Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszystko możliwe

po ślubie wspólna kasa czy podział moje /twoje? jak u was jest

Polecane posty

witam! mam pytanie bo nurtuje mnie jedna kwestia! otóż brat mojego męża stale pożycza od nas pieniądze- tu tysiąc tam tysiąc i tak w kółko. żyją sobie z żoną dość dobrze- samochód, wczasy ale z tego co wiem to ona zarabia dośc dobrze ok 6-7 tys a on ok 2, ale brat męża zali się ze oni mają osobne konta i jemu stale nie starcza. czy to normalne? jak jest u was? to moje to twoje czy raczej wspólne?

Gość u nas wspolna kasa, wspolne
konto w banku

my dzielimy wszystkie wydatki dokladnie na pol (rachunki , jedzenie , zakupy do domu itd ) , reszta co nam zostaje z wyplat mamy dla siebie tzn ja reszte mojej wyplaty dla siebie , moj maz reszte swojej wyplaty dla siebie :) Nikt nikogo nie rozlicza , w koncu kazdy na te pieniadze pracuje

my mamy osobne konta, z jego pobierają nam opłaty, z mojego pobieramy na zakupy. w każdym bądź razie kasa jest wspólna :)

dodam , ze my zarabiamy tyle samo ( robimy w tej samej firmie ) , gdyby jedno z nas zarabialo duzo mniej od drugiego..wtedy takiego podzialu bysmy nie robili

poza tym mi też nikt kasy nie wylicza i ja również tego nie robię :) z tym, że to ja więcej wydaje na zachcianki :P

Gość domina_
mój dostaje kieszonkowe jak zasłuży, truteń jeden - to ja rządzę w tym domu

Gość esteeeeeee
my mamy, osobne konta, ale kasa oczywiscie wspolna, no bez przesady, zeby tak dzielic kase po slubie.. no comment

Gość erterter
My prowadzimy wspólnie firmę. Konto bankowe mamy jedno, jest moje. Ale mąż ma kartę do bankomatu (zna oczywiście PIN), i zawsze tylko on ma kasę w portfelu, ja nigdy nie mam przy sobie nawet grosika. To ja zaproponowałam takie rozwiązanie.