Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamany ojciec

Mój syn jest gejem. Wczoraj nas poprosił na rozmowę.

Polecane posty

Gość gość
Nie mam jeszcze dzieci, ale nie miałabym nic przeciwko temu żeby mój syn był gejem. Boję się tylko tego żeby nie było ciężko chore, albo nie zdarzył się jakiś wypadek w którym złamie kręgosłup. Brak wnuków przeżyję, ale myślę, że namawiałabym syna żeby za granicą sobie wynajął jakąś kobietę, która urodzi mu dziecko. Jeszcze pieniądze też bym mu dołożyła. W Polsce nie można, ale w innych miejscach jest inne prawo. To tak czysto teoretycznie.

Gość gość
Niech sobie będzie gejem. Nic się z tym nie zrobi.

Przeczytałem to i jestem w szoku,co z Ciebie za człowiek,ja mam też 42 lata synów i wierz mi jeśli bym coś takiego usłyszał od Żony co Twoja usłyszała od Ciebie po oświadczeniu syna ,dostała by pierw w twarz a potem ją w************m z domu! Jesteś podłym i małostkowym oraz bezdusznym i ograniczonym człowiekiem i pewno co niedzielę z**********z na 9 do kościoła !!!Weź się ogarnij i bądz facetem,ojcem! Jeśli by mój syn mi coś takiego oświadczył ,napewno nie byłbym najszczęśliwszym człowiekiem,ale kochał bym go dalej i z*****łbym każdego s********a który podniósł by na niego rękę albo ubliżył ...co z ciebie za człowiek ??? Weź chłopie się ogarnij!!! Żal mi twojego dziecka :(

Gość gość
Nie wiem jakim potworem trzeba być żeby wyrzec się własnego dziecka tylko dlatego że jest gejem.

Gość gość
sama jesteś chora

Gość gość
Rodzice mają prawo do szczęścia. Jeśli dla Was to obrzydliwość i wstyd, jak np, dla mnie to dobrze. Macie prawo powiedzieć synowi,że nie chcecie by z Wami mieszkał, jeśli będzie utrzymywał stosunki z innym facetem.Macie prawo do szczęścia.JEśli Was tym rani. Co jeśli byście wzięli sobie psa ze schoniska i z nim współżyli,w Brazylii jest 35 % zoofili, albo dziecko z Wami chciało jakieś współżyć, żebyście mu coś kupili w zamian. Was syn Was by się wyrzekł. Jest Partia Dobrych Pedofilóww Holandii, zapiszcie się do nich. Albo chodźcie na golasa po domu, w Holandii i Belgii można chodzić nawet na dworzu poza głównymi szlakami,albo dopuszczajcie się nekrofilii....Was syn nie może przez to Was nie kochać, albo bądźcie dendrofilami, to też ok. Tolerancja na wszystko albo na nic. Pozdrawiam

Gość gość
SZANOWNY TATUŚKU RÓWNIE DOBRZE TWÓJ SYN MOŻE MIEĆ PRETENSJE DO CIEBIE, ŻE DAŁEŚ MU GENY GEJA BO NA PEWNO ON SOBIE TAKIEJ ORIENTACJI NIE WYBRAŁ DLA ZABAWY. Orientacji się nie wybiera i tak jak Ty tatuśku nie zmusisz się do spania z facetami, tak nie ma powodu aby Twój syn zmuszał się wbrew sobie do spania z kobietami tylko po to aby zadowolić mamusie i tatusia. Pytasz jak on mógł Ci to zrobić? Przecież Twój syn niczego złego Tobie nie zrobił. On jest sobą a to Ty człowieku masz ogromny problem w sobie i ze sobą. Twój syn żyje w nietypowym związku ale jest zupełnie zdrowy i normalny, to Ty jesteś chorym człowiekiem i to Ty niszczysz życie sobie i swojej rodzinie. Ty jesteś tu problemem, Ty jesteś chory a nie Twój homoseksualny syn.

Gość gość
Może jego stary to kryptogej, kto wie.

