Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buahahhahahah

Ryży Hultaj właśnie twierdzi że podniesienie VATu o 1% to nie jest drastyczne

Polecane posty

Gość buahahhahahah

sięganie do kieszeni ludzi. Niby kto ten vat zapłaci?

Gość zdichu odkrywca
...a w Polsce mamy i tak juz jeden z NAJWYZSZYCH podatkow VAT.Tak to jest-jak sie nie umie rzadzic a przychody do budzetu pochodza wylacznie ze SPRZEDAZY majatku narodowego wypracowywanego przez POKOLENIA-no to teraz nie ma kto placic podatkow.No to co sie robi-ano lupi wlasnych obywateli.Przeciez jak sama nazwa wskazuje-OBYWATEL jest od tego zeby sie OBCHODZIL.Obchodzil od wszystkiego.Glownie od wynagrodzen za prace,od niskich cen a przede wszystkim jeszcze od tzw."oplat skarbowych".

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
chuj nie hultaj politykom wiecznie mało 😭

Gość matacz...
motłoch wybrał - obalił komunizm wybrał demokacje ... DEMOKRACJA JEDNAK NIE JEST DLA IDIOTÓW , ANI DLA LUDZI SŁABYCH ! na zachodzie sobie z nią nie radza , a u nas niby miało by sie udac ? jak tu baran na baranie , a wiekszosc sra wyzej niz dupy ma ? Kazdy uwaza , ze mu sie cos nalezy ! , kazdy sie na wszystkim zna ! kazdy chce żądzić ! Jak go za ryj przycisniesz to krzyczy o swoje prawa , o nietykalnosc cielesną itd. i co mamy ? ano to co mamy - policja boi sie urzyc broni a dranie smieją sie jej w twarz bo mają prawa ! To ty durny narodzie sam sobie zgotowales ten los - dajac sie manupulowac karierowiczom cholocie w postaci nami żądzącymi . Co sie polepszyło ? co jest lepiej nizli było za czasów komuny ? ano troche jest to fakt ! ale dla kogo ? Dal mnie i ludzi mlojego pokroju , sprytnych , cwanych twardo stapajacych po ziemi Ty szaraku jak nie wyjechales za komuny za granice , tak dzis nie wyjedziesz bo cie nie stac ! a jak cie stać to na co innego juz nie ! w sklepach masz wszystko , ale co z tego kupujesz ? i ile ? Ile zakładów zamknieto ? mnusto kopaln , mnustwo hut i innych zakładów produkujacych wyroby eksportowe - dzis sie nie opłaca ?? guzik prawda , co co was omamili obietnicami siedza europie w kieszeni i tancza tak jak ta im zagra ! a ty motłochu , niczym owca klekasz jak ci gardło podrzynają . I znowu trzeba rewolucji i kogoś komu ten motłoch zawierzy by poszedł i krzyczał i chciał czegos innego i koło zatoczy krag , na jakis czas ....

Gość macie co chcieliście
tyle w temacie, droższe będzie dosłownie wszystko

A macie debile swojego prezydenta i jego rząd - wszystko w rękach jednej 'liberalnej' partii. Chooj wam w oko, idioci. Ogólnie to moim zdaniem będzie prowo z tym podniesieniem, koniec końców wyjdzie ten ryży i powie wiernemu narodowi jako przywodca stada, ze vat nie zostanie podniesiony, i będą same ochy i achy jaki to rząd dobry mamy że jednak nie podniesie, będzie się plebs znowu podniecał :o

Gość ajasakajakseadz
bellabellabe - no przecież właśnie powiedział, że podniesie ale dodał jaki to on jest dobry bo to nie jest drastyczna podwyżka!!! i że inni to by chcieli mega reform a on taki dobroczyńca bo się na nie nie zgodzi bo myśli o obywatelach buahahaha nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ale raczej to drugie

Poczekaj do poniedziałku, ja serio mam dziwne wrażenie że to z ich strony sprawdzenie nastrojów społeczeństwa :o Wczoraj w superstacji dobrze ktoś powiedział w rozmowach z widzami, w niektórych domach to ludzie z ołówkiem w ręku liczą kasę i planują zakupy, a wzrost ceny chleba nawet o 40 gr uszczupli budżet, dla takich osób taka podwyżka i tak będzie drastyczna, zresztą nie tylko dla nich :o Świetnie dziennikarz z rzeczpospolitej w tvn24 zauważył, że Schetyna nie używał słowa 'podwyżka' a 'korekta' - podobnie jak nie używano słowa 'strajk' tylko 'nieuzasadniona przerwa w pracy' :D

Gość Jak rozumiem podwyżka vat-u
nie za bardzo sie podoba. A więc co proponujecie w zamian ? Komu dac mniej ?Medycynie czy szkolnictwu. A może służbom mundurowym ? A może nie rewaloryzowac rent i emerytur ? A wiec ?

Myślisz że to jest wykonalne? Powiedział że poszukują rozwiązań, aby żywność nie podrożała - a nie że nie podrożeje ;) Będą tak mamić i mamić lud ciemny, tak jak obiecywał Komor zniżki 50% dla studentów, a tu nagle po wyborach się można dowiedzieć że najwcześniej w 2011 :D Z akcentem na wyraz 'najwcześniej' który do niczego ich nie obliguje :D

Gość Powyzka dla studentów
od poczatku miała byc w 2011 roku bo to trzeba wpisac do planu finansowego ? Czyli teraz, dla każdego myślacego, nie mogła się zdarzyć.

