Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzikiwąż

DOROSŁY PIES KUPIONY NA ALLEGRO

Polecane posty

Zamierzam kupic na allegro dorosłego (2 letniego) psa beagla . Czy ktoś z Was kupował dorosłego już psa ? JAK ON SIĘ U Was zaadoptował ? na co trzeba zwracac uwagę przy zakupie ?

Gość uratuj jedną psią duszyczkę
weź ze schroniska :(

Gość www.czary.pl
ale są kundelki, które są spragnione miłości i czekają na dom :(

Gość vnm
ja ci w ogóle odradzam kupno beagla...mimo dorosłego wieku ciągle broją i uciekają...sąsiadka i kilku znajomych mają i gdyby wiedzieli ze ten pies taki jest to by się nie zdecydowali na tą rasę

Gość lepszynastroj
Skąd wiesz, że nie ma? Nie byłaś nawet w żadnym, a mówisz, że nie ma :O Są tam różne rasy, a beagle ostatnio są w modzie, więc możliwe, że już się znudziły właścicielom.

Gość ja kupilam przez allegro
psa, w sumie glupio brzmi kupic psa na allegro bo oczywiscie przed kupnem pojechalam obejrzeć pieski i ich rodziców ale kupilam mlodego psa. Co do dorosłych psów to ciężko im się przyzwyczaić do nowego własciciela, maja juz swoje zachowania i jak poprzedni wlasciciele pozwalali mu niszczyc czy zalatwiac sie gdzie popadnie to teraz bedziesz mial problem ze zmiana jego dotychczasowych nawykow. Poza tym nie kupilabym psa od ludzi, ktorym po dwoch latach sie znudzil, kto wie jak byl traktowany.

do VNM: napisz mi coś więcej o tej rasie ? jak to broją ? a jeśli sąsiadce uciekał to później wracał ? ja nie mam ogrodzenia i nie wiem jak to będzie

Gość vnm
no np.dorosły pies gryzie laczki lub porywa inne rzeczy i je niszczy....musisz z min chodzic na smyczy bo jak ucieknie to nie wiadomo czy wróci...potrzebuje duzo ruchu bo utyje...no i strasznie linieje...ja uwielbiam psy ale beagla to nawet za darmo bym nie wzięła...jak to nazwali znajomi to ''taki problemowy'' pies

Gość lepszynastroj
Chcesz psa i nic nie wiesz o rasie? :O No to już wiemy, że jeden beagle będzie za niedługo w schronisku :O Widzisz? A mówiłaś, że tam ich nie ma...

Gość vnm
ci ludzie pewnie chcą sprzedac dorosłego psa bo po prostu mieli go dosyć...

Gość beagle to jedne z trudniejszyc
psów do wychowania. Potrzebuja żelaznej konsekwencji właściciela. 2 letni beagiel to nadal młody pies. Będzie uciekał i niekoniecznie wracał. Trudno nauczyć je czystości w domu. To psie odkurzacze- zjedzą nawet worek foliowy, jesli pachnie kiełabsą :O Potem, oczywiście, mają problemy żoładkowe. Do tego trzeba koniecznie pilnować ich diety, bo mają skłonności do tycia. Obgryzają meble, dywany, buty. Są hałasliwe. A Ty planujesz kupić psa i nie masz bladego pojęcia o rasie? :O Czyli kupujesz kolejnego przyszłego bywalca schroniska? :O

Gość lepszynastroj
Tu masz opis charakteru ze strony z opisami ras: Zachowanie beagle Beagle to energiczny, wesoły i zawsze chętny do zabawy, pies. Najlepiej nadaje się dla ludzi lubiących aktywnie żyć. Psy te są bardzo inteligentne. Wychowanie psa tej właśnie rasy to nie lada problem. Należy od samego początku przestrzegać konsekwencji w działaniach mających na celu nauczenie psa posłuszeństwa i reagowania na komendy. Nigdy, ale to przenigdy, nie można postępować z beaglami brutalnie. Ma to naprawdę negatywny wpływ na psychikę psa, co później może nastręczać sporych kłopotów.

nawet jeśli mi sie nie spodoba jego charakter to nie zamierzam go nigdzie oddawac bo bardzo podobają mi sie z wyglądu . decyduję się na tę rasę bo to pies myśliwski który lubi dużo ruchu a ja mam dużą działkę i mieszkam na wsi tak więc warunki miałby idealne

Gość miszka79
Moja koleżanka ma tego psa. Nie wiem czy to kwestia wychowania czy charakteru, ale pies jej w ogóle nie słucha, jest już duży, a leje po całym domu. Niszczy wszystko. Też jej się bardzo podobały te psy, a teraz najchętniej oddałaby go do schroniska. Powiedziała, że już ma dosyć jakichkolwiek psów do końca życia.

Gość kto by powiedziałłłłłl
kilka znajomych mi osob rowniez ma bigla(czy jak to sie tam pisze;)) i faktycznie wciaz musza byc trzymane na smyczy bo maja w swojej naturze cos takiego,ze zaraz przykladaja nos do ziemi ,lapia jakis"trop":D i pedza za tym tropem wcale nie sluchajac wolan wlasciciela. Ale ostatnio spotkalam pewnego starszego pana z takim psem i piesek biegal bez smyczy,gosc powiedzial,ze on go tak nauczyl-czyli jednak mozna.Bawil sie z moim psem pol godziny,biegali razem szaleli a potem faktycznie bez problemu wrocil do swojego wlasciciela. Wazne jest, gdy bierzesz doroslego juz psa,zeby to dobrze przemyslec,tu trzeba byc odpowiedzialnym,zeby przy byle pierwszych klopotach go nie oddac bo dla niego drugie rozstanie z wlascicielem( a przeciez psy przywiazuja sie szybko i bardzo kochaja swoich wlascicieli) bylo by duza trauma.. I nie jest powiedziane,ze bedziesz mial z nim klopoty,wiadomo,ze pies bedzie sie musial do ciebie przyzwyczaic(jak i do nowego otoczenia) ale psiaki to madre zwierzeta i cierpliwoscia,pochwalami i nagrodami mozna naprawde wiele zmienic w ich przyzwyczajeniach i wiele nowych rzeczy nauczyc:)

Gość kasik1212
ja mam beagla juz ponad 3 lata fakt jest bardzo trudny do ulozenia nie ma mozliwosci zebym go puscila luzem bo nie wierze zeby wrcocil, zawsze i wylacznie na smyczy albo lata luzem na podworku jesli ktos dzwoni do furtki najpierw musze ganaic i lapac psa a dopiero moge furtke otworzyc jesli chodzi o niszczenie to niszcyl mi wszytsko ale tak do 2 roku zycia: meble, krzesla wykladzina teraz juz mu sie chyba nie chce wiecej spi i jest bardziej leniwy strasznie tez dolki kopal, cale podworko bylo poryte ale to tez tak do 2 lat, teraz przestal najgorsze w chwili obecnej dla mnie jest to ze panicznie boje sie ze ucieknie wiem jaki jest , poczuje cos i idzie za tropem, nic innhego go wtedy nie interesuje, widze to jak wychodze z nim na spacery odradzam kupno beagla jesli ktos ma malo czasu i nie ma cierpliwosci tutaj strasznie trzeba kochac zwierzeta i byc wyrozumialym bo beagle sa ciezko do ulozenia poza tym jest slodki, wszedzie za mna chodzi, najchetniej spalby pod koldra i to jest taki przytulak, maskotka, uwielbia dzieci