Gość ruda_rydzówka
rodzic który odwraca się od swojego dziecka to po prostu śmieć i nie ma prawa nazywać się rodzicem. jak myślicie , od kogo pan Bóg odwróci się na tamtym świecie od tego młodego człowieka , który nikomu nic złego nie robi czy od ojca który wypiera się swojego dziecka? gdzie tutaj przykazanie "szanuj bliźniego swego jak siebie samego"? tak postępuje ojciec katolik? wstyd! to nie chłopak jest złym człowiekiem , tylko jego ojciec jest bestią nie zdolną do kochania dziecka , on kocha nie dzieci tylko obraz tych dzieci jaki sobie stworzył w swojej głowie . a jak rzeczywistość przestała odpowiadać jego wyobraźni to ta pseudo miłość prysnęła jak bańka mydlana. współczuję chłopakowi , mam tylko nadzieję że matka okaże się prawdziwą matką i będzie kochać swojego syna zawsze.

Gość gość
Ruda, rozumiem , ze twoje zdanie jest poparte osobistym doświadczeniem: masz corke lesbijke albo syna homoseksualistę? Jeżeli NIE, nie wypowiadaj się autorytarnie, bo zycie nie jest bialo-czarne.

Gość ruda_rydzówka
ja nie wypowiadam się w tematach w których nie mam doświadczenia , tak moje dziecko też ma inną orientację seksualną i zawsze będzie moim dzieckiem. wydrapałbym oczy każdemu kto chcialby je skrzywdzić . żyję z tą świadomością już 4 lata i ciagle kocham moje dziecko tak samo . i ciesze się że jest szczęśliwe !

Gość gość
To dlaczego filozofujesz w poprzednim poscie? To co napisalas w nim to truizmy. Napisz jak się czulas, kiedy dowiedzialas się o innej orientacji swojego dziecka, jak się z tym uporalas i jak sobie poukladalas to w glowie. Nie pisz tego do mnie, bo mnie to nie interesuje, tylko do Autora wątku.

Gość ruda_rydzówka
normalnie się czułam. to ja pierwsza powiedziałam mojemu dziecku , że wiem o tym fakcie. jestem matką dla której dziecko jest pępkiem świata , a to znaczy że nic nie umknęło mojej uwadze . domyśliłam się bardzo wcześnie i po prostu przeszłam nad tym do porządku dziennego . nie poruszałam jednak tego tematu do czasu związku mojego dziecka. wtedy to moje dziecko zaczęło podejmować takie nieśmiałe próby żeby mi o tym powiedzieć ale chyba zabrakło odwagi . więc na co było czekać , patrzeć jak się męczy ? poprosiłam o szczerą rozmowę , powiedziałam o swoich spostrzeżeniach , zapytałam czy mam rację a potem zapewniłam że ten fakt nie będzie miał żadnego wpływu na nasze relacje bo moja miłość jest prawdziwa i że zawsze będzie moim dzieckiem , którego bedę bronić przed całym światem bo je kocham, tak jak matka powinna kochać swoje dziecko. popłakalam się ze szczęścia w tym roku przy wigilijnym stole kiedy podczas łamania się opłatkiem moje dziecko powiedziało , że jest dumne że ma takich rodziców i że kocha nas równie mocno . dla mnie , przez całe moje życie najważniejsze jest szczęście mojego dziecka . wlałabym umrzeć niż starcić moje dziecko . poza tym jest dobrym człowiekiem, nie kradnie, nie zabija , nie krzywdzi innych , stara się pomagać innym ludziom , więc dlaczego miałabym się wyprzeć ? z tak błahego powodu jak orientacja seksualna ? nigdy w życiu !!!

Gość gość
mam 2 synów i córke jesli kiedys któres z nich mi oswiadczy ze jest gejem lub lesbijka

Gość gość
to nic to dla mnie nie zmieni, kocham dzieci nad zycie i zawsze bede po ich stronie i zawsze beda mogły na mnie liczyc

Gość zezowata animka
Ruda? - szkoda , że nie jesteś moją mamą :( . Zazdroszczę twoim dzieciom :(

Gość gość
Ruda...a dlaczego piszesz " dziecko, dziecko, dziecko" ? Wstydzisz się napisac nawet anonimowo, ze masz syna geja? ( czy corke lesbijke?) W twoich słowach jest więcej hipokryzji niż się do tego przyznasz. "Przeszlam nad tym do porządku dziennego" - wybacz, ale to najwieksze kłamstwo jakie przeczytałam!!! Nie wierze, ze normalna matka, czy normalny ojciec nie poczuje rozczarowania, nie będzie zwalczal w sobie poczucia beznadziei, ze nie tak wyobrazal sobie przyszlosc swojego dziecka. Rozumiem, ze się pogodzilas z faktem, ale nie uwierzę, ze było to latwe , proste i przyjemne. Piszesz to w taki sposób , ze przypomina mi gejoska agitke .