No sorry, przecież budżet na wojsko już obcinają, z tego co kojarzę :) Niech się pozbędą powiatów, w pizdu ludzi tam gówno robi, w tych starostwach całych, i są naprawdę niepotrzebne, już jakaś oszczędność :o Niech wprowadzą do prawa że osoby płacące KRUS nie mogą prowadzić działalności gospodarczej innej od rolniczej - a teraz 3/4 rolników płacących KRUS to taksówkarze przykładowo - i zamiast 800 zł co miesiąc do ZUS płacą 300 zł na kwartał do KRUS, bo ma kawalątek ziemi i na nim rosną grzyby czy cuś innego - wiesz ile by z tego kasy było? Nie mówię że to wina tych ludzi, oni tylko korzystają z tego że prawo mamy chujowe i tyle.

Od początku to znaczy od kiedy? :D Odkąd Komor wygrał? Nie przypominam sobie żeby w obietnicach wspominał cokolwiek o konkretnej dacie :D A skończy się tym że tumoki zapomną co im kochany prezydent obiecał albo im to będzie koło fiuta latać, bo zdążą skończyć studia :D

Gość Ruszenie KRUS-u to
wywołanie "wojny domowej" i powrót Leppera. Chcesz tego ? A likwidacje powiatów da sie przeprowadzić. Ale na to trzeba lat a pieniądze są potrzebne już.

Gość Od kiedy Komorowski
o tym powiedział. Dla każdego myślącego było oczywiste ze od przyszłego roku a nie teraz. Przeciez to trzeba wpisac do planowanego na rok budżetu, i musi to zatwierdzić sejm.

A wyobraź sobie że chcę, wkurwiają mnie pseudorolnicy, bo na ulgach to tylko Ci kombinatorzy zarabiają, a prawdziwy rolnik nie - bo sorry ale co ma prowadzenie taksówki czy zakładu fryzjerskiego wspólnego z rolnictwem? Zrobić listę działalności związanych z rolnictwem, przy których KRUS będzie obowiązywał, a reszta wara i won od tańszych opłat, niech płacą normalnie jak każdy przedsiębiorca :o

Gość No to sorry. Jesli chcesz
powrotu Leppera do polityki, blokowania dróg, palenia opon czy słomy na ulicach Warszawy to chyba niespecjalnie mamy o czym gadac. Gratuluje pogladów...:O

Sanszajn - zwróc po raz kolejny uwagę na 'najwcześniej' - słowo to oznacza, że może to nastąpić niekoniecznie w 2011 roku, a jak będzie to pożyjemy zobaczymy. Gdyby powiedzieli że NASTĄPI to cu innego! A 'najwcześniej nastąpi' może równie dobrze oznaczać 2015 :D I że w 2011 zaczną nad tym myśleć :D

Gość Dodam że mnie też
w...ja rolnicy. Uważam że powinni płacic tak jak każdy inny. Ale to sprawa rozłozona na bardzo wiele lat.

Wyobraź sobie że sami rolnicy - rolnicy, a nie podszywacze by się ucieszyli, i coś mi się nie wydaje że to zwiastowałoby powrót Leppera. Wątpię żeby stanął w obronie uciskanych nie-rolników taksówkarzy chociażby :)

Gość jak to ???
liberałowie podnosza podatki :( w tym kraju wszystko jest na odwrót , albo się nie tak nazywa Kaczory jako socjaliści obniżali podatki , a Tuskowe podwyższają ....same bzdury , steki kłamstw i POparcie małolatów , pragnących POdnieść swoją zaniżoną samoocenę

Dodam że mnie też Wystarczy zacząć od tych którzy wykorzystują luki w prawie. Za faktycznych rolników się można wziąć jak kraj się odbije, bo tam też przekręty.

Gość Ktoś sie zdziwił.....
"liberałowie podnosza podatki" A co maja zrobić ? Zadłużyc jeszcze bardziej kraj czy odebrać emerytom albo rencistom ?

Gość jak to ???
to niech walną Vat na 35 % ...i już PO kłopocie ;) ( i tak mamy prawie najwyższy Vat w Unii )

'A co maja zrobić ? Zadłużyc jeszcze bardziej kraj czy odebrać emerytom albo rencistom ?' Spełnić obietnice? Ja nie wiem czy mnie pamięć nie zawodzi, ale chyba obiło mi się przed wyborami o uszy, że pewna POpularna partia podatków podnosić nie będzie :D To co wtedy myśleli że przyleci na miotle Harry Potter i niczym Jezus zmieniający wodę w wino zrobi z pustki budżecie nadwyżkę?

Gość W jakim ja kraju żyję...
VAT to podatek, który bardzo łatwo nałożyć i przynosi największe dochody państwu. ALE ten podatek najbardziej uderza w osoby najbiedniejsze, bo to właśnie ta grupa najwięcej procentowo konsumuje ze swoich małych dochodów. A to w dłuższej perspektywie odbija się na przedsiębiorstwa i poziom bezrobocia. Co więcej, VAT to podatek który którego sama obsługa pochłania ponad 1/5 całości jego wpływów. Tak więc nie wiem kogo ten podniesienie tego podatku ma poratować... chyba panów ze skarbówki.