Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidzeichnienawidze

NIE WYTRZYMAM W TYM DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Nie cierpię domu w którym mieszkam. Mam 19 lat, ucze sie jeszcze, nie pracuje, mam dwójke młodszego rodzenstwa. Z matka i ojcem stosunki fatalne, z matka gorsze. mieszkam na wsi, tu nie ma co robic!!!!!!!! zeby dojechac do miasta tez drobne musze miec!! szukałam pracy bo mi matka mowi, ze w domu pasożyta trzymała nie będzie !!!!!!!!!mialam roznosic ulotki od pon- pracodawca milczy, mielismy sie dogadac..! juz mam tego dosyc, wszystko chowa przede mną! kupi soki w kartonie raz na czas to je chowa w szafie pod szlikami! słodycze pod kluczem, bita śmietana taka co sie ja ubija mikserem (w proszku) schowana w piwnicy! podróba coca-coli schowana na kanapą! płatki jak jem to sie patrzy, ze dla młodszych! nie mówiąc o kosmetykach czy ciucach! nie gadamy ze soba na co dzien w ogole, ja 24.h w pokoju, ona na dole, o nic nie pyta, NIE CIERPIE TEGO CZŁOWIEKA!SWoje kosmetyki ma pod kluczem, szaliki, dodatki bo by sie krzywda stała jakbym wzięła! klucz zamyka na klucz jak wychodzi gdzies a w moim grzebie ! kurwa mam DOSC!!!!!!!!!!!

POKÓJ zamyka na klucz* miało byc

Gość lalal hej lalala
ZNajdź chłopaka, wytrzymaj jakiś roczek i się wyprowadź.... najlepiej do niego. Bo jakie tu jest inne wyjście?

Gość fiu bździu ...
ogólnie chore :O chowanie normalka, jak nie ma kasy to kupuje sie w promocji w markiecie a potem chowa żeby było jak ktoś odwiedzi czy na niedzielę, bo jakby było na wierzchu to raz dwa i nie ma Ale ten brak zaufania :O zamykanie pokoju to już jest nienormalne :O Skonczysz szkole wyprowadzisz sie

podejrzewam że takich osób jak Ty i takich rodzin są w Polsce tysiące , niestety , lalal hej lalala ma racje

Gość z chłopakiem to sie mieszka

Gość fiu bździu ...
rada z chłopakiem do kitu, potem dziewczyna z despereacji rzuca sie an pierwsego lepszego ktory ja przygarnie :O nie rób tego błędu

Gość z chłopakiem to sie mieszka
po slubie. Lepiej znajdz jakąś normalną pracę, wynajmij mieszkanie z wspólokatorami i zacznij swoje życie, chocbyś miała zyc skromnie ale godnie.

Gość pniim
Twoja matka to czubek, nic innego Ci nie pozostaje jak znalezc prace. A moze jakis akademik na studia?

Gość mam dość takich egoistek
Nic prostszego. Znajdź pracę... i wysil się na coś lepszego niż ulotki. I wyprowadź się z domu. Jak Ci źle to wynajmij stancje przy rodzinie. Pokój to koszt 300-400 zł miesięcznie. A jak Ci nie odpowiada to rozwiązanie to zamknij dupę i przestań narzekać na kogoś KTO CIĘ UTRZYMUJE< UBIERA I ŻYWI... darmozjadzie niewdzięczny!

ja mam chlopaka ! od prawie 2 lat.. ale u niego nie ma warunków, wyszedł ze szpitala, nie mzoe narazie pracowac ! ja szukam cały czas, nawet na weekendy w roku szkolnym, myslelismy o wynajmie ale póki co to nie mamy nawet grosza, a on narazie jest niezdolny do pracy ..:O u nas jakoś biedy szczegołnej nie ma.. mamy nowy dom, w którym mieszkamy od 2 lat tata pracuje, matka po operacji w domu siedzi, ale dostaje jakieś tam pieniądze.. ale oszczędza na wszystkim jak tylko się da!

