Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bikeemaan

czy mogę zaskareżyć matke dziecka?

Polecane posty

Gość bikeemaan
matka olska uważa że nie miałem prawa jeździć rowerem po parku mimo tego, że tam jest scieżka rowerowa bo ona jest dla dzieci i rolkarzy Jak pojechałem do szpitala to mój brat z nia dyskutował biorąc jej dane

Gość wlasnie wlasnie
dlaczego nie ubezpieczyles takiego wypasionego roweru?

Gość bikeemaan
mam tylko OC

Gość matka 2jki dzieci
dobrze że masz jej dane i świadka. No to może wg tych matek polek normalni, przeciętni ludzie nie mają prawa do wychodzenia z domu BO ONE MAJĄ TYLKO PRAWO DO PRZEBYWANIA W PARKU. A swoją drogą ciekawe jak dwie takie same matki polki trafią na siebie i ich dzieci nawzajem sobie będą coś niszczyć? Czy też będą się podpierać faktem "że to tylko dziecko i mu wszystko można"

na twoim miejscu próbowałabym załatwić sprawę polubownie. Sąd to oczekiwanie, nerwy, koszty ( nie wiadomo jaki bedzie wyrok dotyczący ich poniesienia ). De facto - nie znamy wersji mamuśki. Uwielbiam ten forum ;)

Gość no ja pitole
mam dwojke dzieci i czasami chodze z nimi do parku,gdzie zaraz kolo placu zabaw dla dzieci przebiega sciezka rowerowa.Pilnuje dzieci,jak tylko sie da i nie ma,ze "wystarczy jedna sekunda i dziecko na sciezke/ulice wybiegnie".Trzeba porzadnie pilnowac,zamiast marzyc o niebieskich migdalach czy tam rozmawiac przez komorke,i nie bedzie wybiegalo.Wkurzaja mnie takie mamuski-swiete krowy,co to mysla,ze ich dzieciom wszystko wolno,a jak cos sie stanie,to z ryjem na "jedynego odpowiedzialnego",bo one oczywiscie sa niewinne.Zal mi tego dziecka.Jego matce powinien ktos porzadnie dvpsko skopac,a to,ze ma teraz wyrzuty sumienia i byc moze poczucie winy,wynika tylko z jej ignorancji i glupoty. Max-ty nie dosc,ze jestes glupi,to przy okazji chorobliwie zazdrosny.Ktos ma wiecej pieniedzy,to juz wrog,co?:O wez facet rozbieg i walnij porzadnie w jakis mur,to moze cie sie klepki ustawia w prawidlowej kolejnosci:O Na twoje nieszczescie,czasami naprawa np.silnika,karoserii drozszego samochodu kosztuje duuuuzo wiecej,niz naprawa tanszego,zwlaszcza,gdy w gre wchodzi kupno nowych czesci-czesci do Ferrari sa drozsze,niz do malucha,nie?Z rowerami zapewne jest podobnie.Jesli tak bardzo przeszkadza ci,ze ktos jest "bogaczem",to moze sam ruszysz zad i bedziesz tak zapierdzielac na to,zeby sobie kupic "arcydroga limuzyne"?Znam ludzi,ktorzy maja w cholere pieniedzy,ale oni na to ostro pracuja.No ale coz....taki tepy robal,jak ty,pewnie tego nie rozumie:O

"bikeemaan matka olska uważa że nie miałem prawa jeździć rowerem po parku mimo tego, że tam jest scieżka rowerowa bo ona jest dla dzieci i rolkarzy Jak pojechałem do szpitala to mój brat z nia dyskutował biorąc jej dane" Spytaj się czy to niechciane dziecko:P?A moze jej byś zap[roponował żebyście wzięli ślub:D?To by było ciekawie:D.Pisali kiedyś w gazecie coś takiego:D.A na pocieszenie zobacz moją kompozycję kuracji: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4547435 :classic_cool:.Jest duża szansa żebyś prędzej wyzdrowiał po złamaniu:classic_cool:.A czy to złamanie było znaczące z przemieszczeniem kości czy tylko pęknięcie:O?Może znajdę jakąś kurację:classic_cool:.Jestem tu na forum najważniejszą niańką:D.Ale niestety jestem niedoceniany:O.

