Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zonieczka

problem po odstawieniu dziecka od piersi

Polecane posty

Gość zonieczka

Moja córeczka ma rok i 3 miesiące. Do tej pory karmiłam ją piersią i jadła normalne jedzenie. Pierś była tylko przed snem, raz w dzień i raz na noc. Od trzech dni nie dostaje w ogóle cyca. Nawet bardzo nie protestowała, jednak przestała jeść też inne posiłki, je tylko jogurty i owoce. Pije bardzo dużo wody i herbatek ziołowych. Dodam że od początku nie tolerowała smoczków, butelek i mleka modyfikowanego Jednak od 4 dni nie robiła kupy. Co robić jak jej pomóc ?? Dziś w nocy budziła się z płaczem. Próbuję ją zachęcić do jedzenia, gotuję to co lubi, ale ona i tak idzie pod lodówkę i woła jogurt. Pomóżcie

Myślę, że to może być przypadek i nie ma związku z odstawieniem. Sprawdź, czy nie dią zęby, wtedy dziecko ma prawo byc bardziej płaczliwe, nerwowe, może budzić się w nocy nawet co godzinę (z bólu) i ma prawo nie mieć apetytu. U mojej przy zębach rekordem było marne jedzenie przez 2 tygodnie, schudła wtedy 1 kg.Zęby nie muszą się wyżynać, mogą to być już wyrżnięte, które jednak nadal rosną i tym samym podażniają dziąsła powodując ból. Spróbuj podać jej na noc panadol i rano również.

Aha! Spróbuj podać probiotyk (np dicoflor 30 w kapsułce - otwierasz kapsułkę i sypiesz do jedzenia). Bo może faktycznie boleć Ją brzuszek. przy mleku z piersi jest lepsze trawienie z uwagi na specyficzne probiotyki, których po odstawieniu brak.Ale możliwe też, że brak kupy przez 4 dni spowodowany jest słabym jedzeniem. Dziecko ma prawo do tygodnia nie zrobić kupy i uznaje się to za normę, jeśli nie ma bólu brzuszka i mocnych wzdęć przy tym.

Gość zonieczka
ngLka dziękuję Ci za odpowiedź, mała zaczęła jeść, chyba biedna zgłodniała. Na razie nie robiła jeszcze kupki ale brzuszek ma mięciutki.