Gość fiu bździu ...
staraj sie polegac na sobie, bo bedziesz uzalezniona od tego chlopaka, bo nie bedziesz mial pujsc gdy sie poklocicie, gdy cie bedzie źle traktował etc

Wiesz co skarbie! moze zamiast siedziec 24h w swoim pokoju, wez sie za robote w obejsciu! bo cos mi sie wydaje? ze jej u was nie brakuje.....Nie moge uwierzyc , w to co piszesz...czyli co ? mama jest beee...a ty niewinna? czy jak to rozumiec??

nie ubiera mnie to po 1sze. Nie daje mi ZADNYCH PIENIEDZY.. jedynie to co w domu jem i spie a i tak sie staram przebywac poza domem jak najwiecej bo takie mam wakacje, ze siedze w domu przed kopmem na kafe ! jade na wakacje w sierpniu, mowilam im o tym, to nawet nie zapytali gdzie.. na wakacje mamy pieniadze odłożone, długo je planowaliśmy. jak ktoś ma obrażac to niech sie nie wypowiada.. mozna mowic cos dosadnie ale kulturalnie

Gość fiu bździu ...
Jak matka bezrobotna to oszczędza, może nie jest tak kolorowo jak Ci sie wydaje, moż emają problemy finansowe?

no ale posłuchajcie..! ja zawalilam rok przez własna głupote (wagary) i został mi teraz jeszcze rok w LO. Ucząc się w liceum, jak mam znalezzc prace? na pełen etat? kto mnie przyjmie? szukam po ogłoszeniach ale tak jak mowie ulotki albo hostessa.. na opienkunke do dziecka jestem czasowo niedostepna, bo sie UCZĘ.

Gość pniim
Jezli znajdziesz pracebedziesz mogla chocby wynajac pokoj. Wiem o czym piszesz bo sa osoby z ktorymi nie da sie zyc. A moze napisz do tej matki list? Nie oskarzycielski ale proszac o zainteresowanie itp. wiem ze beznadzieja ale cos nalezy z tym zrobic. Czy mama jest zdrowa psychicznie? Jak myslisz?

NA PEWNO nie jest tak dobrze jak wtedy kiedy pracowala w banku, ale uwazam, ze nie powinno sie chowac jedzenia, słodyczy, soków pod kluczem, to dziwne nie sądzicie?? Owoce to kupuje czasami jałbka tylko to to moge jesc, ale jak kupi banany to zawsze 3 dla mnie i rodzenstwa, aby nie było o jeden za duzo i abym nie zjadła. Nie jestesmy biedni, przecietna rodzina

Gość fiu bździu ...
No widzisz sama sobie zgotowałś taki los. Dziwisz sie że matka straciła do Ciebie zaufanie skoro oblałąś rok przez wagary.

CHodze w tym co mi chłopak kupi (jak jeszcze pracował) i w tym co mam, stare rzeczy, ona mi nie daje pieniedzy.. A PRZEPRASZAM.. kupiła mi japonki za 6.99 abym miala na lato klapki, ale jak sie urwały to upał a ja adidasy no ale nie komentuje ... :O pisałam list do matki i ojca na 4 strony.. i co?? wyszłam z domu po tym liscie, a ona dzwoniła do mnie, chyba ją to ruszyło.. ale na 2 dzien od nowa to samo..:O

dobra! zawalilam rok, kazdemu sie moze zdarzyc ale to znaczy ze mam sie czuc jak intruz w domu?! bo szukajac czegos innego w szafie z ubraniami znajduje soki!? zastanówcie sie czasem..

Gość fiu bździu ...
" NA PEWNO nie jest tak dobrze jak wtedy kiedy pracowala w banku, ale uwazam, ze nie powinno sie chowac jedzenia, słodyczy, soków pod kluczem, to dziwne nie sądzicie?? " U U mnie w domu nigdy nie trzeba było chowac pod kluczem , mam schowała np. ciastka do szfki i powiedziałą ciastka na niedzielę i nikt nie ruszył, jak Tobie nie można ufać to zaklucza wszystko

Gość panonia
Siedzisz i nic nie robisz .W domu nie pomagasz ,ale masz wymagania.Taka 19 letnia osoba jakąs prace mogła by wykonywac.