Gość bikeemaan
Zrób sobie kurację na mózg i swojego mikro fiuta, który Ci nie staje. Może jak zapniesz to zmądrzejesz

Gość bikeemaan
a tak w ogóle to jechałem jak wariat,bo przecież ścieszką rowerową można pędzić i to jeszcze przez park nie zważając na jakieś tam bachory. Dlatego mój rowerek jest w takim kiepskim stanie,chyba oprawie go w ramke i powiesze na ścianie,bo przecież tyle kosztował. Kupie jakieś badziewie w tesco za 500 zł i nie będę się martwił o ryski :)

" no ja pitole mam dwojke dzieci i czasami chodze z nimi do parku,gdzie zaraz kolo placu zabaw dla dzieci przebiega sciezka rowerowa.Pilnuje dzieci,jak tylko sie da i nie ma,ze "wystarczy jedna sekunda i dziecko na sciezke/ulice wybiegnie".Trzeba porzadnie pilnowac,zamiast marzyc o niebieskich migdalach czy tam rozmawiac przez komorke,i nie bedzie wybiegalo.Wkurzaja mnie takie mamuski-swiete krowy,co to mysla,ze ich dzieciom wszystko wolno,a jak cos sie stanie,to z ryjem na "jedynego odpowiedzialnego",bo one oczywiscie sa niewinne.Zal mi tego dziecka.Jego matce powinien ktos porzadnie dvpsko skopac,a to,ze ma teraz wyrzuty sumienia i byc moze poczucie winy,wynika tylko z jej ignorancji i glupoty. Max-ty nie dosc,ze jestes glupi,to przy okazji chorobliwie zazdrosny.Ktos ma wiecej pieniedzy,to juz wrog,co? wez facet rozbieg i walnij porzadnie w jakis mur,to moze cie sie klepki ustawia w prawidlowej kolejnosci Na twoje nieszczescie,czasami naprawa np.silnika,karoserii drozszego samochodu kosztuje duuuuzo wiecej,niz naprawa tanszego,zwlaszcza,gdy w gre wchodzi kupno nowych czesci-czesci do Ferrari sa drozsze,niz do malucha,nie?Z rowerami zapewne jest podobnie.Jesli tak bardzo przeszkadza ci,ze ktos jest "bogaczem",to moze sam ruszysz zad i bedziesz tak zapierdzielac na to,zeby sobie kupic "arcydroga limuzyne"?Znam ludzi,ktorzy maja w cholere pieniedzy,ale oni na to ostro pracuja.No ale coz....taki tepy robal,jak ty,pewnie tego nie rozumie" Ale bredzisz:P.Ja nie jestem zawistnikiem:P.Nie przeszkadza mi że ktoś tylko jest bogaty:P.Ale często jest tak że bogaty: Dorobił się w sposób nielegalny a co gorsze dodatkowo niemoralny:P. Wykorzystuje swoje bogactwo aby innym dokuczyć:P. No i robi coś podobnego jak autor-kupuje luksusy chociaz można coś tańszego i przez to stwarza zagrożenie więklszych kosztów naprawy:P.Dla mnie sprawa jest oczywista-odszkodowania powinny być znacznie ograniczone:P.Np. jeżeli by został rower rozwalony to tylko w wyjątkowych przypadkach gdy jego cena wynosiłaby ponad powiedzmy 3000 złotych własciciel dostałby całe odszkodowanie:P.Tylko w przypadkach typowo przestępczych lub oczywistego lekceważenia przepisów drogowych itp..Natomiast za samochód powiedzmy 40000:P.Chodzi o to żeby ludzi zachecić do kupowania tanich rzeczy a gromić snobów:D.

