Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Go艣膰 Anita

Go艣膰 Kiko to chyba聽 masz teraz wi臋ksz膮 nadziej臋 , 偶e zda艂e艣 matm臋 skoro wymagane jest 12 pkt, a nie 15?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 logarytm
3 godziny temu, Go艣膰 Kiko napisa艂:

Hmm, jakie 12 punkt贸w? Zrobi艂em sobie przerw臋 w sesjach i jak pisa艂em wcze艣niej zdawa艂em teraz matematyk臋 (zosta艂 mi ten przedmiot tylko do zdania) i jeszcze 2 lata temu, trzeba by艂o mie膰 15 punkt贸w (30%) by zda膰. Co艣 si臋 zmieni艂o? Zdziwi艂o mnie te偶 to, 偶e nie mia艂em tym razem karty odpowiedzi tylko wszystkie odpowiedzi ABCD zaznacza艂o si臋 bezpo艣rednio pod pytaniem. Chyba, 偶e wcze艣niej te偶 tak by艂o tylko ju偶 zapomnia艂em. 馃槃

Nie wiem jak bylo wczesniej, ale teraz trzeba miec 12 punktow takze mozesz sie pozytywnie zaskoczyc 馃檪聽Zdawalam by the way tez w Bytomiu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiko

Ciut wi臋ksz膮 bo skoro wcze艣niej przy wymaganych 15 punktach brakowa艂o mi 2-3 punkt贸w tak mo偶e teraz b臋dzie lepiej i w ko艅cu si臋 uda. Zaskoczy艂o mnie to, 偶e si臋 zmieni艂o a 12 punkt贸w no to jest faktycznie bardzo ma艂o do zdobycia. Hmm zbyt ma艂a by艂a zdawalno艣膰 i zrobili ciut mniej punkt贸w do zdobycia na dw贸j臋? Chyba tak, ostatnio widzia艂em wykresy i matematyka by艂a bardzo ma艂ym s艂upkiem w艣r贸d innych przedmiot贸w. Mam teraz ciut wi臋ksz膮 nadziej臋 ale i tak wol臋 nastawi膰 si臋 na to, 偶e nie zda艂em a ewentualnie mie膰 niespodziank臋 ni偶 my艣le膰 ''eee 12 punkt贸w to na pewno zdoby艂em'' a potem si臋 rozczarowa膰. Tak czy inaczej, dzi臋ki za informacj臋. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oke 艁贸d藕
18 godzin temu, Go艣膰 Kiko napisa艂:

Ciut wi臋ksz膮 bo skoro wcze艣niej przy wymaganych 15 punktach brakowa艂o mi 2-3 punkt贸w tak mo偶e teraz b臋dzie lepiej i w ko艅cu si臋 uda. Zaskoczy艂o mnie to, 偶e si臋 zmieni艂o a 12 punkt贸w no to jest faktycznie bardzo ma艂o do zdobycia. Hmm zbyt ma艂a by艂a zdawalno艣膰 i zrobili ciut mniej punkt贸w do zdobycia na dw贸j臋? Chyba tak, ostatnio widzia艂em wykresy i matematyka by艂a bardzo ma艂ym s艂upkiem w艣r贸d innych przedmiot贸w. Mam teraz ciut wi臋ksz膮 nadziej臋 ale i tak wol臋 nastawi膰 si臋 na to, 偶e nie zda艂em a ewentualnie mie膰 niespodziank臋 ni偶 my艣le膰 ''eee 12 punkt贸w to na pewno zdoby艂em'' a potem si臋 rozczarowa膰. Tak czy inaczej, dzi臋ki za informacj臋. 馃檪

Teraz r贸wnie偶 jest 30% aby zda膰, wi臋c nie obni偶yli wymaga艅 tylko zmniejszyli liczb臋 maksymaln膮 punkt贸w do uzyskania. Nie wiem sk膮d to wynika, prawdopodobnie jest mniej zada艅, lub s膮 oceniane na mniejsz膮 ilo艣膰 punkt贸w.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita

W tej sesji mam jeszcze do zdania angielski. Niby prosty przedmiot, ale niestety nie mia艂am go w szkole.

