wyniki?

Gość Tilc
Proszę uważać na szkołe Ck Efekt, zostałem naciągnięty przez tych oszustów, wyłudzają pieniądze za nie odbywające się zajęcia. Kiedy odmówiłem kolejnej wpłaty Pani zaczęła mnie obrażać i straszyć procesem sądowym. Szczerze odradzam korzystania z usług tej szkoły.

Gość gość
Oke Poznań - dzisiaj przyszedł wynik - świadectwo czeka na mnie od poniedziałku :)

Gość gość
Gratuluje :)

Gość GośćOnaaa
Hej, mam pytanie co do zwolnienia z opłat za egzaminy. Jakie dokumenty trzeba dołączyć? Nie jestem zarejestrowana w Urzędzie pracy, więc czy jest szansa na zwolnienie z opłat? Jakie dokumenty w tej sytuacji powinnam dołączyć? Czy naprawdę tak ciężko zdać egzaminy? Ja planuje przystąpić do wszystkich w jednej sesji w październiku. I zastanawiam się czy nie porywam się z motyka na słońce

Gość gość
Byłam zwolniona z połowy opłat za wszystkie przedmioty, mam rodzinę, pracuję. Pisałam prośbę/wniosek o zwolnienie z 50% kosztów, do tego dołączyłam zaświadczenia o zarobkach i oświadczenie o osobach ze wspólnego gospodarstwa domowego. Myślę, że jeśli się sprężysz to zdasz w jednej sesji, najwięcej czasu trzeba poświęcić na matematykę, fizykę i chemię. Pozdrawiam

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Mam pytanie, czy wystarczy moje zaświadczenie o zarobkach czy muszę załączyć również zaświadczenie o zarobkach domowników? Czy jeśli w gospodarstwie domowym jest osoba nieletnia, ucząca się muszę dołączyć zaświadczenie z jej szkoły że jest uczniem? Czy tylko zaświadczenie o zarobkach wystarczy czy jeszcze jakieś inne dokumenty? Wiem że są informacje na stronie ale trochę polubiłam się. Może ktoś jeszcze wie. Czy jest jakiś konkretny próg dochodowy którego nie wolno przekroczyć aby zostać zwolnionym z opłat?:)

Gość gość
Niestety nie mam pojęcia jak to jest z dokumentami w Twoim wypadku :/ Najlepiej zadzwonić do OKE i zapytać i wszystko powiedzą. Ja czekam jaka decyzja zapadnie, mam nadzieję, że uda się pisać chociaż za połowę kwoty,czyli zwolnią mnie z połowy opłat, bo inaczej utknę :/. W pażdzierniku zdaje 11 przedmiotów, czyli wszystkie... Mój mózg nie nadąża :o

Gość gość
Najgorzej mam z fizyką i matmą,reszta do wyrobienia jako tako. Z biologii mega dobrze mi idzie,bo zawsze byłam ponad poziom,także to mi odpada już na starcie :o

Gość gość
Mam pytanko,w jakim terminie dostaliście odpowiedz od OKE w sprawie zwolnienia z opłaty za egzaminy? Bo złożyłam wniosek i o dopuszczenie do egzamin i w celu zwolnienia z opłat i przyszła tylko decyzja o dopuszczeniu

Gość gość
Informacja-odpowiedź odnośnie zwolnienia z opłat przychodziła około 3 tyg po wysłaniu wniosku. Natomiast informacja o dopuszczeniu do egzaminów zawsze przychodziła w miesącu poprzedzającym daną sesję.

Gość gość
Ja sobie szans z matmy nie daje. Ludzie jak w liceum są, to biedę mają wyciągnąć na dopa,co dopiero uczyć się samemu w domu z materiału z 3 lat i zdać nawet na tego dopa... gdzie jest multum wiadomosci na raz. Nie jakieś kartkóweczki z działu czy sprawdzian na koniec miesiaca....Jeszcze inne przedmioty, jak tu miec wiare!!??

Gość gość
Materiały na eksterna z matmy to 98% 1 klasa LO. Polecam kanał Pistacja na yt oraz matemaksa. Uczyłem się całkowicie sam, tylko z yt 1-2 dni na tydzień przez maksymalnie 2-3 godziny. I była ocena dostateczna za pierwszym podejściem. A od szkoły minęło 15 lat. Trochę więcej wiary w siebie

Gość salvia plath
Hej, wypowiadałam się tutaj wcześniej, podając link do strony, na której opisuję dokładnie przebieg egzaminów eksternistycznych - od składania wniosków po uzyskanie wyników. Zmieniłam adres swojej witryny, dlatego podrzucam aktualny link: http://www.polapatola.pl/2017/10/egzaminy-eksternistyczne-liceum-tygodnie-1/ Nawigatory do części drugiej i trzeciej są w poście :) Pisałam te egzaminy w październiku zeszłego roku, a wczoraj zakończyłam matury, także można! ;) Trzymam za was kciuki!

Gość gość
Przyszły takie czasy że liczą się znajomości .

Gość gość 7
Mam pytanie... Zdałam kilka przedmiotów i chcę przystąpić do kolejnej sesji . Czy znowu muszę im wysyłać świadectwo do wglądu ? Tak?

Gość gość 7
Najbardziej boję się informatyki... W szkole nie miałam tego przedmiotu. Zastanawiam się, czy ja będę w ogóle umiała podłączyć płytę CD do komputera.... W domu mam zwykłego laptopa. Wiem, że to brzmi jak żart, ale tego typu mam lęki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się