Gość karolina7834
Naprawdę, szkoda mi Twojego syna. Ma chłopaka, odnalazł swoją miłość. Wolałbyś, żeby np. był hetero i co noc przyprowadzał do domu inna dziewczynę? Jak można być tak ślepym?

Gość zdzislaw64
Moj syn tez jest gejem. na poczatku tez sie wkurzalem teraz jest dobrze. ma chlopaka od 4 lat. daj sobie troche czasu i jemu tez nie odtracaj go, bo stracisz syna.

Gość gość
mój syn też też jest gejem. Ciężko mi z tym,ale z ;z dwojga złego;, cieszę, że obdarzył mnie takim takim zaufaniem, że by mi o tym powiedzieć bez ogromnego steru i za to go szanuje, To jest moje jedyne dziecko i muszę szanować jego wybory. Chociaż nie jest mi łatwo nie raz zastanawiam się ile w tym mojej winy, ale kocham i Go , bo to jest moje DZIECKO.

Gość Aga235678
Współczuję synowi. Mieć takiego ojca....

Gdybym ja miał syna, który przyznałby mi się że jest gejem, to chyba skręciłbym mu kark!!!

Gość Gosciem Jestem
Współczuję synowi takiego ojca. Taka reakcja to dowód, że nigdy nie byłeś mu ojcem. Chyba nie dorosłeś do tej roli. Pamiętaj, że to ty go uczyniłes gejem płodząc go. To nie on wybrał gejostwo, tylko ty go w taki sposób spłodziłeś. I teraz masz pretensje? Być gejem, być hetero, być praworęcznym, byc leworęcznym - co za róznica? jedyna powinność człowieka to uczciwośc i przyzwoitość. Tobie jej brak. C***a to nie orientacja, tylko charakter. W tym rozumieniu jestes ciotą, a twój syn prawdziwym mężczyzną, bo stać go bylo na odwage by powiedziec prawdę.

Witam:) Chciałam zaznaczyć, że żyjemy w XXI wieku i takie sytuacje stają się normą, jest to pewnego rodzaju zmiana do której powinniśmy się przyzwyczaić. Osobiście również uważam, że homoseksualizm jest pewnym odchyłem od normy, bo przecież normalne jest, że podoba nam się osoba płci przeciwnej. Chciałam się dowiedzieć ile Twój syn ma lat? Ponieważ w pewnym wieku takie zachowania mogą być przejściowe (sama znam kilka takich przypadków) i po kilku latach stwierdzi, że podobają mu się kobiety. Kolejną rzeczą może być fakt, że Twój syn nie ma budzi zbyt dużego zainteresowania u kobiet, przez co znajduje sobie pocieszenie u mężczyzn.. Może gdyby poznał dziewczynę, która również zainteresowałaby się nim, wszystko by się odmieniło? Może warto, żeby czasami wyszedł ze znajomymi na imprezę, do kina? Może masz znajomych, którzy mają córkę w jego wieku i warto ich poznać? A co do Ciebie, chyba warto byłoby porozmawiać ze specjalistą, może psycholog? Będzie Ci łatwiej, przede wszystkim porozmawiać z żoną, ponieważ ona nie jest niczemu winna i pamiętaj, ze przeżywa to tak jak Ty, tylko nie koniecznie to okazuje. Powinniście się wspierać z ukochaną a także nie próbuj odsuwać się od syna, mimo wszystko nadal go kochasz, a Twoje zachowanie może sprawić, że poczuje się odrzucony od rodziny, co może prowadzić nawet do samobójstwa, uzależnień, czy próby ucieczki z domu. Pamiętaj, że mimo wszystko to jest nadal Twój syn i może właśnie Twoje wsparcie, jako mężczyzny, taty, pewnego rodzaju autorytetu jest mu najbardziej potrzebne? Pozdrawiam:)

Gość gość
Prowo jak złoto! Jestem pewna, że WSZYSCY konserwatywni wojskowi, utożsamiający homoseksualizm ze złem w czystej postac***iszą na FORUM KAFETERII wątki, w których żalą się, że ich syn okazał się gejem :D Autorze, musisz być żałosnym człowiekiem :)

Musisz go zaakceptować takim jakim jest! To nie jest wcale nic takiego strasznego, warto to tolerować.

Gość gość
Rozumiem, że jesteś w trudnej sytuacji, ale twój syn też. Nie powinieneś odrazu się tak na niego denerwować - to nie jego wina, że woli chłopców od dziewczyn.

Gość gość
glupie prowo