Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhmmmmm

wyniki badania moczu, pomoze ktos odczytac?krew w moczu

Polecane posty

Gość mhmmmmm

Dostalam wyniki badania moczu do lekarza jestem zapisana na przyszly tydzien a nie znam sie kompletnie... Moje wyniki wygladaja tak: BLD- neg BIL-neg URO +-norm KET-neg PRO-neg NIT-neg GLU-neg p.H 7.0 S.G 1.015 LEU- neg Mi sie wydaje ze nie sa to zle wyniki ale robilam badanie bo wczoraj przez caly dzien w moczu byla krew (4dni wczesniej tez)dodam ze nie jadlam burakow...2miesiace temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne ale to tez raczej nie ma zwiazku... dzis mocz byl czysty przejzysty... o czym moze swiadczyc krew w moczu poprzedniego dnia ? czemu jednego dnia jest 2nie ma? i czemu badania nic nie wykazuja?

Gość grabka tarant
mnie się wydaje ze odstawienie tabsów ma znaczenie...poczytaj sobie ulotkę

Gość mhmmmmm
no wlasnie czytalam i tez niebardzo...jednego dnia krwawie 3dni nie i znowu dzien krwawienia;/

Gość grabka tarant
ja po odstawieniu tabsow miałam krwawienia zanim się organizm przestawił

Gość mhmmmmm
no krwawienia owszem ale czy mialas krew zamiast moczu...

Gość grabka tarant
a może ci się wydaje że to w moczu, może akurat jak sikasz to pojawia się krwawienie i po prostu zabarwia mocz, coś jak w trakcie okresu.... ale najlepiej to idź do lekarza żeby się upewnić że wszystko ok

Gość mhmmmmm
no niestety ale na bank sie nie myle;/.... wiem u lekarza bylam zlecil badania i ponowna wizyte mam na czwartek...;/

Jedyne, co mi sie rzuca w oczy to za wysokie ph. norma to 5 do 6,5

Jedyne, co mi sie rzuc w oczy to za wysokie ph. norma to 5 do 6,5

Gość mhmmmmm
dzieki, a te podwyzszone p.H moze miec jakis zwiazek z krwawieniami?

Gość chybaaaaa
masz kamień w nerce lub moczowodzie i on uszkadzając śluzówkę powoduje krwawienie, stąd krew w moczu.

Gość mhmmmmm
i od czego takie cos? i jak sie tego pozbyc? no wlasnie juz z tego co sie naczytalam boje sie wszelkich kamic rakow itp;/

Gość Wal do urologa
on zrobi USG lub RTG i określi przyczynę krwi w moczu. Myślę, że nie pomyliłaś "krwinki czetrwone w moczu" z "krew w moczu", bo to dwie różne sprawy. Krew w moczu, to naocznie widać, że mocz jest czerwony, krwinek w moczu nie widać gołym okiem, tylko pod mikroskopem.

Gość badaneok
Kochana, nie masz krwi w moczu. Tylko PH za wysokie, moze byc to spowodowane dieta. Czy poza krwia mialas objawy inne ? Bole podbrzusza, pieczenie przy oddawaniu moczu, dysurie, goraczke ? Czy mialas robione RBC i RBC casts ? Czy tylko ogolnie krew jak w wyniku ?

Gość badaneok
A czy jestes pewna ze to byl krwiomocz ? czy krwawienie z pochwy mialas ? Jak dlugo trwalo i czy krew zywoczerwona czy jasna ? Ja jak mialam krwiomocz, to normalnie sikalam krwia, straszny bol, masakra. Mialam ciezke zakazenie ukl moczowego E.Coli, jednak Ty nie masz, bo nitrites negatywne, brak bialkomoczu, wiec nie masz zakazenia bakteryjnego na bank. Na kamien tez nie wyglada, chyba ze masz bole nerek, ale Twoje badanie w normie jest

Gość badaneok
Nasuwa mi sie jeszcze jedna rzecz : moze mialas duzy wysilek fizyczny wtedy ? Czy chorujesz na cos przewlekle ? i czy zazywasz jakies leki ?

Gość mhmmmmm
to poprzednie to jakas podszywka bo oczywiscie najfajniej sie bawic czyims nieszczesciem... nie pomylilam... to doslownie wygladalo jakbym za przeproszeniem sikala sama krwia:( do lekarza dopiero w czwartek... nie biore lekow, 2miesiace temu odstawilam anty..., wysilek fizyczny tez bez szalu...

Gość mhmmmmm
krwi wlasnie nie ma w wyniku... zrobilam badania bo wczoraj caly dzien byla krew i lekarz skierowal mnie na badania...tylko ze dzis rano krwi juz nie bylo! i wczesniej tez tak mialam tylko jeden dzien...teraz nie boli mnie nic wczoraj mialam przy tym uczucie ciaglego parcia na pecherz