Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda mama.

Żółta kupka u dziecka.

Polecane posty

Gość Młoda mama.

Pytanie zadaje do mam :) Moj synek w środę rano jak zawsze zrobił kupkę, z wyglądu normalną. Po 2 godzinach czuję, że znowu narobił w pampersa, przebieram a tu taki żółty, lużny, stolec. Do wieczora powtórzyło sie to jeszcze dwa razy. Myślałam, że to tak tylko, ale wczoraj i dzisiaj to samo. Identyczna żółta, lużna kupka, z zapachu nieprzyjemna. Trochę przypomina mi stolce oddane przez synka, gdy jeszcze go karmiłam piersią, ale teraz ma 17 miesięcy i troche mnie to zaniepokoiło. Czy może któraś z Was spotkała się z czymś takim? Dodam, że w poniedziałek zakończył antybiotyk, a na bóle brzucha itp się nie skarży, zachowuje się normalnie. Dzisiaj piątek, do lekarza w razie co dopiero w poniedziałek, a jeszcze mój pediatra teraz ma urlop(dopiero wraca 10.08). Może i panikuje trochę ;) ale Kto pyta, nie błądzi! Z góry dziękuje za odpowiedzi.

A nie dostał niczego nowego do jedzenia ostatnio? Albo w nadmiarze? To może być objaw nietolerancji. Ale.. może być też chwilowe zaburzenie pracy jelit. Wystarczy, że zjadł coś średnio zdrowego - by jelita tak zareagowały.

Gość Młoda mama.
Raczej nic nowego mu nie dawałam, zresztą jak pisałam jest teraz po antybiotyku(miał oskrzela chore), i zabardzo apetytu nie miał przez chorobę, i teraz jeszcze troche mi nie chcę jeść, ale już powoli więcej. Więc nie wiem. Mam nadzieję, że to nic złego...

Gość TAKA OLIWIA111
moja tez tak miala niedawno tez ma 17 mc ale ona robi kupy tylko w nocnik i wyraznie widac jakie sa trwalo to u niej 2dni po 5 kup dzien przerwy i znow poszlam do pediatry okazalo to sie byc zwykłą biegunka...takze sie nie martw tylko daj mu smecte...

moim zadniem jest ododniony...im kupka jasniesjza tym dziecko bardziej jest odwodnione

Gość Młoda mama.
Dziś już w sumie trzeci dzień i dalej to samo, zobaczę jutro, jak się nie polepszy a też nie pogorszy to zaraz w poniedziałek do lekarza polecę. Myślę, że odwodniony nie jest, bo akurat bardzo dużo pije w dzień, a i tych kupek też tak dużo nie ma - góra 3 dziennie, wczoraj tylko dwa razy zrobił. Tak to już jest, że musimy się martwić drogie mamy :)

Gość Młoda mama.
A jeszcze mam pyatnie, co to jest to smecte? Jakiś lek? Nie mieszkam w Polsce, i za bardzo się nie orientuję...

Gość Młoda mama.
Nie widzę nic śmiesznego, w podszywaniu się pode mnie....

Gość Młoda mama.
smecte to po turecku kupsko?

Gość Franciszek Maurer
powinien pomóc cyklon B

Gość na któryms forum też
był taki debil ,który się podszywał pod kogoś i też wyskoczył z tym psem - sam go chyba spłodził. Nie ma co dyskutować z kosmitami, którym własne wszy wlazły uszami do mózgu i robią spustoszenie.

Gość Młoda mama.
hehe :)

Gość Młoda mama.
Owszem, to jest oczywiste, że takie rzeczy trzeba skonsultować z pediatrą i raczej każdy powinien to wiedziec, ale przecież nie zaszkodzi zadać pytanie i tu doświadczonym mamom, skoro wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek. Jeżeli komuś takie pytanie nie odpowiada i nie ma zamiaru coś poradzić, to myślę, że nie ma sensu się udzielać w dyskusji.

Gość TAKA OLIWIA111
tak to jest lek albo daj malemu nifuroksazyd ale wiem ze za granica ciezko z takimi lekami...mam nadzieje ze juz jest lepiej