Obym zrozumia艂a teksty po angielsku, bo do nich s膮 pytania.Znajomo艣膰 s艂贸wek jest wazna.聽 B臋d臋 si臋 intensywnie uczy膰 przez te ostatnie kilka dni, kt贸re zosta艂y.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eksternistka
16 godzin temu, Go艣膰 Anita napisa艂:

W tej sesji mam jeszcze do zdania angielski. Niby prosty przedmiot, ale niestety nie mia艂am go w szkole.

Obym zrozumia艂a teksty po angielsku, bo do nich s膮 pytania.Znajomo艣膰 s艂贸wek jest wazna.聽 B臋d臋 si臋 intensywnie uczy膰 przez te ostatnie kilka dni, kt贸re zosta艂y.聽

Dla mnie angielski jest najprostszy, nawet si臋 do niego nie uczy艂am. Jak robi艂am przyk艂adowy arkusz, to mia艂am ponad 80%, a nie czu艂am si臋 nigdy bogiem angielskiego. ;)) Mimo wszystko lata ogl膮dania seriali w tym j臋zyku si臋 op艂aci艂o i te podstawy s膮 opanowane.

Zaskoczeniem dla mnie w tej sesji by艂a geografia, kt贸r膮 my艣la艂am 偶e zdam bez wi臋kszego wysi艂ku, a okaza艂o si臋, 偶e lepiej posz艂a mi historia, kt贸rej nie lubi臋 i my艣la艂am, 偶e p贸jdzie mi najgorzej...聽 Byleby tylko to zaliczy膰 jako tako i mie膰 z g艂owy. Nie wiem jeszcze, co b臋d臋 zdawa膰 w kolejnej sesji. Nie wiem, czy dam rad臋 nauczy膰 si臋 matmy, chemii i fizyki, chocia偶 bardzo bym chcia艂a. 馃槥

Napiszecie w marcu, jakie z czego dostali艣cie oceny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oke 艁贸d藕
5 godzin temu, Go艣膰 eksternistka napisa艂:

Dla mnie angielski jest najprostszy, nawet si臋 do niego nie uczy艂am. Jak robi艂am przyk艂adowy arkusz, to mia艂am ponad 80%, a nie czu艂am si臋 nigdy bogiem angielskiego. ;)) Mimo wszystko lata ogl膮dania seriali w tym j臋zyku si臋 op艂aci艂o i te podstawy s膮 opanowane.

Zaskoczeniem dla mnie w tej sesji by艂a geografia, kt贸r膮 my艣la艂am 偶e zdam bez wi臋kszego wysi艂ku, a okaza艂o si臋, 偶e lepiej posz艂a mi historia, kt贸rej nie lubi臋 i my艣la艂am, 偶e p贸jdzie mi najgorzej...聽 Byleby tylko to zaliczy膰 jako tako i mie膰 z g艂owy. Nie wiem jeszcze, co b臋d臋 zdawa膰 w kolejnej sesji. Nie wiem, czy dam rad臋 nauczy膰 si臋 matmy, chemii i fizyki, chocia偶 bardzo bym chcia艂a. 馃槥

Napiszecie w marcu, jakie z czego dostali艣cie oceny?

Je艣li chodzi o matm臋 i chemi臋, to jeszcze pami臋tam i mog臋 podzieli膰 si臋 informacjami co by艂o w sesji zimowej w tym roku. 馃槃

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich, podj臋艂am do艣膰 spontanicznie decyzje o kursie "Liceum w 1 rok" i teraz m贸wi膮c brzydko "... po gaciach". Zaczynam kurs 18 lutego, 6 przedmiot贸w zdaje w pa藕dzierniku i 5 w lutym. Gimnazjum ko艅czy艂am 12 lat temu. Nie wiem za co si臋 zabra膰, ka偶dy temat dla mnie jest jak czarna magia ;/ Czy jest tu kto艣 kto by艂 w podobnej sytuacji albo ma jakie艣 rady, wskaz贸wki?

W艂a艣nie zacz臋艂am czyta膰 to forum, 300 stron do nadrobienia 馃槷

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita

Do osoby @coja robi臋

Nie wiem czy jaja sobie robisz pisz膮c, 偶e zapisa艂a艣 si臋 na jaki艣 kurs... Pewnie 偶art, bo trolli tu nie brakuje ....

Je偶eli to prawda i nie k艂amiesz to nie pytaj si臋 za co si臋 zabra膰, bo na kursie ci powiedz膮.

