Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania_234

Dolna część brzucha, pomocy.

Polecane posty

Witam. Mam problem z dolną częścią brzucha (od pępka w dół jakieś 5cm). Jak ćwiczę jakiekolwiek ćwiczenia na brzuch odczuwam wysiłek tylko w górnych partiach, dolne natomiast nic nie rusza. I przez to górna część brzucha jest super płaska, a te 5cm na dole wystaje i wygląda to okropnie! Proszę, powiedzcie mi co mam robić :(. Próbowałam już wszystkiego i nic - zawsze chudnie tylko górna część. I nie może być to sprawa genetyczna, ponieważ moja mama jak była w moim wieku była na prawdę szczupła, płaski brzuch itd. Tata również. Proszę, pomóżcie.

Gość serwetta
podaj przyklad cwiczen ktore robisz

Gość smrodek
kladziesz sie, zlaczone nogi i je podnosisz, moga byc tez nozyce - cw na dolną partie brzucha zna ktos cew na "zbudowanie" gornej czesci tylka?

Ćwiczę to podnoszenie nóg złączonych do góry i odczuwam napięcie tylko w górnych partiach :(. Ćwiczę też, że kładę się na plecach nogi uniesione, zgięte pod kątem 90 stopni. Ręce do przodu przy każdym podnoszeniu się i tak wytrzymuję ile dam radę 10 powtórzeń. Takie brzuszki ze zgiętymi, podniesionymi nogami. Nożyce też próbowałam i napięcie u góry. Nie wiem co jest :(.

Gość będzie ciężko
to naturalne że nad macicą jest tkanka tłuszczowa, naprawdę ciężko się jej pozbyć, choć nie jest to niemożliwe

poszukaj po necie cwiczen na dolne partie miesni brzucha, bo brzuch to niee 1 partia;) sa miesnie gorne, boczne, skosnee.... wszystkie trzeba cwiczyc

Gość serwetta
jesli unoszac nogi nie odczuwasz napiecia w dolnej partii brzucha to wykonujesz zle cwiczenie, po pierwsze rece za glowa, po drugie i najwazniejsze plecy nie moga sie odrywac od podlogi jesli odcinek ledzwiowy sie odrywa wtedy obciazasz kregoslup co moze spowodowac kontuzje, miesnie brzucha wtedy nie pracuja .brzuszki z uniesionymi nogami dzialaja na srodek brzucha nie na dol.

Gość golonko
albo może masz wypchane flaki na wierzch:D

Pewnie źle wykonywałam to ćwiczenie...będę się starać, bo już ryczeć mi się chce jak myślę o tym pie#$@#% brzuchu.

No tak...źle wykonywałam ćwiczenie. Teraz już czuję napięcie, dziękuję bardzo Serwetta, pomogłaś mi :). Topic ogłaszam skończonym :P.

Gość ene due like fucke
areobiczna 6 weidera. polecam :)