Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła

w USC podałam że przyjmę nazwisko meza a chciałabym miec podwójne.JakToOdkręcic?

Polecane posty

Gość przyszła

Kilka dni temu bylismy w USC po dokumenty do slubu.Podałam ze bede nosic nazwisko meza,ale zmieniłam zdanie i chce miec podwójne...slub bedzie w pazdzierniku.Czy da sie jeszcze zmienic to przyszłe nazwisko?czy to sie wiaze z kolejna opłata w USC za sporzadzenie tych dokumentów?

Gość Stanka
Nie ma żadnego problemu. Ja poprosiłam o zmianę na podwójne w momencie ślubu, kiedy Pani zapytała czy przyjmuję nazwisko męża. Była trochę zdziwiona (on zresztą też :)), ale powiedziała, że nie ma problemu i na miejscu wydrukowała nowy akt ślubu. Nie wiązało się to z żadnymi dodatkowymi kosztami. Było to już parę lat temu, ale myślę, że chyba tak jest do dzisiaj

Gość przyszła
teraz w weekend nic juz niestety nie załatwie:( a ciezko mi tak zyc w niepewności;) z tego co wiem,to póki nie jestem po slubie to nie musze sądownie tego zmieniac,ale głupio mi tam isc znów do tych babek,pomyslą ze nienormalna jestem:p i jesli trzeba jeszcze raz płacic za ten papier to tez niefajnie

Gość przyszła
stanka,fajnie ze sie udało tak latwo załatwić:) czyli brałaś slub cywilny? ja bede brała kościelny-konkordatowy,takze te papiery mi wydrukowali i dali dla Księdza,jednak jeszcze ksiedzu nie dałam ich.

Gość przyszła
podnosze,moze jeszcze któraś z Was miała podobną sytuację?:)

Gość dsde
jezeli nie zanioslas jeszcze tych zaswiadczen do ksiedza ktore dostalas z USC to nie bedzie zadnego problemu:)

Gość hiacynata
Ale namotałaś :O

Gość lilka mjjj
Wszystkie dokumenty trzeba będzie przerabiać,łącznie z zaświadczeniami do księdza :O

niekoniecznie-zdanie możesz zmienic, nie wiąże to się z zadnymi opłatami, nawet dzien przed slubem

Gość przyszła
no to chyba zmienie...:) dzięki za odpowiedzi🌻 musze to jednak szybko zrobic,bo w przyszłym tyg.jestesmy umówieni do ksiedza ,mamy mu dac dokumenty,wiec musze dac mu z tym własciwym nazwiskiem;) mam nadzieje,ze nie bede załowac tej zmiany:p

Gość qellexi
To się jeszcze dobrze zastanów,skoro taka chwiejna jesteś :O