Jakby powiedziała, ze to dla gosci to wiadome ze nie ruszyłabym! ale niewazne czy to soki, bita smietana, płatki, odświeżacz do powietrza( bo tez chowa) to to jest dla mnie szok! nie wiecie nawet jak mnie poniża to wszystko!!!!!!!!!

Pomagałam w domu.. i co było tak samo, dalej nie mialam na nic, dalej zero kontaktu, jak mi bus uciekł, padł telefon i mnie nie ma na noc to juz nawet nie zadzwonia, zero! ! ! do niczego nie dołożą ani grosza!!!!! najgorsza jest matka..! od godz 6 rano wstaje i sprzata ! to nie jest fajne, to juz jest chore.. wstyd mi przynosi, chlopak moj do mnie przychodzi, a ona do mojego rodzenstwa : psie, chuju! tez chyba sie wstydze!!!!!!!!!!!

Myslalam ze w Polsce sa wakacje! widocznie sa wyjatki i Ty chodzisz do szkoly...Wydaje mi sie ze robisz sobie z nas jaja! Chociaz osobiscie znam to uczucie, bycia darmozjadem, i braku milosci ze strony matki...dlatego! swoim dziecia jestem gotowa oddac wszystko, doslownie wszystko....Uwielbiam je nie wyobrazam sobie tak postepowac ! a juz bran boze z corkami! Nie robilam tego z synami nie robie z dziewczynami, mam do nich zaufanie , praktycznie na wszystko im pozwalam...A kosmetyki to ja im podbieram ha ha...ale one mi pozwalaja...dzielimy sie wszystkim! Jezeli jest tak jak piszesz? to moge Ci tylko wspolczuc...czy rozmawialas kiedys na spokojnie z twoja mama...przeciez nie moze byc tylko zla!!Zaproponuj jej rozmowe w cztery oczy , powiedz co cie boli, jak bardzo cie rani,i zapytaj ,dlaczego tak cie traktuje jak piate kolo u wozu? Przykre to co piszesz naprawde ...przerazajace....

Gość fiu bździu ...
Autorko mama Cię kocha, może jest sknerą może utrata pracy a co za tym idzie uszczuplenei finansów trochę ją zaskoczyłoi próbuje sie odnaleźć jakoś i oszczędzać. Po pierwsze pokaż że można Tobie zaufać. Jak: koniec z postawą mnie sie należy, pomagaj w domu, szukaj pracy(ale wiem że trudno na wsi :( ), niech widiz że się starasz. Matka utrzymywała Cie , nie kazała pracować ale teraz jesteś pełnoletnia powinnaś być odpowiedzialna dorosła (tego oczekuje) a ty jesteś beztroskie dziecko, szkołę zawaliłaś bo Ci sie nie chciało chodzić, do pracy też nie chcesz(może chcesz ale ona to odbiera że nie chcesz) tak więc jest zła na Ciebei że nic nie ronbisz a masz wymagania, dziwisz sie jej.

no to mowię, że mialam od pon w ulotkach robic, ale pracodawaca milczy, a mielismy sie dogadac! szukam roboty! nie jest tak łatwo, ale tez patrzmy realiami.. upał 30 stopni, 5zl.h i stoisz 5 h i masz 25 zł za stanie w upale z ulotkami, wiem ze sie powinno prace doceniac, no ale bez jaj..

Gość hiehiehie
buhahah córcia robolki po zawodówce wylewa żale na kurweterii nie martw się skonczysz jak matka :D

nie umiem z nia rozmawiac, a wiecie czemu? bo od razu bym sie poryczała, nawet teraz płacze, a przeciez nie ma jej obok.. nieraz juz pakowałam rzeczy, i szłam na dworzec i tam spędzałam noc byleby jej nie widziec, ale mojj chloapk mnie sprowadzal na ziemie i mimo, ze jej neinawdze to kazal mi wracac i ' nie swirowac', chodzilysmy juz na terapie, do psychologa i bylo jeszcze gorzej !!!!!!!