" [zgłoś do usunięcia] bikeemaan Zrób sobie kurację na mózg i swojego mikro fiuta, który Ci nie staje. Może jak zapniesz to zmądrzejesz" W takim razie dziękuję snobie za pomoc wyrobieniu opinii:P.Widać że zasłużyłeś na taką karę:D.Ja jestem mądrzejszy od wielu takich twojego pokroju z ego jak ziemia a rozumkiem mniejszym od protonu:D.Jak nie potrafisz docenić pomocy to możesz sobie nawet wykorkować z powodu tego złamania:P.Na szczęście to nie będzie mój problem:D.Tym tekstem udowodniłeś że nie jesteś wcale lepszy od tej mamusi co nie pilnuje małolata:P.

Gość no ja pitole
Max-ale ja mowie o tych,ktorzy dorobili sie legalnie:),a nie o "nielagalach" rekompensujacych sobie kompleksy drogimi samochodami czy kupujacych te samochody za kase z lewego biznesu.Tak czy inaczej,matka dziecka nie wykazala sie odpowiedzialnoscia,a autor faktycznie powinien rower ubezpieczyc,jesli byl taki drogi i tyle na niego zbieral (tak,wiem,ze to juz musztarda po obiedzie,ale moze nastepnym razem o tym pomysli).

" [zgłoś do usunięcia] no ja pitole Max-ale ja mowie o tych,ktorzy dorobili sie legalnie ,a nie o "nielagalach" rekompensujacych sobie kompleksy drogimi samochodami czy kupujacych te samochody za kase z lewego biznesu.Tak czy inaczej,matka dziecka nie wykazala sie odpowiedzialnoscia,a autor faktycznie powinien rower ubezpieczyc,jesli byl taki drogi i tyle na niego zbieral (tak,wiem,ze to juz musztarda po obiedzie,ale moze nastepnym razem o tym pomysli)." Księża trobią to legalnie a nie powinno to być legalne.Do tego podałem jeszcze że chodzi o takich snobów jak autor:P.Kupili by sobie coś np. co by mieli przy sobie ktoś uszkodził i by żądali kosmicznego odszkodowania bo zapłacili za to 10000000 :O.Przecież to obłęd:O.

Gość ja uwazam ze mozesz
zaskarzyc matke ale czy chcesz ?? to wprawdzie nie jej wina ze jej dziecko wlecialo na twoj rower oboje poniesliscie straty - dziecko bardziej bo zdrowotne najlepiej jakbys ubezpieczyl rower a nie wolal od matki

Gość no ja pitole
Max-nawet nie wspominaj o takich "ksiezach"😠 ja uwazam- "to wprawdzie nie jej wina ze jej dziecko wlecialo na twoj rower" Kpisz czy o droge pytasz?Gdyby matka porzadnie pilnowala dziecka,to nikomu by sie krzywda nie stala:O I dziecko,i autor poniesli jakies straty-obydwoje przez glupote jednej nieodpowiedzialnej baby,ktora pewnie za cala sytuacje obwinia autora:O

Ale to by było naprawdę śmieszne gdyby okazało się że na prawdę miał nadmierną prędkość i w sądzie by zaaplikowano mu kolegium wyższe niż cena za rowerek:D.

Gość grhhhhdfgh
up up

a co, ograniczenie prędkości jest jakieś na ścieżkach jeżeli znaku nie ma? poza tym skąd rowerzysta ma wiedzieć z jaką prędkością jedzie? na oko? lol

Gość nie sądzę że
da się załatwić sprawę z matka polubownie, chyba to nie ten typ kobiety.Przecież ona nawet nie widzi tu swojej winy:o Ale spróbować trzeba.Oczywiście że bym ją zaskarżyła, zwłaszcza że nie możesz pracować.Przynajmniej będzie miała nauczkę i pilnowała dziecko na przyszłość.