Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leklekelkalekak

Clostilbegyt czy któraś z was zaszła po nim w ciąże?

Polecane posty

Gość leklekelkalekak

narazie moja gin przepisała mi cyklopregynove na regulacje hormonow na 2 mce a po tem powiedziala ze bedzie Clostilbegyt na jajeczkowanie chociaz mam owulacje ale mam cienke endometrium. czy ktoras po tym leku zaszla w ciaze i po ilu miesiacach stosowania.

Gość ja w 1 cyklu z clostil

brałam clo przez dwa cykle. W moim przypadku nie zadziałał, owulacji jak nie miałam tak nie miałam, jajniki po nim nie pracowały

Gość No ale skoro masz owulkę
to po co chce Cię faszerowć clo? możesz tylko torbieli się nabawić bo to dość niebezpieczny lek. Znam osoby którym pomógł ale niestety takie którym zaszkodził też

Gość leklekelkalekak
ma ten lek poprawic prace lewego jajnika ktory jest oslabiony po torbieli , i pomoc w zagniezdzieniu sie zarodka bo mam endometrium w trakcie owulacji 2/3 mm

Gość mnie pomógł!
Stosowałam tylko Clo przez jakieś 5-7 m-cy (przepraszam, ale nie pamiętam dokładnie) - z każdym miesiącem było lepiej - miałam podwyższoną prolaktynę przed braniem Clo. I wreszcie pewnego majowego dnia stwierdziłam, że tydzień bez okresu to już długo (po Clo był zawsze regularnie) i zrobiłam test... dziś moja córcia ma 6 miesięcy :-)

moje endometrium miało grubość 4mm, brak owulacji, lekarze mówili że w życiu w ciąże nie zajdę z takimi wynikami. Jestem teraz w ósmym mcu

Gość No ale skoro masz owulkę
ja na Twoim miejscu skonsultowałambym to z innym lekarzem. W zagnieżdżeniu zarodka pomaga luteina albo duphaston czyli progesteron.

Gość mnie pomógł!
Luteinę tez brałam... dodatkowo lekarz zalecił mężowi łykać Androvit, bo mąż pali i wieczorkiem jedno piwko było obowiązkowe po ciężkim dniu pracy :-/

Gość leklekelkalekak
mi na podwyzszenie progesteronu i estradiolu dal cyklopregynowe i to ma mi je podwyzszyc, bo mialam bardzo malo zwlaszcza tego drugiego, ale po 2 opakowaniach podskoczyl znacznie jednak nie az tak rewelacyjnie bo norma w fazie owulacyjnej do 430 a ja mialam 238.

Mnie clo pomogło - zaszłam w ciążę w trzecim cyklu, a synuś ma teraz 2 miesiące. Ale clo powoduje, że endometrium gorzej przyrasta. Ja dodatkowo brałam estrofem na pogrubienie endometrium.

ja nie mialam owulacji i lekarz przepisal mi clo, aby sprawdzic czy moje jajniki reaguja na na ten lek no i zaeragowaly:) mialo to byc tylko sprawdzenie czy owulacja po nim wystapi. okazalo sie, ze w tym cyklu zaszlam w ciaze ( z tego co wiem po clo cykle sa bardzo regularne) i jak nie przyszedl okres w 28dc a brzuch bolal jak cholera to odczekalam jeszcze 3 dni i zrobilam test i okazalo sie, ze dzidzia sie zadomowila ;) wiec ja zaszlam po 1 cyklu...

Cześć dziewczynki. Ja brałam clo przez 5 dni 2 razy dziennie. Pojawiły się u mnie aż 3 pęcherzyki, jeden z nich na usg wyglądał jak by miał zaraz pęknąć ale mimo to ginekolog podał mi zastrzyk z hcg, no i w wek się staraliśmy dość intensywnie. Boje się że nic tego nie wyszło:( jestem w załamana a jeszcze nic nie wiem.

Gość gość
ja teraz bede zaczynac ale innym schematem od 7dc po 2 tabletki brałam juz wczesniej clo i zaszlam w ciaze biochemiczna.Ja dodatkowo biore jeszcze estrofem na cienkie endometrium.Ty tez nie mialas owulacji?

Gość gość
Ja zaszlam w pierwszym cyklu po clo. Bralam 1 tabl raz dziennie od 5 do 9 dc. Przed zajsciem w ciaze mialam jeszcze miesniaka w macicy o srednicy 27 mm. Teraz jestem w 4 tyg....

Gość gość
Ja zaszlam w ciaze w 2 cyklu brania clo. Dla mnie ten lek jest genialny, choc wiem ze nie na kazda kobiete dziala. dodam ze mam pco

Gość gość
No mi nie pomogl :( tzn.owulacja byla i to podwojna,z dwoms pecherzykami i mimo tego nic.Bralam 6 msc

Hej. Ja zaszłam po pierwszym cyklu brania CLO. Teraz jestem w 11 tygodniu. Ja nie miałam owulacji , mam PCO .