Nawiasem m贸wi膮c jakby kto艣 nie wiedzia艂 i dopiero teraz wszed艂 na te forum.... Nie trzeba si臋 zapisywa膰 do 偶adnej szko艂y, ani na kursy. Do egzamin贸w eksternistycznych ka偶dy uczy si臋 na w艂asn膮 r臋k臋. Na tym polega w艂asnie urok zdobywania w ten spos贸b wykszta艂cenia.

Ka偶dy uczy si臋 we w艂asnym tempie i decyduje jakie chce zdawa膰 egzaminy, czy wszystkie 11, czy te偶 roz艂o偶y je sobie na kilka sesji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eksternistka

Skoro zapisalas si臋 na kurs, to na kursie powinni ci powiedzie膰, co masz robi膰, da膰 jakie艣 materialy... Ja, jak wi臋kszo艣膰 os贸b tutaj, uczy艂am si臋 sama w domu wed艂ug podstawy programowej dost臋pnej na stronie OKE.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiktorpl

Chcia艂bym si臋 zapyta膰 Was czy zaliczone przedmioty eksternitycznie honoruj膮 w szko艂ach np 偶ak nova cosinus.Gdybym zda艂 np 6 przdmiot贸w i chcia艂bym isc do zaocznego liceum to zalicza mi te przedmioty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andz
49 minut temu, Go艣膰 wiktorpl napisa艂:

Chcia艂bym si臋 zapyta膰 Was czy zaliczone przedmioty eksternitycznie honoruj膮 w szko艂ach np 偶ak nova cosinus.Gdybym zda艂 np 6 przdmiot贸w i chcia艂bym isc do zaocznego liceum to zalicza mi te przedmioty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andzia
49 minut temu, Go艣膰 wiktorpl napisa艂:

proste zadzwon i sie zaptaj juz teraz 馃檪聽 raczej honoruja tak ssamo jak z technikum dziennego i licueum dziennego i innch zaocznych jak kts chce sie przensies

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ona
14 godzin temu, Go艣膰 andz napisa艂:

Nie wydaje mi sie .. jak sie dowiesz to daj zna膰聽 馃槈

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oke 艁贸d藕

Jak nastroje po Fizyce? U mnie na pewno zdane, chocia偶 zaskoczy艂o mnie, 偶e tak du偶o by艂o zada艅 otwartych.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita

Angieski... Tekst o kocie zach臋ca艂 do adopcji zwierzak贸w ? Da艂am 偶e tak, strzela艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eksternistka

Nie, nie zach臋ca艂. Jedyna wzmianka o schronisku, jaka tam by艂a, to 偶e autor my艣la艂 o adopcji zwierz臋cia ze schroniska.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita

A inne pytania o kocie...

Czy chcieli go dotyka膰? Da艂am nie.

Czy dali mu聽 je艣膰 w pierwszym dniu ? Tak

Pytania O balonach...

Dlaczego loty balon贸w by艂y pora偶k膮? Zaznaczy艂am z powodu sztormu.

O czym jest tekst o balonach?

O biciu rekord贸w...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eksternistka

Do tej pory szczerze powiedziawszy nie pami臋tam ju偶 za bardzo jak dok艂adnie brzmia艂y pytania, cz臋艣膰 z tych, o kt贸rych piszesz, zapami臋ta艂am inaczej - a mo偶e to po prostu pami臋膰 p艂ata mi figle. I tak ci to ju偶 nie pomo偶e. 馃槢聽Masz chyba troszk臋 problem z czytaniem ze zrozumieniem po angielsku i potrzebujesz praktyki. Jak nie do egzaminu to chocia偶 sama dla siebie troch臋 po膰wicz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 ang

To jak w ko艅cu by艂o z tym kotem. Ja tak si臋 zakrecilam 偶e dalam:

Prawda聽

Fa艂sz

Prawda

Prawda.

I teraz pytanie dobrze czy 藕le?

