Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhmmmmm

Krew w moczu;/jest tu lekarz? albo miala ktoras z was podobnie?

Polecane posty

Gość mhmmmmm

Problem wyglada tak: w sobote i niedziele zaobserwowalam krew w moczu ale to zignorowalam bo mialam okres i zwalilam na to wine... poniedzialek wtorek i sroda wszystko bylo dobrze i wczoraj znowu krew w moczu (a raczej wygladalo to jak krew zamiast moczu) przy tym ciagle uczucie parcia na pecherz... wybralam sie wczoraj do lekarza ktory skierowal mnie na dzis rano na badanie moczu... tylo ze wczoraj wieczorem krew byla juz tylko pod koniec oddawania moczu a dzis mocz do badania byl czysty (tak jak od poniedzialku do srody). I teraz moje pytania: co to moze byc jak raz jest raz nie ma? i czy badania wykaza to nawet jak w dzisiejszym moczu do badania nie bylo krwi czy trzeba znowu czekac na powtorke? Wyniki badan dostane o 15 a do lekarza ide dopiero w czwartek wiec i tak nie bede wiedziala co oznaczaja;/ Troche sie boje...czekam na wasze odpowiedzi;(

hej ja mam tak bardzo czestopowtarza ni sie to minimum co 3 miesiace w sumie to nic groznego ale jak sie tego nie bedzie leczyc moze dojsc do zakazenia organizmu w moim przypadku jest to zapalenie pecherza boli przy sikaniu i caly czas wydaje sie tak jak by sie chcialo siku. pa zycze powodzenia

Gość mhmmmmm
dzieki troche mnie uspokoilas...tylko mnie w sumie nic nie boli;/ wczoraj mialam tylko takie uczucie nacisku na pecherz ale dzis nawet tego nie mam...

no tak bo po pewnym czasie jak sie duzo chodzi do toalety to krew zanika jeszcze ci doradze zebys duzo pila sokow wtedy bedziesz czyscila organizm tak mi przynajmniej lekarze mowili

edzia... soków ?? mi lekarz kazał pić 2 -3 litry wody dziennie. Soki nie oczyszczą organizmu. Krew w moczu pojawia się też przy kamicy nerkowej .

Skoro lekarz tak mówił to pewnie i miał racje :) sama pierwszy raz się z takim czymś spotkałam a choruje już dość długo na wszelkie zapalenia dróg moczowych i nerek. Mi kazano też wcinać żurawinę , są w aptece do kupienia tabletki z żurawiny :)

Gość zakuta koza
krew w moczu to poważna sprawa i nie zaniedbaj wizyty u lekarza - jeśli to zapalenie pęcherza to chodzi o wypłukiwanie bakterii - stąd picie wody - trzeba oddawać jak najczęściej mocz

Gość mhmmmmm
kamica?;/ nie podoba mi sie ta nazwa;/... ale wyjdzie to w badaniach jesli dzis nie bylo w moczu krwi? i tak pije duzo... ale bede wiecej skoro tak piszecie... boje sie;(

Gość mhmmmmm
trzeba...tylko ze duzo pije a prawie wcale nie chce mi sie sikac;/no u lekarza bylam wczoraj dzis w laboratorium. po15 bede miala wyniki ale i tak z wynikami do lekarza dopiero w czwartek...

Gość mhmmmmm
po przeczytaniu tego boje sie jeszcze bardziej;)heh... dam rade sama odczytac wyniki?na co zwracac uwage?

mhmmmmm - Kochana spokojnie :) nic się aż tak złego nie dzieje bo gdyby się działo to byś na pewno poczuła . ;) czytałam ,że bardzo wiele osób choruje na zapalenie dróg moczowych. Po prostu trzeba iść do lekarza i to leczyć :) Zaczekaj spokojnie na wyniki i skonsultuj je z lekarzem on powie Ci co i jak :) Ja dziś wybieram się urolog bo często choruje na te sprawy.

Gość mhmmmmm
a moglabys zapytac swojego lekarza czy badania wykaza problem jesli dzis krwi w badanym moczu nie bylo a jesacze wczoraj byla? no wlasnie rzecz w tym ze jedyne co czulam to parcie na pecherz ale tylko w te dni w ktore byla krew... ale to chyba nie jest normalne... do czwartku chyba oszaleje;(

Tak zapytam :) będę dziś u niego o 16.30 więc pewnie koło 18 będę mogła napisać :) nie martw się kochana myślę ,że to nic aż tak groźnego :) wydaje mi się na moje nieprofesjonalne oko ,że skoro miałaś jakieś zapalenie to ono samo nie znikło i w moczu wszystko i tak wyjdzie :)

Gość mhmmmmm
czekam na odpowiedz;( oby to nie bylo nic powaznego

Gość mhmmmmm
mam wyniki ale jestem za tempa zeby je odczytac...wyniki krwi wiem ze sa ok bo mam skale, ale nie wiem jak sprawdzic wyniki badania moczu

Gość tajasne
no to napisz co ci tam wyszło to Ci powiemy :)

Gość mhmmmmm
wyniki wygladaja tak: BLD- neg BIL-neg URO +-norm KET-neg PRO-neg NIT-neg GLU-neg p.H 7.0 S.G 1.015 LEU- neg jak na moje niewprawione oko sa ok, ale jak tak to skad ta krew wczoraj i w weekend?nie wiem co sie dzieje;/dzieki za pomoc

Przecież wyniki trzeba skonsultować z lekarzem . Ja byłam dziś u tego urologa i też niezbyt dużo się dowiedziałam .. kazał mi porobić badania