Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gr_di

Marki ubrań szytych wylącznie w Europie i USA

Polecane posty

Cześć! Mam pytanie: Czy znacie może marki ubrań dostępnych na naszym rynku, które nie oferują odzieży szytej w Azji i Ameryce Południowej?

Gość ula z kościana
PHU Majtex :classic_cool:

Gość Dostojny Kawaler=jania
sprandi

No właśnie obawiam się, że praktycznie takich marek nie ma... Podobno nawet Versace itp. szyja obecnie w Azji, a ja nie mam ochoty na jakiekolwiek produkty z tego regionu. Ubrania z Azji są po prostu z tragicznej jakości materiałów i tragicznie wykonane: odbarwiają się, prują i mechacą. Są po prostu gówniane. Dodatkowo wkurza mnie polityka prowadzona przez tzw. azjatyckie tygrysy i po prostu ze względu na swoje przekonania nie mam ochoty kupować od nich nic więcej! Jestem gotowa płacić za ubrania więcej, ale żeby były z naturalnych materiałów i szyte najchętniej w Europie, a jeśli nie, to w USA. Nie wiem jak to jest z polskim Monnari i Miltonem. One chyba szyją tylko w Europie, ale mają w zasadzie tylko eleganckie ubrania, a mi chodzi też o takie codzienne, żeby po prostu były z bawełny albo innego naturalnego materiału i były uszyte w Europie!

Gość Waldek z Kutna
najlepsze są tureckie, co prawda turasy to śmierdziele i bezmózgi, ale ubrania wszelakie robić potrafią, są dobre jakościowo i tanie. A odnośnie ciuchów z Dalekiego Wschodu to różnie bywa - zależy co zamówił zleceniodawca. Jeżeli gówno, dostanie gówno. Jeżeli dobry towar, dostanie dobry towar i z dobrego materiału, tylko za wyższą cenę.

Gość dbscyvsbdihcb
"Ubrania z Azji są po prostu z tragicznej jakości materiałów i tragicznie wykonane: odbarwiają się, prują i mechacą." to zdanie dobitnie świadczy o tym, iż jesteś totalną idiotką 😴

Sprawdzilam kilka moich metek i tak: Zara - Portugalia Guess - India, USA Ralph Lauren - Peru, Indonesia Esprit - Niemcy Camaieu - Maroko ale tylko na jednej marynarce, reszta metek zdjeta bo mialy po pol metra dlugosci Levis - Meksyk, Sri Lanka, Chiny Tommy Hilfiger, Chiny, Indonezja - ale wiem ze niektore rzeczy maja z USA choc to rzadkosc HM- Chiny Cubus - Chiny CA - Germany, Chiny Orsay - Chiny Nie masz za duzego wyboru - Esprit, Zara.... ...i fakt, tez lubie turecką bawełnę , jest dobrej jakosci

Jeszcze na S. Oliver mam Niemcy takze wybieraj niemieckie marki :)

" Ubrania z Azji są po prostu z tragicznej jakości materiałów i tragicznie wykonane: odbarwiają się, prują i mechacą" :D :D :D koaffeteryjne muski są takie zabawne :D

Gość dbscyvsbdihcb
a ty myslisz ze w indonezji czy na sri lace to lepiej niz w chinach? puknij sie w ten pusty łeb :O zreszta i w polsce - taki sam wyzysk pracowników, tyle, ze moze w polskich szwalniach daja pensje ktora pozwoli jako tako wyzyc

Gość doradca terenowy
koniec swiata bedzie jak zolta rasa zaleje swiat juz powoli to sie staje uubrania zabawki stal, wegiel,tabletki,lekarstwa wszystkie produkowane sa w chiach w europie tylko konfekcjonowane pakpwene,tylko zywnosc jest z europy jeszcze

Gość dbscyvsbdihcb
niemcy wspieraja swoje, oni wiekszosc rzeczy na miejscu robia, nawet glupie temperówki. w jakims sensie to madry narod 😴

Gość doradca terenowy
diverse robia w chinach w gdansku tylko przyszywaja metki bo jakby dac zoltym znak towarowy metki juz by podrobki chodzily na bazarach

Gość wilczycaaaaaa
Kupiłm bluzkę w Zarze i napisane MADE IN CHINA :o więc co ty kobieto piszesz?

Gość przeciez wiekszosc firm
ma fabryki w różnych krajach i prawie zawsze jednym z nich są Chiny lub kraje rozwijające się:O Np. Mam kilka ciuchów z H&M - na jednym metka made in Poland na innym Kambodża :I

Wilczyca, masz tylko jedną bluzkę???? Ja na swoich 5 mam Portugalia, to samo na marynarce i na butach.

I tak jak pisze ktos wyżej: prawie każda firma ma swoje szwalnie w krajach azjatyckich i Ameryce Poludniowej bo tam jest najtansza sila robocza. Zara szyje duzo w Portugalii, ale pewnie tansze ciuchy szyje w Chinach np. Z kolei faktycznie Esprit i S. Oliver sa szyte w Niemczech i to trzeba im chwalic.

Z drugiej strony mysle, ze nie ma nic zlego w kupowaniu ciuchow z tamtych rejonow. Jesli trzeba z czyms walczyc to tylko z nieludzkim traktowaniem i wynagradzaniem ludzi pracujacych w tych fabrykach.

Gość gość
ZARA ? Nic tam więcej nie kupię. Oglądałam program na Discavery na temat przemysłu modowego. Ludzie którzy szyją Zarze ubrania umierają przy maszynach, jedzą miskę ryżu, pracują po 18 godzin dziennie, śpią pod maszynami. Zara zarzeka się że tak nie jest ale dziennikarze pokazali "prawdziwą" prawdę. Polecam oglądnąć program o tajemnicach korporacji.

Gość gość
dla pana ktory mysli ze Zara szyje w portugali. Blad wiekszosc je rzeczy szyta jest w brazyli gdzie ktos dostaje za uszyta koszule 7-12 centow. My placimy ILE ???

Gość BBArni
Zara to tez chiny ! Polecam dokument "toksyczne ubrania" dostepny na youtube