A o tych balkonach;聽

Chyba 3 pytanie.聽

Da艂am 偶e ludzie i co艣 tam o pieni膮dzach 偶e w膮tpia w cel charytatywny.聽 O ile dobrze zrozumia艂am.聽聽

聽A o studiach co艣 pami臋tacie?聽聽

B 偶e szuka 偶eby kto艣 zap艂aci艂 czy co艣 na pewno聽 z pieni臋dzmi to do 2 tekst贸w by艂o?聽

Bo by艂y 3 tekstu A 4 te kr贸tkie zdania tak ?聽聽

Ostatni tekst by艂 o szukaniu informacji o akademiku i 偶e nie poleca si臋 to?聽

Co艣 takiego czy聽 z tego stresu nawymyslalam ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita

Do anqu

O studiach - finansach pasowa艂y dwa teksty, zaznaczy艂am jak ty, wi臋c mo偶e dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 ang

Do go艣膰 anita:聽

To ju偶 chyba mamy 2 punkty 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita

Na angielskim bardzo 艂atwo zdoby膰 te minimum 12 punkt贸w, bo jest聽 du偶o pyta艅. Poza tym za email jest du偶o punkt贸w, co艣 tam zawsze mo偶na napisa膰... S膮dz臋 偶e zaliczy艂am angielski.

Jak kto艣 mia艂 w szkole angielski i jest to powinien za t臋 艂atwizn臋 dosta膰 minimum czw贸rk臋, wstyd聽 dosta膰 mierny.

Ja niestety nie uczy艂am si臋 angielskiego w szkole, tylko sama miesi膮c przed egzaminem. Jestem z siebie dumna, 偶e sobie poradzi艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 ang

Ja angielskiego uczy艂am si臋 tylko w podstaw贸wce . 12 lat temu . A teraz te偶 sama. A pytam by艂o 8 czy 9 ?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justyna

Ja o kocie zaznaczylam fa艂sz, prawda,prawda, fa艂sz. Pierwsze pytanie to by艂o czy autor wzi膮艂 kota ze schroniska. Oczywi艣cie fa艂sz. Drugie, ze nie dotykaj膮 kota prawda, trzecie, ze pewnego dnia nakarmili kota, prawda i czwarte, ze namawia by bra膰 ze schroniska fa艂sz.聽

O studentach to tekst pierwszy pasowa艂 do dw贸ch odpowiedzi czyli A. Bo by艂y pytania, ze mo偶e za艂o偶y膰 zbi贸rk臋 na studia i to pasowa艂o do A, drugie to czy mieszkanie gdzie艣 tam nie musi by膰 drogie te偶 A i jedno o wyszukiwaniu informacji o studiach to by艂o bodaj偶e C. Jednego ju偶 nie pami臋tam.

W pytaniu tym ja chyba wybra艂am聽 ostatnia odpowied藕. Dosy膰 proste by艂o o Pierce Brosnanie 馃槃

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justyna

Ja pami臋tam 7 pyta艅聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 ang

A jakie tam by艂y odpowiedzi?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita

Zgadzam si臋, 偶e zadanie z聽 Pierce Brosnanem by艂o proste...聽

Pami臋tam zdanie, 偶e Brosnan by艂 cz艂owiekiem o wielu talent贸w - 艂atwo by艂o odnale藕膰 odpowiedni tekst do po艂膮czenia.

By艂o聽 te偶 zdanie: nie wida膰 go a s艂ycha膰... Po艂膮czy艂am je z tekstem w kt贸rym pisa艂o 偶e Brosnan podk艂ada艂 sw贸j g艂os

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita

Najtrudniejsze by艂o dla mnie zadanie z Facebookiem czyli uzpe艂nianie zda艅 wyrazami.聽

Pami臋tam, 偶e zaznaczy艂am聽 s艂owa work i frends, ale raczej strzela艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anita

* friends , mia艂o by膰...

Zjad艂am "i", poprawiam si臋, bo zaraz zarozumia艂a go艣膰 eksternistka zacznie si臋 wym膮drza膰, 偶e powinnam si臋 bardziej uczy膰聽 angielskiego.聽

Irytuj膮 mnie osoby, kt贸re s膮 zarozumia艂e i wywy偶szaj膮 si臋 nad innymi, bo co艣 lepiej potrafi膮. Ciekawe jak go艣膰 eksternistka b臋dzie 艣piewa膰 na matematyce. Ja j膮 zaliczy艂am bez trudu... Mam za sob膮 11 egzamin贸w. W marcu oka偶e si臋 czy dostan臋 艣wiadectwo czy te偶 mam jedn膮 poprawk臋 z informatyki.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